15-01-2018 Luchthavenbrandweer

  • Suggestie melding:
    - Noodlanding vliegtuig


    In dit geval rijden de crashtenders ook meestal naar de betredende landingsbaan. Met ondersteuning van bijvoorbeeld ambulances, normale TS voertuigen die gedeeltelijk worden opgeroepen van brandweerposten op het vliegveld zelf of van brandweerposten van steden en dorpen rond het betreffende vliegveld. Ook zou je politie erbij kunnen hebben. Om bijvoorbeeld tijdelijk een weg rond het vliegveld af te zetten en ondersteuning. Niet in alle gevallen natuurlijk. Hier zou je in het spel een kans berekening kunnen zetten van bijvoorbeeld 20% kans op inzet van politievoertuigen.

  • Zie een hoop goede meldingen voorbijkomen.


    Enige suggestie die ik zou willen doen is de schaalbaarheid in acht nemen. Dus bijvoorbeeld 4 meldingen voor 1 VBB-kazerne en ook een voor 2 VBB-kazernes. Of het gebruik van de verschillende Afmetingen POI's zoals eerder aangeven. Dus klein startbaan en grote startbaan, en zelfde voor andere POI's: Terminals, vrachtloodsen, bagagekelder, apron, noem maar op.

  • Wordt het ook zo dat de CT's en overige vliegveldvoertuigen buiten het vliegveldgebied ingezet kunnen worden? En gaat de SB er ook in komen, naast de CT's en vliegveld OvD's (om het maar ff zo te noemen)?

    Kom nog wel eens met suggesties :thumbsup:
    Misschien niet altijd goed, maar tis iets xD
    Af en toe internet ervoor afspeuren :P

  • Vandaag willen we jullie onze uitwerking van de luchthaven brandweer voorstellen.


    Het zal een uitbreiding worden op een post, dit is ongeveer gelijk aan de waterongevallenbestrijding.
    Bij de uitbreiding zul je een x aantal parkeerplaatsen bij krijgen. Nog nader te bepalen.

    Die X aantal parkeerplaatsen hebben ze in Duitsland afgesplitst naar een aparte uitbreiding los van de VBB. Ik weet dat we de Duitsers niet hoeven te volgen maar in deze lijkt me dat niet onverstandig. Bovendien hebben wij momenteel minder soorten Voertuigen en over het algemeen kleinere kazernes dus is het nog maar de vraag of de zgn. 'Grosswache' in Nederland wel nodig is.

  • is er ook iets bekend wat er allemaal op Eindhoven wordt vervangen en wat daar nu al aanwezig is

  • is er ook iets bekend wat er allemaal op Eindhoven wordt vervangen en wat daar nu al aanwezig is

    Defensie heeft eerder aangegeven 'over de schouder' mee te kijken bij de aanbesteding van Schiphol. Daadwerkelijke aanbestedingen zijn nog niet bekend gemaakt.

  • Wordt het ook zo dat de CT's en overige vliegveldvoertuigen buiten het vliegveldgebied ingezet kunnen worden? En gaat de SB er ook in komen, naast de CT's en vliegveld OvD's (om het maar ff zo te noemen)?


    Omdat het een uitbreiding op een standaard brandweerpost is, ben je vrij je voertuigen in te zetten zoals je zelf wilt. Voor zover bekend zijn er geen restricties.



    M.b.t. SB: bij deze VBB update komt de SB niet. De SB wordt een andere, latere toevoeging aan het spel. Hoe het dan zit met inzet CT's als SB en andersom wordt nog uitgewerkt. Separate actie, geen relatie met deze VBB update.

  • Oke, het koste even moeite gekost met wat fouten hier en daar, maar vandaag zijn we er hopelijk echt klaar voor!


    We gaan van start met de Vliegveld uitbreiding!


    Bestaande uit: Crashtenders in de vormen 4x4, 6x6 en 8x8, en AFO/OSC. Beide hebben een eigen opleiding nodig, Vliegtuigbrandbestrijding en AFO/OSC uit de brandweeracademie.


    De uitbreiding is beschikbaar vanaf 10 brandweerposten, maar de meldingen zijn vaak in combinatie met overige hulpdiensten.


    We hebben enorm veel meldingen om mee te geven! Let daar bij op dat jullie de juiste POI gaan plaatsen, deze zijn verplicht voor alle vliegveld meldingen. Er zijn 5 nieuwe POI waarmee je aanduid of het vliegveld Groot of Klein is. Dit heeft invloed op de grootte van de meldingen en hoeveel voertuigen je nodig hebt. Een groot vliegveld is Schiphol/Rotterdam/Lelystad met passagiersvluchten. Een klein vliegveld is Teuge/Texel met voornamelijk recreatieve vluchten.
    Let ook op waar je POI plaatst. Voor de beste speelervaring adviseren we om de POI in de buurt van de beschikbare wegen te plaatsen. Veel wegen op vliegvelden zijn wit/grijs-gestreept en beschikbaar voor onze voertuigen. Landingsbanen (grijze vlakken) zijn dat niet, dit is een 'ondergrond' en geen 'lijn/route/weg'. Wanneer voertuigen 'rechte lijnen gaan vliegen' adviseren we je om er voorlopig, of mee akkoord te gaan, of de POI te verplaatsen naar een begaanbare weg.
    Wij van Meldkamerspel hebben helaas geen invloed op de kaarten en zullen er mee om moeten gaan met het beschikbare materiaal.


    Een uitgebreidere tutorial en handleiding volgt spoedig.