Voorlichter!

  • Ja ik heb er ook maar 6 tegen aan gegooid omdat toch leek dat het slikken of stikken was... Het team heeft er toch weer een vertraging uit weten te halen en worden er ook mee geconfronteerd met het "winstbeleid" uit Duitsland.


    Aan de andere kant.. Recentelijk hebben we "gratis" coins gehad die we normaal alleen in December krijgen.

  • Ik klaag ook niet over de 6 coins die je inderdaad gratis hebt gekregen met het lente event maar je word eerst voor een voldongen feit gesteld en dan blijkt het wel aangepast te kunnen worden. Men had het dan ook aan kunnen kondigen, opleiding open kunnen stellen en over vijf dagen de voertuigen verplicht stellen in de meldingen. Ik was bezig en bestaande meldingen kon ik al niet meer afwerken omdat ik een voorlichter nodig had, zo kwam ik erachter dat er een update was geweest, nog voordat de berichten op FB of in de app verschenen, dat is een beetje vreemd.

  • Helemaal met je eens hoor. Ik had hetzelfde. Ik werd er ook ineens mee geconfronteerd. Ben meteen gaan opleiden. Dacht eerst... Foutje... zal worden hersteld. Dacht dat het gewoon volgens het oude systeem was gegaan. En dat de meldingen per ongeluk al aangepast waren.


    Dan zie ik een heel triomfantelijk bericht op facebook verschijnen waaruit blijkt... Ja de meldingen zijn er, veel speelplezier.
    Dus als je normaal verder wil spelen zal je coins moeten gebruiken om die krengen snel klaar te hebben.


    Dat was de veronderstelling uit de jubelende update op facebook en de eerste reactie hier van het meldkamerteam...
    En als je dat dan leest neem je verlies en zet je maar coins in... en dan ineens is het wel geregeld...


    Ik waardeer de updates van het meldkamerteam en zeer zeker ook van het spel. Maar het moet wel normaal zijn om met aankomende updates om te gaan. En daar begin ik echt aan de nieuwe ontwikkelaar, die duidelijk toch wil verdienen, te twijfelen.

  • Ik klaag ook niet over de 6 coins die je inderdaad gratis hebt gekregen met het lente event maar je word eerst voor een voldongen feit gesteld en dan blijkt het wel aangepast te kunnen worden. Men had het dan ook aan kunnen kondigen, opleiding open kunnen stellen en over vijf dagen de voertuigen verplicht stellen in de meldingen. Ik was bezig en bestaande meldingen kon ik al niet meer afwerken omdat ik een voorlichter nodig had, zo kwam ik erachter dat er een update was geweest, nog voordat de berichten op FB of in de app verschenen, dat is een beetje vreemd.


    Nogmaals:


    • Wij zijn op dit moment bezig met de ontwikkelaar om te kijken hoe wij in de toekomst dit soort dingen gaan voorkomen.
      In het ergste geval zorgen wij ervoor dat ze de meldingen gewoon nog niet krijgen, zolang het voertuig en de opleiding er niet inzitten.
      Uiteraard met uitzondering van updates zoals bijvoorbeeld het AT, want hier kan je zelf de meldingen ervoor uitschakelen door de uitbreiding op non-actief te zetten.
    • Wij kregen pas te horen dat deze update met inbegrip van meldingen vandaag zou komen op het moment dat deze online was.
      Hierop zagen wij de problemen die men op het forum had, en hebben wij deze meteen doorgegeven.
      De reden dat XY alsnog de volgorde heeft omgegooid is de enorme hoeveelheid klachten die via Facebook (Messenger) en het Forum binnen kwamen.

    Natuurlijk kan het technisch altijd op de manier worden ingevoerd als wij het voorheen hadden, alleen moet men dit in Duitsland dan ook wel willen doen.
    Daar kwam de mededeling "het kan niet worden aangepast" vandaan, omdat wij dit als Nederlands team zelf niet kunnen regelen zonder medewerking uit Duitsland.


    Voor de volgende keer dat dit gebeurt kunnen jullie er van uit gaan dat wij proberen zo spoedig mogelijk een aanpassing aanvragen bij Duitsland.
    De volgorde "eerst opleiding en voertuigen, daarna meldingen" willen wij blijven hanteren, en als Xyrality afwijkt zullen wij bij hen aangeven dat dit aangepast moet worden.

  • ik heb eigenlijk wel eens een vraag over gans het gebeuren hier
    ik heb juist eens gekeken als je elk voertuig 1x in je kazerne hebt staan dan kom je met 17 voertuig plaatsen niet toe
    even hieronder opsommen dat iedereen kan volgen
    stel je hebt
    1x SIV
    1x TS 6/7 (of TST-NBB 6/7 if een TST 6/7) waarvan je er natuurlijk niet 1 maar wel 2 of 3 in de kazerne hebt staan
    1x TW of SL
    1x AL of HW
    1x HV
    1x DA-OVD
    1x DA-HOVD
    1x CO
    1x DA-AGS
    1x AB
    1x PM-WVD
    1x DA-VL (nieuwe update)
    dit zijn nog maar de standaard voertuigen even kijken deze te samen van elk 1 genomen heb je er al 12 maar een TS heb je er 2 of 3 in je kazerne komen we op 14 voeruigen
    neem daar nog eventueel een uitbreiding bij van waterongevallen
    wat 4 voertuigen zijn en we zitten al aan 18 voertuigplaatsen dat zijn er dan weer te veel
    ja kan dan zeggen los het op met haakarmen oke dat zijn 6 plaatsen wat kan er dan weg gehaald worden
    TW of Sl
    HV
    CO
    en AB
    dat zijn 4 voertuigen maar dan moet je ook weer rekening houden met HA die in de plaats komen neem nu 2 of 3 zit je weer aan je max
    dit om even aan te tonen dat er mss wel eens moet gedacht worden voor een uitbreiding op kazernes of eventueel de HA geen voertuigstandplaats te laten innemen
    nu gaat het het nog maar nog een extra voertuig een planning word wel heel moeilijk

  • dit om even aan te tonen dat er mss wel eens moet gedacht worden voor een uitbreiding op kazernes

    dat is de volgende update die voor het opschalingsmodel nog in het spel gaat komen als het nog langer gaat duren voordat het opschalingsmodel gaat komen, zie hier

  • Mijn hemel wat een gezeur.


    Dus de Duitse kant heeft het verzaakt voorlichting (die grap krijg je gratis) te geven over de nieuwe toevoeging. Joepie. Wat een wereldnieuws. Wat ik echt super grappig vind is dat mensen hier een hele hoop heisa over maken. Boehoe, ik moet coins afgeven etc etc. Nee. Dat hoef je niet. Melding niet openzetten, en 24u wachten. Ja, je raakt inkomsten kwijt, maar dan behoud je ook die felbegeerde digitale variant bitcoin.


    Kom op zeg, jongens. Ik schaam me gewoon echt voor ons hebberig gedrag, en al het "ikke, ikke, ikke". Doe normaal, word volwassen. De echte wereld geeft ook niet overal voorlichting voor. En als ik nou écht boos zou worden vanwege dit soort fouten, want dat zijn ze gewoon (zie: Forumbericht over de Lente actie, waar ik dit ook in heb vermeld.), dan zou ik mij niet eens meer kunnen vertonen in de game wereld, laat staan mijn eigen bedrijf hierin hebben.


    Echt hoor. Massa-hysterie ten top.


    Edit:
    Ben het wel eens met de beslissing om het er weer tijdelijk uit te halen, zodat nu alles wel goed loopt. Maar dat staat even apart.

  • Het gaat er om dat het onaangekondigd gebeurd. Als je al wat updates, en dat zijn er nogal wat, hebt meegemaakt, dan weet je niet beter of meldingen worden pas geïntroduceerd nadat je de "kans" gehad hebt om te zorgen dat je deze meldingen kan afhandelen. Dat is in dit geval niet gebeurd.
    Veel menen hebben hun zorg geuit dat toen het verkocht werd aan een commercieel bedrijf dat dat gevolgen zou hebben voor het spel, in met name de manier hoe je misschien gedwongen zou kunnen om geld uit te geven.


    De manier zoals gisteren in eerste aanleg de voorlichter werd ingevoerd, zelfs tot onvrede van het eigen meldkamerteam, kan je heel makkelijk concluderen dat het tot doel heeft om mensen coins te laten kopen. Ja tuurlijk kan je meldingen niet behandelen en niet doen. Die paar credits die dat kost, zal ik niet wakker van liggen. Het gaat echter niet alleen om die twee grote meldingen. Ik zag gisteren in veel meldingen, van klein naar groot, ineens de voorlichter naar voren komen.


    Overigens was de update doorgevoerd zonder enige vorm van communicatie. De update was reeds geïmplementeerd zonder enige mededeling. Die kwam pas een half uur later toen ik al meerdere meldingen had.


    Dat de ontwikkelaar geld wil verdienen, kan ik ook inkomen. Dat is zijn goedrecht. De volgende update die moet je misschien wel uitbouwen. Dat kan en kost je misschien 10 miljoen credits of 40 coins. De volgende uitbouw is misschien alleen maar te doen met coins. Maar wees daar als ontwikkelaar eerlijk in.


    En in de echte wereld... Als iets je echt geld gaat kosten, dan krijg je daar gewoon voorlichting over!



    Edit:
    Ben het wel eens met de beslissing om het er weer tijdelijk uit te halen, zodat nu alles wel goed loopt. Maar dat staat even apart.

    Ik snap helemaal dat je het dan wel eens bent met die beslissing. Je hebt er nu geen enkele last meer van. Ik heb er voor gekozen om wel mijn "felbegeerde digitale variant bitcoin" uit te geven om die meldingen te kunnen doen. Ik heb er voor gekozen om mijn betaalde coins wel uit te geven aan deze update. Ik voel me dan ook bekocht dat in weerwil van het presenteren als een voldongen feit, want zo is het op facebook (waar voor het eerst over deze update) gecommuniceerd.


    Ik voel me dan ook een beetje bekocht door het deels terugdraaien van deze update. Want ik koos er voor om die meldingen NIET open te willen laten staan en wel die coins uit te geven!

  • Sjonge wat kunnen mensen op dit forum zich aanstellen zeg...
    Wees gewoon blij dat er überhaupt nog wat met het spel gebeurt, er zijn al genoeg spelen die zich op deze niche richten een stille dood gestorven.
    En het kost nu eenmaal geld om een bende servers draaiende te houden en een spel te ontwikkelen, dan is het toch logisch dat een bedrijf er toch een beetje winst uit wil halen.




    ik heb eigenlijk wel eens een vraag over gans het gebeuren hier
    ik heb juist eens gekeken als je elk voertuig 1x in je kazerne hebt staan dan kom je met 17 voertuig plaatsen niet toe

    Wat dacht je ervan om gewoon realistisch je voertuigen te spreiden....

  • En het kost nu eenmaal geld om een bende servers draaiende te houden en een spel te ontwikkelen, dan is het toch logisch dat een bedrijf er toch een beetje winst uit wil halen.

    dat kan wel kloppen, maar als ze het op deze manier doen, dan was dit de laatste keer dat ik coins heb gekocht en heb uitgegeven. Ze verdienen meer aan mij als ze updates gewoon fatsoenlijk in het spel stoppen, want dan koop ik jaarlijks een bak coins, maar als dit nog een keer gebeurt, dan ga ik er toch maar over denken om die bak coins maar gewoon NIET te kopen. Dan maakt het me ook niet meer uit dat er server fouten zijn, want dat gat hebben ze eenmaal zelf gegraven en die mogen de ontwikkelaars dan ook weer zelf gaan dicht maken.
    Ik denk dat veel mensen hetzelfde denken als ik nu doe en dat er echt vanuit hun kant eens aan de consument, wij als spelers, gedacht moet gaan worden. Als ze winst willen maken zullen ze toch eerst ons vertrouwen zien te winnen en dan stroomt vanzelf het geld binnen. Bij dit soort acties wat gister gebeurde betekend dat dat ze een keer een bak geld binnen krijgen en daarna niet meer, omdat ik in ieder geval niet meer mijn geld daar aan uit wil geven. Ik heb zelfs dan nog liever dat er helemaal geen updates meer komen dat het spel dan nu gewoon af is.


    ik kan me nu ook gaan frustreren over de werkwijze die gister is gebeurd, maar dat punt is volgens mij al gemaakt en ik denk dat we er allemaal mee eens zijn, mits je er gister midden in zat, dat deze werkwijze niet acceptabel is.
    Als je er gister niet in zat, dan is het moeilijk te begrijpen waarom wij ons zo frustreerde, maar ik zal even vertellen hoe ik het gister beleeft heb en dan snappen jullie hopelijk wel waarom we ons allemaal zo druk maken over deze onverwachte update:
    ik was gister aan het spelen en ik open even hier het forum, ik zag daar in eens een nieuw topic met het bericht dat er een nieuw voertuig in het spel zat, de voorlichter. Daarna ben ik snel teruggegaan naar het spel en daar zag ik toen al gelijk een melding waar de voorlichter bij benodigd was. Op dat moment heb ik eerst mijn team geïnformeerd, opleidingen opengezet en mensen ingeschreven. Nog voor dat het facebook bericht was geplaatst was er al een opleiding afgerond en had ik de eerste 2 voorlichters beschikbaar. Toen het facebook bericht kwam werden mijn vermoedens bevestigd dat dit geen fout was en dat dit echt zo was. Iemand heeft toen nog een voorlichters opleiding in mijn team afgerond.
    Ondertussen hou ik het forum en discord in de gaten en ineens komt het bericht voorbij dat de voorlichter in de melding voor 5 dagen uit het spel worden gehaald, dat betekend dus dat er bij mij in het team al minstens 2 opleidingen met coins zijn afgerond, terwijl dat helemaal niet nodig had hoeven zijn. Op het forum te lezen hadden meerdere mensen hun opleidingen al afgerond met coins.
    Tussen de tijd dat hier op het forum het bericht werd geplaatst dat de voorlichter in het spel was en het bericht dat de voorlichter uit de meldingen is gehaald, zat tussen de 1 en 2 uur. Ruim de tijd dus om opleidingen te starten, coins te kopen en opleidingen af te ronden en de voorlichter te kopen op de brandweerkazernes. Een teamlid van mij zei privé dat hij die coins dan liever had gebruikt om dan een grote inzet aan te maken, dan een opleiding af te ronden wat helemaal niet nodig was. "verspilling van mijn coins" noemde hij dat.


    De coins hoeft hij niet terug, maar volgende keer moet de communicatie rond een update echt beter. Als het Nederlandse meldkamerspelteam er pas achter komt dat er een nieuwe update is doordat er een bericht van de spelers hier op het forum is geplaatst en niet doordat de ontwikkelaar ze even had geïnformeerd vind ik in ieder geval niet kunnen. Volgens mij is dat facebook bericht ook in alle haast geschreven om ook de mensen die niet op het forum zitten zo snel mogelijk te informeren. Aan de reacties te lezen onder dat bericht heeft niemand het kunnen waarderen dat er in eens een update was.


    Aan xyreality: willen jullie winst maken en willen jullie dat er zoveel mogelijk mensen coins kopen? zorg dan dat updates volgens een vast schema worden geïmplementeerd en vooral ook dat de communicatie rond een nieuwe update 100% is om verwarring te voorkomen. Je zal ook meer winst maken als je updates trapsgewijs implementeerd en niet in een keer zoals gister. Als je iets in een keer in het spel stopt, zijn jullie gelijk af van die update, maar je zal veel negatieve reacties krijgen en er zullen waarschijnlijk weinig coins gekocht gaan worden. Doe je het juist volgens het oude systeem, dus eerst de opleiding met het voertuig en later de meldingen, dan zal dat lijden naar positieve reacties en dan zullen er ook meer coins gekocht worden, om bijvoorbeeld de update te vieren met een grote inzet.

  • Tussen de tijd dat hier op het forum het bericht werd geplaatst dat de voorlichter in het spel was en het bericht dat de voorlichter uit de meldingen is gehaald, zat tussen de 1 en 2 uur. Ruim de tijd dus om opleidingen te starten, coins te kopen en opleidingen af te ronden en de voorlichter te kopen op de brandweerkazernes. Een teamlid van mij zei privé dat hij die coins dan liever had gebruikt om dan een grote inzet aan te maken, dan een opleiding af te ronden wat helemaal niet nodig was. "verspilling van mijn coins" noemde hij dat.

    Om 14:36 was onze aankondiging, 14:59 de mededeling dat de voorlichter er voor 5 dagen uit ging (is dat 1 a 2 uur???)


    Wij hebben alles direct op het forum gegooid toen wij wisten dat de Voorlichter er in zat.
    Het halve uur tussen het eerste bericht hier en onze officiële aankondiging, die altijd handig is om af te wachten, was ons nog niet bekend dat dit voertuig er reeds in zat.
    Excuses daarvoor, maar dat kan wel eens gebeuren, helaas.


    In ieder geval, bedankt voor de feedback.
    We zullen er samen met de ontwikkelaar naar kijken

  • @Data
    ik kijk even in de discord server en daar was om 14 10 de mededeling dat dit topic was aangemaakt https://discordapp.com/channel…838996/700317114569064489
    om 15 22 is er gezegd dat de meldingen uit het spel zijn gehaald: https://discordapp.com/channel…188554/700335283371114496
    om 14 36 mag dan de mededeling op facebook zijn geweest, maar dat was een halfuur nadat hier op het forum hier het eerste bericht stond.
    om 15 22 heb ik pas het eerste bericht gezien dat de meldingen uit het spel zijn gehaald, dus naar mijn waarnemingen kloppen de 1 tot 2 uur dus wel.


    maar goed, het was gewoon een stommiteit en we kunnen doorgaan met deze discussie, maar volgens mij zijn de punten wel gemaakt


    (die mededeling van 14 59 heb ik dan gemist waarschijnlijk...)

  • Ja, Discord is dan ook geen officieel kanaal.


    In ieder geval, punten zijn inderdaad gemaakt.
    Nogmaals dank voor de Feedback, en alles is gisteren al doorgenomen en besproken met Duitsland.


    En in ieder geval veel plezier met de voorlichter! :thumbup:

  • @thijmen1210
    Heb je nu werkelijk waar niks te doen in je leven dan azijn zeiken ?


    Manman wat kan mekkeren op mensen die er niks aan kunnen doen.
    Jij ben er zeker ook zo'n persoon die gaat klagen op een politie agent waarom die de weg heeft afgezet terwijl er verderop een dodelijk ongeluk is gebeurd maar dat jij er langs moet... of in een supermarkt gaat jammeren tegen de vakkenvullers waarom het leeg is maar de inkoper ze werk niet gedaan heeft?


    Waarom heb je verwijten naar het meldkamer Team?
    Ten eerste ze zijn niet in dienst bij XY, en hebben gewoon een normale baan kunnen niet elke seconde bij de mailbox of chatdienst om te wachten wanneer ze wat sturen "update komt er met 2 minuten aan"


    Dat je XY de schuld geeft dat je coins moet uitgeven is nog triester en zegt genoeg over je zelf... Jij ben ook zo iemand die het Casino de schuld geeft dat je al je geld in die spelautomaten gooit? #GebeurtAutomatisch....


    Denk dat het verstandig is om eerst is naar je zelf te gaan kijken en je dankbaarheid is kenbaar te maken aan onder andere Data.
    Zonder deze mensen is er helemaal geen spel... en zullen er zeker geen uitbreidingen zijn.


    Als je zou willen heb ik de contact gegevens van de eigenaar kan je daar je beklaag doen.


    En ja ik ben het ook met je eens dat sommige handelingen niet helemaal de juiste volgorde / beste volgorde zijn, maar ik ken/ werk zelf in de software wereld en wat hier gebeurd is niks nieuws, daarbuiten zal XY nog maanden / jaren nodig hebben voordat ze elke letter code snappen van de software van Sebastiaan wat er gebeurd en waarom Sebastiaan dat ooit zo bedacht heeft.


    Tip van deze vrijdag:
    Stop met azijnpissen op het MKSTeam en helpt ze met ideeën hoe ze dit in de toekomst kunnen verbeteren.


    Tip voor je toekomst:
    Meld je aan met een sollicitatie brief bij het MKSTeam en ga je is meemaken hoe de andere kant van het spel in elkaar zit en hoeveel tijd het kost. De kans is groot dat er dan Azijnzeikers opstaan die tegen jou tekeer gaan dan respecteer je de werkzaamheden misschien van Data en de rest.