[DPLC] Suggestie Voertuigen

  • het zou mijn heel leuk lijken om: prorail incidentenbestrijding in het spel te krijgen.
    met dan ook inzetten als treinen ontspoort of aanrijding dier met trein
    ook zou rijkswaterstaat leuk zijn, met bijvoorbeeld vrachtwagen met pech, met daarbij dan ook tot trucks, die ook kunnen worden ingezet bij bijvoorbeeld autobrand.


    verder zou ik kustwacht ook leuk vinden: alleen zit daar wel een nadeel aan, het moet aan zee zijn
    ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen, groetjes loekwolfsen

  • Ik vind dat voor rijkswaterstaat een heroverweging moet plaatsvinden. Rijkswaterstaat heeft nu al geruime tijd de status hulpverleningsinstantie. ze mogen ook met OGS rijden. het gaat hier specifiek over de weginspecteur. deze worden aangestuurd door de rijkswaterstaat verkeerscentrale.


    mogelijkheden:
    1 weginspecteur
    2 OVD weginspecteur


    functie in spel.
    je zou ze kunnen toevoegen aan ongevallen op de snelweg. tevens zou je ook meldingen kunnen maken voor rijkswaterstaat zoals pech gevallen en kleine ongevallen waar dan geen politie nodig is.


    voor 2 zou je ook nog een opleiding kunnen koppelen tot OVD.
    ze rijden uit zogenoemde steunpunten langs rijkswegen.


    https://www.rijkswaterstaat.nl…/wegbeheer/weginspecteurs
    https://staticresources.rijksw…74-370416_tcm21-27389.pdf
    https://www.rijkswaterstaat.nl…-sneller-bij-ongeluk.aspx

  • De reden dat Rijkswaterstaat is afgekeurd berust niet op het niet mogen voeren van Optische en Geluidssignalen.
    De reden is dat Rijkswaterstaat een eigen alarmcentrale heeft en dus niet wordt aangestuurd vanuit de (Gemeenschappelijke) Meldkamer.


    Als we voor alle instanties die Optische en Geluidssignalen mogen voeren speciaal voertuigen gaan toevoegen, zijn we nog wel even bezig.
    (Staat een lijst in de Wet hiervan, Regeling Optische en Geluidssignalen 2008)...

  • Omdat ProRail met zijn nieuwe materiaal zeer veel overeenkomsten heeft met de brandweer. Ze hebben veel gespecialiseerd HV materiaal om ongelukken op te lossen.
    Als er een spoorongeval is gebeurt kan de brandweer en/of Prorail komen.


    Ik ben persoonlijk zeker niet negatief tegenover Rijkswaterstaat, maar het voegt momenteel weinig toe aan het spel. Daarnaast kunnen wij in de melding geen onderscheid maken tussen snelweg of woonwijk. Daarnaast, 'lossen' zij meldingen op? Autopech lossen ze niet op, dat doet de berger/anwb.


    Ben benieuwd naar je reactie.

  • volgens mij mag een berger pas bergen als er een andere auto er bij staat om het te "beveiligen" in die zien lost rws wel wat op.


    ze kunnen kleine olie lekkage oplossen met oplosmiddel wat ze bij zich hebben.
    en kleine voorwerpen die op de weg liggen halen ze van de weg. dus kleine dingen lossen ze op en ze houden toezicht op veiligheid rond de weg.


    ik snap dat ze niet veel oplossen maar het gaat mij meer om het totaal plaatje wat komt er allemaal bij kijken in dit geval bij ongeval op snelweg. in dat rijtje horen ze naar mij ziens zeker thuis.