SERVERPROBLEMEN: Spel Offline / Server niet beschikbaar

 • Goede middag Ree63,

  bedankt voor je bericht.


  ik snap jullie frustratie! en ik vat het niet persoonlijk op!

  en je hebt gelijk het is tijd dat er daadwerkelijk dieper gezocht wordt vanuit XY (duitse ontwikkelaars), maar wij kunnen niet meer dan het melden. en Update's aanvragen omtrent de Foutieve meldingen die we doen.


  ik hoop dat ik jullie spelers snel inhoudelijk een beter bericht kan geven. over wat er gaat gebeuren en wat de fout is. Ik beloof het niet, en dat doe ik bewust en waarom doe ik dat? Omdat ik niet een belofte ga maken die ik misschien wel helemaal niet waar kan maken, vandaar dat ik het oprecht vanuit mijn hart voor het spel en voor jullie spelers zo spoedig mogelijk een update kan geven.


  En onze oprechte excuses, als het spelen minder leuk wordt, want dat is natuurlijk niet wat wij willen!  En bedankt voor het monitoren met tijden welke fouten er zijn. wordt gewaardeerd!

  Met vriendelijke Groet,


  Yoeri de Groote


  Gepensioneerd Teamlid van het Meldkamerspel.com GameTeam!

 • De ontwikkelaar is de problemen aan het analyseren. De volgende vragen worden daarbij gesteld:

  Als het spel vertraagd of vastloopt...
  - Welk besturingssysteem en welke browser wordt er gebruikt?
  - Loopt het hele spel vast(reageert de hele pagina ook niet meer)?
  - Als dit niet het geval is: laden de pagina's erg traag? Als voertuigen of missies niet worden bijgewerkt, kan dit dan worden verholpen door de pagina opnieuw te laden?

  Als jullie dit willen meenemen in jullie meldingen dan kunnen we de ontwikkelaar helpen ons te helpen!;)

 • Ik gebruik zelf het meeste Edge, maar Firerox en Chrome hebben bij mij dezelfde problemen.

  Heel soms reageert de pagina ook niet meer, maar meestal blijft de pagina zelf gewoon (regelmatig zeer traag door teveel geheugen gebruik) werken.

  Pagina's laden inderdaad heel traag.

  Verversen is een tijdelijke oplossing om een nieuwe stand op te halen, maar daarna worden ze alsnog niet bijgewerkt.


  Ik weet ook dat op Safari en Opera dezelfde problemen spelen, alleen die gebruik ik niet persoonlijk.


  Hopelijk kan je wat met deze info.

 • Goedemiddag,


  Dank voor je bericht. Fijn om te horen dat ze begonnen zijn met analyseren.


  Hier zijn mijn antwoorden op de vragen:

  - ik speel vaak in de app (op Android), en op sommige avonden op pc (Windows 10, Firefox internet browser). Het spel loopt in zowel de app als de website vaak vast, of is erg traag. Dit gebeurd meestal na 22.00 uur (bij mij i.i.g.);

  - als ik op een melding klik, loopt de app vast, of duurt het best lang (oplopend tot bijna 2 minuten) voordat het alarmeer-scherm te zien is. Met het terugknopje onder aan m'n scherm kan ik terug gaan en de melding opnieuw openen. Dan zie ik het scherm wel sneller. Op pc duurt het bij mij ook wat langer om een melding te openen. Ook hier is het afwisselend met vastlopen;

  - wanneer het bij mij niet vastloopt, helpt het op pc niet om de pagina te herladen. Ik merk geen verschil. Op Android open ik de app opnieuw, maar dat maakt ook geen verschil.


  Groetjes,

  Dimpie


 • Besturingssysteem: Windows 10, laatste versie maar ook Windows Server 2012 R2, Windows Server 2019 kennen allemaal de zelfde problemen

  Apple gebruikers hebben daarbij de zelfde problemen.


  Browser: Alle varianten, Chrome / Edge / Opera / FireFox

  Al lijkt het geheugen van Edge er iets beter mee om te gaan maar de traagheid zit niet in de browser.


  Loopt het spel vast, soms zie bijlage.
  Zie de browser monitoring in de 2e bijlagen, dit is de reactie snelheid op de knop "alarmeren".

  de 16seconde (rode lijn) is error, dan kunnen de voertuigen niet gealarmeerd worden.

  Daarbij gaat het hier om maximaal 15 voertuigen die naar een melding verzonden moeten worden.


  Melding scherm openen kost vaak meer dan 10seconde savonds.  Melding generator geeft ook foutmeldingen savonds of duurt meer dan 5 seconde.

  Hierdoor loopt "faye" vast en komen er geen status updates meer binnen.

  Wanneer de pagina herladen wordt is alles weer up2date tot er ergens een vertraging optreed dan kloppen de statussen niet meer.


  MPR, wil je ook over mijn andere voorstel nadenken of communiceren ?

  Dan kunnen die beste mensen het zelf zien en ervaren zonder al deze vragen te stellen.

 • Voor mijzelf

  Ik gebruik Windows 10 en gebruik Chrome, en ik sluit mij aan verder bij de reactie van JRH het is gewoon niet meer te doen na een bepaalde tijd.

  https://i.imgur.com/40bN1Uq.png


  Regio's:

  NL:

  24: VRZL: Zuid-Limburg (95%)

  23: VRNL: Noord-Limburg (95%)

  22: VRBZO: Brabant-Zuidoost (95%)

  21: VRBN: Brabant-Noord (90%)

  20: VRMWB: Midden- en West Brabant (75%)


  BE:

  BRZ-OL: Brandweerzone Oost-Limburg (100%)


  Team: Rescue NL

 • man man man .... We hebben het doorgegeven ..... we wachten op een reactie ,,,, we gaan het melden .... ze zijn er mee bezig ..... wat zie je precies, wat staat er in een scherm, welke browser, hoe laat .... Schei toch uit!!! ALsof wij de enige zijn, kijk en speel zelf en ondervind.

  (owja jullie hebben nooit problemen, de waterredding meldingen waren er ook en DE zei Nee niets aan t handje ... 3 weken wachten op meldingen!


  EN nog steeds niet inzien dat het niet werkt en dat spelers wegrennen.

  Het spel moet onder de schop (ik heb een offerte helaas te duur anders had ik een nieuw mk online gezet vandaag nog! en veel beter!


  EN wij kunnen hier tegen een praatpaal zeuren, die gooit het naar Duitsland en dan wachten en hopen dat ze daar tijd en zin hebben voor de hollandertjes... Dit is geen werkwijze zorg dat er iemand komt praten die invloed heeft aub wat hebben we aan deze zachtmakende praatpalen ???

 • - Welk besturingssysteem en welke browser wordt er gebruikt?
  Windows 10 Pro - Firefox
  - Loopt het hele spel vast(reageert de hele pagina ook niet meer)?
  Geen last van
  - Als dit niet het geval is: laden de pagina's erg traag? Als voertuigen of missies niet worden bijgewerkt, kan dit dan worden verholpen door de pagina opnieuw te laden?
  Pagina laden erg traag en kan slecht voertuigen sturen bij meer dan stuk of 15 gaat hij dan regelmatig wit scherm met serverfehler. Dit is wel vaak in de avond

  Overdag als ik me lijst leeg druk en me spraak heb afgerond blijven de meldingen ook hangen dat als ze afgerond zijn dat ze niet verdwijnen en bij de Teaminzetten wordt de status regelmatig overdag niet omgezet zodat het net lijkt of je daar niet aanwezig bent. pagina herladen lost het op maar dat is na mijn inzien niet de oplossing.

 • - Welk besturingssysteem en welke browser wordt er gebruikt?

  Windows 10 met chrome als browser

  - Loopt het hele spel vast(reageert de hele pagina ook niet meer)?

  Nee

  - Als dit niet het geval is: laden de pagina's erg traag? Als voertuigen of missies niet worden bijgewerkt, kan dit dan worden verholpen door de pagina opnieuw te laden?

  Herladen van de pagina met de volgende missie na alarmeren eenheden verloopt erg traag, duurt seconden lang.

 • Ik gebruik zowel macos en Windows10. Beide met een pro configuratie.

  Browsers zijn edge en Chrome (ook op beide besturingssystemen)


  Pagina loopt niet vast.


  Laden van pagina duurt erg lang. Bij het inscreen openen van een melding zie je lange tijd een zwart of grijs scherm. Openen in nieuwe tab of venster is een redelijke oplossing. Refreshen van pagina laat bijvoorbeeld wel weer even de chat zien. Maar het spel laadt/wordt niet sneller erdoor.


  Wat bijvoorbeeld in de loop van de dag steeds langzamer wordt is het bijladen van voertuigen. (N) Heb geen analyse cijfers. Maar dit langzamer worden loopt gelijk met het langzamer worden van het alarmeren.

 • Nou nou, dat mag ook wel iets vriendelijker zeg.. denk dat het GameTeam handelt binnen de mogelijkheden die zij hebben... En wees blij dat er eindelijk vragen terug komen ipv alleen "dat er naar wordt gekeken".. ;-)
  En dan nu on-topic MPR :

  - Chrome op Windows 10 (heb ook Firefox en Edge gespeeld, maar Chrome blijkt Meest stabiel)

  - 9 van de 10x is het erg traag (en dus vaak server fehler), maar vastlopers zitten er ook wel tussen. Ofwel echt een melding dat "de pagina niet meer reageert" ofwel hij blijft steken op een wit scherm.. (Ik speel al in een apart tabblad omdat meldingen openen in het hoofdscherm al helemaal niet te doen is..)

  - een refresh werkt vaak wel e.e.a. bij, maar lijkt me niet dat dat nodig hoort te zijn. Het zou te zot voor woorden zijn als je elke 20 meldingen zou moeten refreshen voor een "fatsoenlijk" werkende game

  - Vanwege de traagheid en serverproblemen, heb ik de scripts (LSS etc) al weken / maanden uitstaan


  Wat me verder afgelopen tijd erg opvalt is dat hij het ook niet altijd goed oppakt als je een melding alarmeert. Je selecteert voertuigen, ziet netjes een getal van aantal voertuigen bij de alarmeerknop.. maar als je die dan indrukt en naar volgende melding gaat, wordt er niets gealarmeerd. Je moet dan haast eerst met x alles alarmeren om te checken of ie wel voertuigen stuurt, voordat je naar volgende melding kan gaan

 • - Welk besturingssysteem en welke browser wordt er gebruikt?

  Windows 10 Pro - Chrome

  - Loopt het hele spel vast(reageert de hele pagina ook niet meer)?

  Af en toe blijft hij erg lang op wit scherm hangen en laat hij de pagina niet tot amper met als gevolg

  - Als dit niet het geval is: laden de pagina's erg traag? Als voertuigen of missies niet worden bijgewerkt, kan dit dan worden verholpen door de pagina opnieuw te laden?

  Pagina laden erg traag en kan slecht voertuigen sturen bij meer dan stuk of 15 gaat hij dan regelmatig wit scherm met serverfehler. Maar ook de meldingen object Object en Setie nichte Gefunden komen veel voor. Dit is een dagelijks probleem. Zoals aangegeven word kan op ander tabblad en scripts uit zetten goed helpen ... en tje een refresh? ja kan maar voor je weer op de pagina bent en melding open hebt staan ben je snel een minuut verder.

  Verder is het gewoon ook erg vervelend dat de meldignen niet gewoon afsluiten als zze klaar staan voertuigen blijven hangen en ook geplande inzetten blijven hangen. Tot wel uren er na.

 • Welk besturingssysteem en welke browser wordt er gebruikt?

  Windows 10 Pro - Chrome

  - Loopt het hele spel vast(reageert de hele pagina ook niet meer)?
  Het spel loopt niet vast maar af en toe blijft hij wel erg lang laden. Ik heb dan geen last van wit scherm.

  - Als dit niet het geval is: laden de pagina's erg traag? Als voertuigen of missies niet worden bijgewerkt, kan dit dan worden verholpen door de pagina opnieuw te laden?
  Zoals ik al zei, pagina's laden erg traag. Ik speel niet echt veel met eigen meldingen of vul af 's avonds met de teamleden dus ik weet niet wat er 's avonds laat of tijdens het afvullen van mijn eigen meldingen gebeurd, maar het is heel soms dat ik wel eens een ''Object object'' of serverfehlr of Setie nichte Gefunden komen krijg.

  Ik heb LSS ook uitgezet voor het geval dat, op ander tabblad de meldingen openen helpt heel erg. Refresh als je even iets anders doet helpt heel soms want je moet even van de pagina af zijn en hij is weer traag of loopt achter..

  's ochtends of avonds zit ik op mijn ipad altijd teammeldingen te klikken maar die is dan wel redelijk snel. Ook op mobiel doe ik het wel eens maar die is 's avonds zo traag dat je niet 1 voertuig bijna kan sturen.

  Verder ook vervelend dat geplande inzetten blijven hangen tot uren erna.. Zo kan je je voertuigen niet terugkrijgen en niet sturen naar teammeldingen.

 • De ontwikkelaar is de problemen aan het analyseren. De volgende vragen worden daarbij gesteld:


  Als het spel vertraagd of vastloopt...


  - Welk besturingssysteem en welke browser wordt er gebruikt?
     Laptop Windows 10 met Firefox (95%) en Chrome of Edge. Edge lijkt iets stabieler, maar ook niet altijd

  - Loopt het hele spel vast(reageert de hele pagina ook niet meer)?
    Dat de hele pagina vastloopt heb ik nog niet meegemaakt. Krijgt de pagina ook niet de kans voor, want voor die tijd is er al een Server Fehler ;)


  - Als dit niet het geval is: laden de pagina's erg traag? Als voertuigen of missies niet worden bijgewerkt, kan dit dan worden verholpen door de pagina opnieuw te laden?
    Pagina's laden inderdaad zeer traag.
  Het openen van een melding in een nieuw tabblad werkt beter dan op hetzelfde tabblad.
  Dit geldt overigens ook voor opleidingen of het bewerken van je voertuigen
   
  Het opnieuw laden van de pagina heeft geen enkele invloed op het alsnog bijwerken van voertuigen of missies, is mijn ervaring

  Wat de laatste tijd heel erg opvalt is dat de status van een melding (sterretje of poppetje) niet wordt bijgewerkt in de meldingenlijst.
  Dan helpt alleen het verversen van de pagina. Dit werkte in verleden realtime


  Voor de volledigheid
  Ik werk met 2 systemen tegelijk. Eén voor het klikken en de ander voor opleidingen/voertuigen en geplande missies
  Bij afvullen is één systeem mijn schaduwscherm voor chat en spraakoproepen

  #1 Laptop (Windows 10 Home; Intel i7-8750H 2.2GHz; RAM 16GB)

  #2 PC (Windows 10 Home; Intel i50-3330 3GHz; RAM 8GB)

  Als het spel een normale snelheid heeft, werkt systeem #1 sneller.
  Opvalt is dat systeem #2 sneller is wanneer het spel problemen heeft met de snelheid.


 • Als het spel vertraagd of vastloopt...

  - Welk besturingssysteem en welke browser wordt er gebruikt?
  Windows 10 Pro, browser is Chrome
  - Loopt het hele spel vast(reageert de hele pagina ook niet meer)?
  Nee, de melding wordt niet geladen.


  - Als dit niet het geval is: laden de pagina's erg traag? Als voertuigen of missies niet worden bijgewerkt, kan dit dan worden verholpen door de pagina opnieuw te laden?

  Na aanklikken melding, eerst zwart beeld, dan zie je links onderin een koppeling staan met het meldingnummmer en meldkamer.com. Dan duurt het nog even en dan komt de melding in beeld (of server falen)


  Een tweede keer laden, helpt soms wel en soms ook niet.


  Bij het alarmeren is het zelfde het geval. De ene keer wordt de volgende inzet geladen, de andere keer niet.

  (maar dat vooral bij grote aantallen wagens de kans op server falen toeneemt) en dit ook vooral rond 22.00 uur en in het weekend plaats vindt