24-01-2017 Politie Hoofdbureau

 • Misschien nog leuk om in de toekomst een Arrestatie-team toe te voegen ? En qua honden ook specialisatie ? Gewoon patrouillehond / speurhond / drugshond .. :-)

  Ja, op het hoofdbureau komen - zoals in een eerder bericht van @Woukaa te lezen is - later ook eenheden als de Levende Have (hieronder valt Hondengeleider) en de ME...


  Data

 • Ja, je moet niet mopperen en gewoon lekker dubbel bouwen. Het is niet anders. Deal with it.

  Heb jij helemaal over het verhaal van @Woukaa heen gelezen dat het niet anders kon? Je moet gewoon niet zo zeuren en blij zijn dat er weer wat nieuws is wat misschien nog wel veel groter gaat worden.
  Het is ook maar een spel mensen, geen reden om je ergens over op te winden.

  precies, dan mag je nog wel een mening hebben

 • Wat gaaf dat dit nieuwe gebouw is toegevoegd! Politie hoofdbureau was nou net het gebouw wat ik bij de politiebureau's in mijn regio waar ik bouw nog niet had geplaatst. Dus die heb ik gelijk gekocht vandaag. Je kan wel zien dat er weer veel tijd ingestoken is en wordt om dit gebouw in de toekomst voor meer voertuigen geschikt te maken. Ga zo door makers en testers van dit onwijs leuke spel.

 • Bij t nieuwe hoofdbureau zit deze toevoeging, dit is natuurlijk een aspect wat veel gevraagd is in t verleden
  maar zou mooi zijn als dit ook voor andere diensten beschikbaar zou komen
  echter vat ik nog steeds niet dat ik bij wijze van spreken 10 man kan overnemen van een andere politiepost hier kan plaatsen en kan maar 1 voertuig vullen


 • Het probleem is dat door ontwikkelingen de politie gaat centraliseren. Elk basisteam heeft of krijgt één eigen bureau, ook elk basisteam heeft een OVD. Dit zou dus betekenen dat je naast elk bureau een hoofdbureau zou moeten neerzetten om het realistisch te krijgen met een OVD-P. Bijvoorbeeld: Basisteam Apeldoorn heeft een OVD, deze valt onder het basisteam. Daarnaast heeft Apeldoorn een hoofdbureau met specialistische eenheden. Basisteam Veluwe-West bestaat uit Harderwijk en omstreken. Deze heeft ook een OVD-P, maar geen 'hoofdbureau' met specialistische eenheden. Om toch in het gebied met een OVD-P te spelen zou je daar dus ook een hoofdbureau naast moeten plaatsen.

  Bedankt voor je goede advies! Ja.. Misschien is hoofdbureau dan misschien niet de aller beste benaming, maar om het nou 'basisteambureau' te noemen? Wanneer je met de mogelijkheden die wij hebben iets kunt maken horen we het graag. Zie daarvoor eerder beschreven posts.

 • Ik ben in ieder geval blij met deze uitbreiding van de blauwe kolom! Echter zitten wij Nederlanders schijnbaar toch zo in elkaar dat we dingen gratis of zo goedkoop mogelijk willen hebben/kopen. Ik heb respect voor de makers van dit leuke en verslavende spel, want zoals gezegd doen ze dat als hobby. En ja feedback geven is goed maar ga niet zeuren van het is te duur of waarom niet gratis erbij.... Misschien is het dan een betere optie om meer te spelen zodat je sneller het geld bij elkaar hebt ;)

 • Bedankt voor je goede advies! Ja.. Misschien is hoofdbureau dan misschien niet de aller beste benaming, maar om het nou 'basisteambureau' te noemen? Wanneer je met de mogelijkheden die wij hebben iets kunt maken horen we het graag. Zie daarvoor eerder beschreven posts.

  Ik zal even kort de situatie schetsen hoe het er bij de politie uit ziet:


  Basisteams: De regionale eenheden bestaan uit een aantal 'oude' districten. Deze districten zijn ook weer opgedeeld in basisteams. Het streven is om elk basisteam één bureau te geven. Meerdere basisteams krijgen de beschikking over de een 2e opkomst bureau, gezien de grootte van het basisteam. Deze indeling is gewoon te downloaden van internet: zoek even op 'overzicht huisvesting basisteams politie'.


  Basisteams leveren de basis politiezorg in een bepaald gebied en beschikken in de meeste gevallen over reguliere BPZ medewerkers (lopend, fietsend, met de auto), motorrijders (beiden noodhulp) en wijkagenten. Elk basisteam gebied beschikt over een OVD-P (afhankelijk van het gebied kan er in de nacht een OVD-P gekoppeld zijn aan twee teams). Daarnaast is het mogelijk dat er een rechercheur onder valt voor de kleinere misdrijven.


  Districten: De oude districten bevatten de meer specialistische eenheden. Denk aan een VHT (verkeershandhavingsteam met flitsers, motorrijders, videoauto en alcoholbussen), districtsrecherche tactisch, VOA, ME stalling, recherche Financieel, recherche Digitaal. Deze regelen overkoepelend de zaken voor de basisteams. Dit is nog wel districtsoverkoepelend. Bijvoorbeeld Oost-Nederland heeft een districtsbureau in Zwolle voor het oude IJsselland en Apeldoorn voor Noord-Oost Gelderland.


  Voor wat betreft hondengeleiders, deze zitten vaak in een pool met één of twee standplaatsen in een district, maar werken over meerdere basisteams verspreid. Ze hebben dus een opkomstlocatie en vertrekken daarna naar hun gebied.


  Cellen zijn tegenwoordig ook gecentraliseerd. Dit zijn vaak grotere complexen met een tiental cellen waar gespecialiseerde medewerkers aan het werk zijn. Deze zijn niet gekoppeld aan een districtsbureau, ze kunnen ook los van een bureau staan of vallen buiten het basisteam wat in hetzelfde bureau werkt.


  Levende have met de paarden zijn vrijwel nooit gekoppeld aan een team of hoofdbureau, omdat de paardenstallen zich vaak buiten stedelijk gebied bevinden in verband met de wei.


  Mijn voorstel zou zijn om de OVD te koppelen aan de gewone bureaus, op dezelfde manier als de HOVD, AGS, HA bij de brandweer. Dus een specialistisch voertuig waarbij men over een opleiding moet beschikken.

 • ik heb een probleem dit geeft hij aan bij het openen van het hoofd bureau
  We're sorry, but something went wrong. Ik had gisteren wel met coins de politie persoon afbetaald wat nu??

  Heb je je pagina al gerefreshed?
  Kun je anders de link van het gebouw plaatsen (rechtermuisknop op 'Details' links onderin bij je lijst posten --> Openen op nieuw tabblad --> URL kopiëren)?  Het idee was eerst dus ook om een uitbreiding op de gewonen politiepost te kunnen doen waardoor deze status 'Hoofdbureau' kreeg en je er een OvD kon plaatsen.
  Technisch is het toevoegen van deze uitbreiding niet mogelijk, waardoor het waarschijnlijk niet mogelijk zal zijn de OvD te koppelen aan gewone bureau's


  Data

 • Dan zal er dus, om realistisch te spelen, vrijwel naast elk bureau een 'hoofdbureau' geplaatst moeten worden voor alleen de OVD. Als het anders kan dan is dat maar zo.

 • Dan zal er dus, om realistisch te spelen, vrijwel naast elk bureau een 'hoofdbureau' geplaatst moeten worden voor alleen de OVD. Als het anders kan dan is dat maar zo.

  Niet helemaal met je eens...
  Op dit moment is het inderdaad zo dat je op elk bureau waar je een OvD én Noodhulp wilt plaatsen je zowel een politiebureau als een hoofdbureau moet plaatsen (dus inderdaad 'speciaal' voor de OvD een apart gebouw).
  Echter zullen in de toekomst meerdere eenheden worden toegevoegd aan dit hoofdbureau (zoals ME, Levende Have etc.)


  Op dit moment moet je dus inderdaad wel een extra bureau kopen voor alleen de OvD, maar in de toekomst is deze dus ook voor andere eenheden te gebruiken...


  Data

 • dit is wat hij laat zien klik ik ook op het gebouw zelf dan krijg ik de foutmelding

  Apart, maar ik denk dat om hier iets mee te doen toch een gebouw ID nodig is (dus de link naar je gebouw), gezien het maar bij 1 gebouw voorkomt...
  Of is het bij alle hoofdbureau''s?


  Data

 • dit is wat hij laat zien klik ik ook op het gebouw zelf dan krijg ik de foutmelding


  Apart, maar ik denk dat om hier iets mee te doen toch een gebouw ID nodig is (dus de link naar je gebouw), gezien het maar bij 1 gebouw voorkomt...Of is het bij alle hoofdbureau''s?


  Data

  ik heb er maar 1 op dit moment

 • dit is wat hij laat zien klik ik ook op het gebouw zelf dan krijg ik de foutmelding


  ik heb er maar 1 op dit moment

  Ja dat begrijp ik.
  Echter, als we Sebastian er naar willen laten kijken hebben we het Gebouw-ID nodig.
  Zodoende weet Sebastian precies over welk gebouw het gaat en waar hij de fout moet zoeken.


  Zie ook: Handleiding Fouten  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------


  Om dit ID te krijgen doe je het volgende:  Data

 • de afbeelding van @michaelkraan is van vanuit de uitbouw in de meldkamer, echter de politie HQ kan niet uitgebouwd worden
  dan alleen 1 ovd-p te hebben

  Dat is niet het hoofdprobleem...
  Hij geeft aan dat bij het openen van het hoofdbureau hij een foutmelding krijgt (net als sommigen af en toe bij een melding krijgen)
  Het klopt dan inderdaad dat er in de meldkamer geen uitbouwmogelijkheden zijn, maar het gebouw hoort gewoon geopend te kunnen worden lijkt me ;)


  ik heb een probleem dit geeft hij aan bij het openen van het hoofd bureau
  We're sorry, but something went wrong. Ik had gisteren wel met coins de politie persoon afbetaald wat nu??


  Data