[VB-024] Scheepsbrandbestrijding (MIRG)

  • Misschien is het een mooie suggestie om in de toekomst het specialisme scheepsbrandbestrijding toe te voegen aan Meldkamerspel. Dit specialisme zou dan naar mijn mening ingevoerd worden als extra uitbreiding, zoals ook gedaan is bij de Waterongevallen, ondanks dat er dan relatief weinig meldingen worden gecreëerd.
    Als 'voertuig' voor dit specialisme zou het beste een haakarmbak gekozen kunnen worden, zoals ook in werkelijkheid vaak gebeurt. Aanduiding voor de bak zou dan wel over nagedacht moeten worden, aangezien er bij mijn weten geen officiële benaming is voor een haakarmbak ten behoeve van scheepsbestrijding. ?(
    Enigste nadeel is dat dit specialisme vrij weinig voorkomt in Nederland, want zover ik weet beschikken alleen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (kazerne Coloradoweg) en de Veiligheidsregio Zeeland (kazerne Vlissingen) over specifieke haakarmbakken voor dit specialisme. Tevens is er een team te vinden in België met haakarmbak, welke als het goed is bij de brandweer Antwerpen gestationeerd is.(Ben hier alleen niet geheel zeker van).


    Ik hoor graag jullie mening ten aanzien van deze suggestie. :)

  • In de basis een goede suggestie.


    Je noemt het terecht alleen zelf ook al, het komt wel zeer weinig voor in Nederland. Dat betekent eigenlijk twee dingen:
    - Spelers die realistisch spelen hebben een kleine kans het ook daadwerkelijke te willen gebruiken;
    - Spelers die niet realistisch spelen willen wel iets terugkrijgen voor hun investering. Om dit goed in te voeren, moeten er weinig meldingen worden gegenereerd. Dat valt in de regel niet in de smaak, dat hebben we ook ondervonden bij de Waterongevallen. Veel meldingen laten genereren is voor een dergelijke specialisatie te onrealistisch.



    Of dit een goede toevoeging is, kan ik je niet zo 1, 2, 3 zeggen. In eerste instantie zeg ik dan nee, simpelweg omdat er uitbreidingen zijn die interessanter zijn dan deze. Dat betekent dus niet per definitie dat we het hier hebben over een slecht idee, maar een idee waar het de tijd gewoon voorlopig nog niet voor is.

  • Dat team noemt MIRG ( Maritine Incident Response Group ) 3 regio's uit België nemen hieraan deel ( Zone Antwerpen, Zone Centrum en Zone Waasland). --> meer info; http://www.mirg.eu




    Waar ik wel voorstander van ben is een uitbreiding 'industrie'.. Hier kun je alle richtingen mee uit ..


    Zeer veel nieuwe POI's : haventerminal, kademuur, raffinaderij, opslagloods, overslagstation, laboratorium, productie-eenheid,.....


    Bij de POI 'kademuur' kun je bvb een schip hebben dat in brand staat. >>> in deze topic is de scheepsbrand trouwens al goedgekeurd [DONE] Incidentsuggesties POI Haven



    Uiteraard heb je voor dit nog wat extra voertuigen nodig : schuimblusvoertuig, poederblusvoertuig , schuimcontainer, poedercontainer, eventueel een aanhangwagen met zware monitor, slangencontainer,....

  • Ik was me er al van bewust dat dit specialisme scheepsbrandbestijding meestal onder de naam MIRG viel, wist alleen niet hoe dit in België georganiseerd was. :whistling: (dus weer wat geleerd :) ) Rotterdam maakt echter weer geen deel uit van MIRG en heeft een eigen samenwerkingsverband opgezet, genaamd BroNS (Brandweer op de Noordzee), verschillen zijn er echter nauwelijks tussen deze 2 verschillende groepen.


    Ik bedoelde met mijn suggestie overigens meer het specialisme en niet zozeer scheepsbrand als in 'brand op schip/boot', van welke jij aangeeft dat deze reeds goedgekeurd is.(ondanks dat deze dan wel met elkaar te maken hebben :P ) Een scheepsbrand kan namelijk ook ingevoerd worden zonder dit team, aangezien de meeste scheepsbranden in werkelijkheid ook zonder inzet van een speciaal scheepsbrandbestrijdingsteam worden geblust (of überhaupt een specialistisch voertuig, zoals bijvoorbeeld schuimblusvoertuigen/haakarmbakken). ;)


    @Timo641 nog bedankt voor je mening ten aanzien van mijn suggestie. :thumbsup:

  • MPR

    Heeft het onderwerp van de discussie veranderd van “[VB-024] Scheepsbrandbestrijding” naar “[VB-024] Scheepsbrandbestrijding (MIRG)”.