24-01-2017 Politie Hoofdbureau

 • Vanaf vandaag nieuw in ons spel, het Hoofdbureau van de Politie! Let op voor huidige spelers: Deze wordt vanaf 5 politiebureau's benodigd! In het Hoofdbureau zitten geen Noodhulp voertuigen, maar alleen de specialistische voertuigen.
  Met dit nieuwe gebouw zijn wij, maar vooral jullie, weer helemaal klaar voor de toekomst. Je krijgt er van ons daarom al wel een OVD-P bij (Denk nog wel even aan de opleiding die benodigd is). Met deze vernieuwing zijn er weer talloze uitbreidingen mogelijk! Vanaf volgende week volgen er meldingen.
  Om nog maar weer eens de onduidelijkheden aan de orde te krijgen:
  De hoofdpost is EXTRA. Dat wil zeggen, je hoeft daarvoor géén huidige politiebureaus op te heffen. In de hoofdpost vind je momenteel alleen de OVD-P waar later meer specialisaties aan toegevoegd zullen worden. In het hoofdbureau vind je géén cellen en géén noodhulpauto's.
  Bouw dus je hoofdbureau naast je gewone bureau, hierop komen al je specialistische voertuigen te staan.

 • meestal hebben ze op een hoofdbureau ook cellen want bij een politiebureau mag je niet langer vast zitten dan 6 uur.
  Als je langer dan 6 uur moet zitten ga je naar de hoofdbureau van de politie.
  Een keer gehoord bij de politie zelf

 • meestal hebben ze op een hoofdbureau ook cellen want bij een politiebureau mag je niet langer vast zitten dan 6 uur.
  Als je langer dan 6 uur moet zitten ga je naar de hoofdbureau van de politie.
  Een keer gehoord bij de politie zelf

  dit klopt inderdaad wat @timo zegt.


  misschien dat het dan toch mogelijk gemaakt kan worden en dat je dan wederom een extra politie melding kan maken van verdachten overbrengen naar hoofdbureau en vervolgens dat je die kan veranderen door gevangenen verplaatsen naar huis van bewaring als een B rit net als bij de ambu met besteld vervoer en dat je er dan een nieuwe wagen in het wagenpark kunt bouwen van een speciale arrestanten vervoer.

 • Jammer dat je een bestaand Politiebureau welke op de plaats staat van een Hoofdbureau niet kan ombouwen naar een Hoofdbureau... Zeker als je al veel Bureau's hebt en je wil graag een Hoofdbureau is het een beetje onzinnig om het gebouw te slopen en 400.000 of 40 coins te moeten spenderen voor een Hoofdbureau

 • Nogmaals. Je hoeft niets te slopen. We spreken over hele andere dingen. Op een hoofdbureau kun je geen noodhulp kopen.  Als je straks nogmaals de informatie doorleest, en begrijpt wat wij gedaan hebben, zul je concluderen dat, met de middelen wie tot onze beschikking hebben, er een best goed product van gemaakt hebben.

 • Nogmaals. Je hoeft niets te slopen. We spreken over hele andere dingen. Op een hoofdbureau kun je geen noodhulp kopen.  Als je straks nogmaals de informatie doorleest, en begrijpt wat wij gedaan hebben, zul je concluderen dat, met de middelen wie tot onze beschikking hebben, er een best goed product van gemaakt hebben.

  Nee je hoeft mischien niks te slopen maar het is best gek dat je een buro naast een buro moet bouwen om één Hoofdbureau te hebben welke 400.000 credits of 40 coins kost. Er bestaan voor zover ik weet 12 Hoofdbureau's https://www.politie.nl/binarie…den-nationale-politie.pdf Terwijl ik op die locaties's al een Politiedbureau heb. Dan zou het handiger zijn om de bestaande Politiedbureau's uit te kunnen breiden naar een Hoofdbureau. Laat dat dan 400.000 of 40 coins kosten als het toch moet kosten...


  ;(

 • Nee je hoeft mischien niks te slopen maar het is best gek dat je een buro naast een buro moet bouwen om één Hoofdbureau te hebben welke 400.000 credits of 40 coins kost. Er bestaan voor zover ik weet 12 Hoofdbureau's https://www.politie.nl/binarie…den-nationale-politie.pdf Terwijl ik op die locaties's al een Politiedbureau heb. Dan zou het handiger zijn om de bestaande Politiedbureau's uit te kunnen breiden naar een Hoofdbureau. Laat dat dan 400.000 of 40 coins kosten als het toch moet kosten...
  ;(

  Het is nu zoals het is.


  Ik ben blij met de uitbreiding! Mooi dat er weer iets bij de blauwe kant is bijgekomen. :)

 • Het is nu zoals het is.
  Ik ben blij met de uitbreiding! Mooi dat er weer iets bij de blauwe kant is bijgekomen. :)

  Dus wat je eigenlijk zegt is dat we nu verplicht worden om nieuw te bouwen (400.000 - 40 coins) om meldingen af te handelen die gaan komen vanaf 5 Politiedbureau's (zeker als je al heel veel Politiedbureau's hebt komen ze) om wellicht straks een Politiedbureau om te kunnen bouwen naar een Hoofdbureau Dus eigenlijk moeten we niet mopperen en dubbel bouwen op een locatie waar al een Politiedbureau staat... X/

 • Het is heel simpel. We kunnen het huidige politiebureau niet ombouwen.
  Anders hadden we dat toch ook wel meteen gedaan? Wij zijn ook niet achtelijk? Wij spelen toch ook het spel zelf?
  Het. Was. Niet. Anders. Mogelijk.


  Een politiebureau heeft cellen. Cellen zijn 'uitbreidingen'.
  Een hoofdbureau heeft afdelingen. Deze afdelingen unlocken 'voertuigen'.
  Deze twee verschillende functies gaan simpelweg niet samen in ons prachtige Meldkamerspel. Dan kun je wel zeggen, Sebastian maak het ff, maar daar ga ik even niet op in.


  Qwa kosten kunnen we jou/jullie/iedereen nooit tevreden stellen. Ik heb er zelfs nog een ton weten af te lullen en het voertuig er bij te doen.
  We moeten straks grotere inzetten gaan maken waar een OVD-P misschien wel voor nodig is, maar een OVD-B komt toch ook standaard vanaf X aantal posten. Ja die kun je gelijk kopen, prima. Daar heb je een punt.


  We hebben er voor gekozen om de OVD-P op een aparte post te doen.  Onze oude opzet, 1 politiepost, alles daarop uitbreiden. Lekker goedkoop, makkelijk uitbreiden.

  • Politiebureau

   • Hoofdbureau (OVDP)

    • Levende Have
    • ME  Dit gaat dus niet, want Politiebureau bevat cellen, en daar kunnen niet voertuig uitbouwen naast. Er heeft ook iemand geroepen, dan gooi je de cellen toch gewoon weg? Nee dat kan ook niet. Want iedereen heeft geld in weet ik hoeveel cellen zitten.


  • Politiebureau
  • Hoofdbureau (OVDP)

   • Levende Have
   • ME

  Hier zullen we het nu mee moeten doen.


  PS. Onthouden jullie dat ik dit spel voor mijn hobby onderhoud?

 • Mooie uitbreiding weer in het spel...beetje jammer van de toevoeging van t nieuwe gebouw, had dan graag een parkeerplaats uitbreidingsbouw gezien, zoals je dat ook bij brandweer heb dus ga wel mee in t verhaal van @brandje32 misschien krijgen we dan ook een detentiecentrum. gezien ze in utrecht daar al jaren mee werken...2uurtjes op een bureau zitten en dan verhuizen.


  Vooralsnog weer wat nieuws....

 • Overigens, geheel ter aanvulling op het verhaal van @Woukaa (waar ik me volledig bij aansluit):


  Stel, ja ik zei stel, dat het hoofdbureau wel een uitbreiding was geweest, dan had deze uitbreiding ook 400.000 credits gekost. Met andere woorden, wat heeft het voor zin om opmerkingen te maken over de kosten: hoe het ook was geweest 400.000 credits had het sowieso wel gekost.  Laten we wel zijn: jullie mogen (en moeten :D ) altijd jullie mening blijven delen, maar hou wel in je achterhoofd dat wij (en dan vooral @Woukaa) heus wel nadenken over het hoe en wat ;)

 • Dus wat je eigenlijk zegt is dat we nu verplicht worden om nieuw te bouwen (400.000 - 40 coins) om meldingen af te handelen die gaan komen vanaf 5 Politiedbureau's (zeker als je al heel veel Politiedbureau's hebt komen ze) om wellicht straks een Politiedbureau om te kunnen bouwen naar een Hoofdbureau Dus eigenlijk moeten we niet mopperen en dubbel bouwen op een locatie waar al een Politiedbureau staat... X/

  Ja, je moet niet mopperen en gewoon lekker dubbel bouwen. Het is niet anders. Deal with it.

  Mooie uitbreiding weer in het spel...beetje jammer van de toevoeging van t nieuwe gebouw, had dan graag een parkeerplaats uitbreidingsbouw gezien, zoals je dat ook bij brandweer

  Heb jij helemaal over het verhaal van @Woukaa heen gelezen dat het niet anders kon? Je moet gewoon niet zo zeuren en blij zijn dat er weer wat nieuws is wat misschien nog wel veel groter gaat worden.


  Het is ook maar een spel mensen, geen reden om je ergens over op te winden.

 • Voorop gesteld dat het geen aanval naar jullie is. Echter bij jullie aankondiging was deze info niet bekend en na vragen hier op het form is het duidelijk waarom hiervoor is gekozen. Mijn inziens niet gek om te vragen waarom een buro niet uitgebreid kan worden, Vind wel raar dat als er opmerkingen komen over kosten dat er gesteld dat het geen zin heeft...Maar wel onze meningen moeten blijven geven...En nee niemand heeft gezegd dat jullie achterlijk zijn @woudka zoals eerder gezegd het was enkel de vraag of het kan en de verbazing dat er een buro moet worden bijgebouwd op een plaats waar al een buro stond...


  :D Keep on smilling...

 • Vind wel raar dat als er opmerkingen komen over kosten dat er gesteld dat het geen zin heeft...Maar wel onze meningen moeten blijven geven...

  @Timo641 legde alleen uit dat de uitbreiding voor Hoofdbureau sowieso 400.000 Credits of 40 coins had gekost, ongeacht op welke manier deze was uitgevoerd (gebouw of uitbreiding).
  Vandaar dat de opmerkingen over dat het gebouw "400.000 Credits of 40 coins kost" niet echt relevant was voor het feit dat de update op deze manier is uitgevoerd.
  In Duitsland hebben ze een vergelijkbaar systeem, maar dan kost - zoals hierboven ook al aangegeven - het 'Hoofdbureau' nog 100.000 Credits meer (en @Woukaa heeft geregeld dat het 400.000 kostte!!!).
  Eerst is ook geprobeerd om de OvD-P toe te voegen middels een uitbreiding op de bestaande posten, maar wat niet gaat dat gaat niet 8)


  Dus alle ideeën en meningen zijn welkom, maar in dit geval (opmerking over kosten) had het niet echt veel zin/meerwaarde. ;)


  Data

 • Het probleem is dat door ontwikkelingen de politie gaat centraliseren. Elk basisteam heeft of krijgt één eigen bureau, ook elk basisteam heeft een OVD. Dit zou dus betekenen dat je naast elk bureau een hoofdbureau zou moeten neerzetten om het realistisch te krijgen met een OVD-P. Bijvoorbeeld: Basisteam Apeldoorn heeft een OVD, deze valt onder het basisteam. Daarnaast heeft Apeldoorn een hoofdbureau met specialistische eenheden. Basisteam Veluwe-West bestaat uit Harderwijk en omstreken. Deze heeft ook een OVD-P, maar geen 'hoofdbureau' met specialistische eenheden. Om toch in het gebied met een OVD-P te spelen zou je daar dus ook een hoofdbureau naast moeten plaatsen.