Posities door R0N4NN

  Hier heb ik ook last van, de laatste jaren zijn hier veel wegen verlegd en opnieuw aangelegd maar dit wordt constant genegeerd door aanrijdende voertuigen op de map, terwijl sommige aanpassingen aan de wegen al voor 2019 zijn gebeurd.

  Sjonge wat kunnen mensen op dit forum zich aanstellen zeg...
  Wees gewoon blij dat er überhaupt nog wat met het spel gebeurt, er zijn al genoeg spelen die zich op deze niche richten een stille dood gestorven.
  En het kost nu eenmaal geld om een bende servers draaiende te houden en een spel te ontwikkelen, dan is het toch logisch dat een bedrijf er toch een beetje winst uit wil halen.
  ik heb eigenlijk wel eens een vraag over gans het gebeuren hier
  ik heb juist eens gekeken als je elk voertuig 1x in je kazerne hebt staan dan kom je met 17 voertuig plaatsen niet toe

  Wat dacht je ervan om gewoon realistisch je voertuigen te spreiden....

  Het is geen vraag ik vind het een fout, was er inmiddels al achter dat TS mee moet. Maar vind het niet kloppen.

  Kan juist ook andersom, waarom moet er een RV naar een kat in een boom. Op een TS hebben ze ook wel ladders.

  Even een quote van mede-forumlid Koenb uit het topic over het hoofdbureau en de OvD's.  Citaat van koenb

  Ik zal even kort de situatie schetsen hoe het er bij de politie uit ziet:


  Basisteams: De regionale eenheden bestaan uit een aantal 'oude' districten. Deze districten zijn ook weer opgedeeld in basisteams. Het streven is om elk basisteam één bureau te geven. Meerdere basisteams krijgen de beschikking over de een 2e opkomst bureau, gezien de grootte van het basisteam. Deze indeling is gewoon te downloaden van internet: zoek even op 'overzicht huisvesting basisteams politie'.


  Basisteams leveren de basis politiezorg in een bepaald gebied en beschikken in de meeste gevallen over reguliere BPZ medewerkers (lopend, fietsend, met de auto), motorrijders (beiden noodhulp) en wijkagenten. Elk basisteam gebied beschikt over een OVD-P (afhankelijk van het gebied kan er in de nacht een OVD-P gekoppeld zijn aan twee teams). Daarnaast is het mogelijk dat er een rechercheur onder valt voor de kleinere misdrijven.

  Bij mijn weten heeft wel ieder basisteam een OvD-P, maar misschien dat dit dan weer per eenheid verschilt (wat dus niet zou moeten want ''Nationale Politie''). In Noord-Nederland in ieder geval wel. Volgens mij is dit ook vaak een dubbelfunctie samen met Opco.

  ik kan je bij zekerheid zeggen dat van dat lijstje wat jij zeg niet bij elk politiebureau aanwezig is ;)
  In regio gelderland-zuid hebben we maar een aantal bureaus waar dit echt wel allemaal staat voor de rest zijn het meer Aan woordenlijst toevoegen waar ze een arrestant tijdelijk kunnen overhoren en waar vaak hooguit maar 1 a 2 noodhulpwagens echt vast staan.


  Ik vermoed dat dit in meerder regio's het geval is dus lijkt het mij moeilijk om zomaar te zeggen dat bureaus zoveel noodhulp voertuigen heeft zoveel bikers enzovoort

  Mee eens, hier zit zoveel verschil in dat het niet makkelijk is te zeggen wat het gemiddelde is. Het verschilt ook gigantisch per eenheid/basisteam, ga er maar vanuit dat op een gemiddeld bureau in de randstad een veelvoud staat van wat je kan vinden op een gemiddeld bureau in het noorden of het zuiden.


  Hier in het noorden heb je ook veel bureau's waar vaak maar 1 a 2 wagens staan, als er al wat staat.

  De politie heeft voor de meeste voertuigen geen vaste roepnummers. Dit verschilt echter wel per eenheid/afdeling/basisteam, zo hebben sommige basisteams in Groningen wel een aantal voertuigen vaste nummers gegeven, net als het flexteam in Groningen.


  Het kan dus zijn dat de Volkswagen Touran van basisteam XXX met kenteken KN-641-b de ene dag de eerste noodhulpwagen is met als roepnummer 31.01, en de andere dag de 2e noodhulp is onder nummer 31.02.


  Wel zijn een aantal dingen standaard:
  Elk district in de eenheid heeft een nummer, voorbeeld eenheid Noord-Nederland:
  1. Friesland
  2. Groningen
  3. Drenthe


  Elk district is weer opgedeeld in basisteams, voorbeeld in Drenthe:
  1. Noord-Drenthe
  2. Zuid-Oost Drenthe
  3. Zuid-West Drenthe


  Deze twee getallen vormen samen het eerste deel van het roepnummer, dus de 1e noodhulpwagen in het basisteam Noord-Drenthe is dan: 31.01, de 3 staat voor district Drenthe en de 1 voor basisteam Noord-Drenthe. Dit verschilt weer per eenheid!


  De laatste twee getallen bepalen de functie van het roepnummer. Uit mijn hoofd (ik ben niet werkzaam bij de politie) zijn 01 t/m 05 voor de noodhulp (duosurveillance), 06 t/m 08 solosurveillance (noodhulp met 1 man op de auto), 11 t/m 14 motorsurveillance en 15 t/m 19 bikesurveillance. 29 en 30 zijn onopvallende surveillance. Voor de rest zijn er nog een groot aantal roepnummers voor bijzondere surveillance, wijkagenten, studenten met een coach al dan niet bewapend etc.


  Ook zijn er nog diverse districtelijke roepnummers maar hier heb ik geen kennis van, behalve de flexteams. Flexteam Groningen gebruikt de nummers 20.21 t/m 20.29, en 20.31 t/m 20.39 (20.30 en 20.20 zijn operationeel specialist flexteam). De 0 van de 20 geeft aan dat het geen basisteam betreft, maar het district. Flexteam Drenthe zou dan 30.21 zijn bijvoorbeeld.


  Wanneer iemand hier meer kaas van heeft gegeten, vul mij dan graag aan!

  Nou dat is een Hoofd Inspecteur en die bestaat wel degelijk aangezien ze die nodig hebben om een last te tekenen bij binnetreden in een woning.
  Meestal een piketfunctie :-)


  Vaak is de OVD een inspecteur maar die heeft voor een aantal dingen te weinig bevoegdheden vandaar.


  Maar inderdaad zijn een Inspecteur en een hoofdinspecteur beiden een Officier ;)
  Maar we maken bij de brandweer ook het onderscheid vandaar

  Dat is geen HOVD-P maar een HOvJ (HulpOfficier van Justitie). Die is onder andere verantwoordelijk voor de voorgeleiding van de verdachte na een aanhouding en meer van dat soort dingen.

  Dus wat je eigenlijk zegt is dat we nu verplicht worden om nieuw te bouwen (400.000 - 40 coins) om meldingen af te handelen die gaan komen vanaf 5 Politiedbureau's (zeker als je al heel veel Politiedbureau's hebt komen ze) om wellicht straks een Politiedbureau om te kunnen bouwen naar een Hoofdbureau Dus eigenlijk moeten we niet mopperen en dubbel bouwen op een locatie waar al een Politiedbureau staat... X/

  Ja, je moet niet mopperen en gewoon lekker dubbel bouwen. Het is niet anders. Deal with it.

  Mooie uitbreiding weer in het spel...beetje jammer van de toevoeging van t nieuwe gebouw, had dan graag een parkeerplaats uitbreidingsbouw gezien, zoals je dat ook bij brandweer

  Heb jij helemaal over het verhaal van @Woukaa heen gelezen dat het niet anders kon? Je moet gewoon niet zo zeuren en blij zijn dat er weer wat nieuws is wat misschien nog wel veel groter gaat worden.


  Het is ook maar een spel mensen, geen reden om je ergens over op te winden.

  Nee je hoeft mischien niks te slopen maar het is best gek dat je een buro naast een buro moet bouwen om één Hoofdbureau te hebben welke 400.000 credits of 40 coins kost. Er bestaan voor zover ik weet 12 Hoofdbureau's https://www.politie.nl/binarie…den-nationale-politie.pdf Terwijl ik op die locaties's al een Politiedbureau heb. Dan zou het handiger zijn om de bestaande Politiedbureau's uit te kunnen breiden naar een Hoofdbureau. Laat dat dan 400.000 of 40 coins kosten als het toch moet kosten...
  ;(

  Het is nu zoals het is.


  Ik ben blij met de uitbreiding! Mooi dat er weer iets bij de blauwe kant is bijgekomen. :)