voertuigen hoofdbureau politie

  • ik heb nog wel een paar leuke uitbreidingen voor het hoofdbureau waaronder


    Politieversperringen

    Politieversperringen zijn onlosmakelijk verbonden met ordehandhaving. Ze helpen om de afstand te bewaren die nodig is om menigten in te dammen en gebieden te isoleren. Er zijn verschillende soorten hindernissen zoals betonblokken, modulaire hekken of Friese ruiters.


    kan gebruikt worden bij ME meldingen of betogingen


    Lock-onteam

    Het Lock-onteam zet dispositieven op om personen los te maken die zich vrijwillig aan obstakels vastmaken of vastketenen om als menselijke schilden te fungeren. De specialisten zijn in staat om op een veilige manier vergrendelingssituaties op te lossen, met name tijdens activistendemonstraties.


    Armoured Personnel Carrier (APC)

    De APC is een gepantserd interventievoertuig voor het beveiligde transport van politieagenten in of buiten gevaarlijke zones. Met behulp van zijn schop kan het ook obstakels en barricades uit de weg ruimen om de doorgang vrij te maken. Tot slot stelt een interventieplatform de politieagenten in staat om op hoogte in te grijpen, maar ook om een gebouw snel en veilig te ontruimen.


    Bewijsteam

    Het bewijsteam bestaat uit specialisten die zich in de menigte kunnen integreren om te observeren, te identificeren en aanhoudingen te verrichten. Met behulp van multimediamiddelen verzamelt het team bewijselementen en kan het, indien nodig, tot aanhouding overgaan.

  • Betreft de politieversperring zie ik hier wel een leuke toevoeging in.

    Al zal men dit kunnen plaatsen onder assistentie collega.


    Het lock-on team en APC vallen voor zover mijn kennis reikt in Nederland onder het arrestatieteam of BOT, OG of hoe het tegenwoordig allemaal heet.

    Dus deze zie ik als toevoeging niet direct gebeuren.


    Het bewijsteam kennen wij in Nederland niet.

    Wij hebben wel een aanhoudings eenheid en een videoteam (laatste nog niet ingevoerd).

    Misschien dat hier wel na gekeken kan worden om in te voeren.


    Uiteraard rekeing houdend dat er verschil zit tussen België en Nederland.

  • Het lock-on team en APC vallen voor zover mijn kennis reikt in Nederland onder het arrestatieteam of BOT, OG of hoe het tegenwoordig allemaal heet.

    Arrestatieteam is Aanhoudings- en Ondersteuningsteam geworden (AOT), die valt nu landelijk onder de DSI. BOT is de speciale beveilingseenheid van justitie, en het OG (In rotterdam TPE) is een soort lichte versie van het AOT. Kunnen in sommige gevallen ook voor andere neventaken worden ingezet zoals de ME.

  • videoteam is bewijsteam