• Vele korpsen gebruiken aanhangwagens om niet teveel grote en kostelijke voertuigen te moeten gebruiken. Momenteel bevat het spel echter alleen de WOA, welke de boot is voor de Waterongevallen. Dus stel ik voor om het aantal soorten aanhangwagens te verhogen.


    Zo'n aanhangwagens geven het voordeel om verschillende ploegen op een kazerne te hebben zonder dat ze elk een groot voertuig nodig hebben. Ze koppelen deze gewoonlijk op de dienstwagen of dienstbus en zijn ermee weg.


    Voorbeelden van zulke aanhangwagens zijn de slangenaanhangwagen, materiaalhulpaanhangwagen, pomp op aanhangwagen, duikaanhangwagen en de IGS-aanhangwagen (WVD voorNL). Voor specialisaties gelijk WO en WVD zou er wel een berperking moeten zijn dat het trekkend voertuig een TS of DB-K moet zijn met juist gespecialiseerd personeel aan boord.

  • Leuk idee!
    Ik zelf zou graag de RBA voor de schoorsteen brand woning met rietenkap zien, een MSA hebben we ook veel naast een SBA en PBA. een OMA kan er dan ook gelijk bij.

    RBA: Rietenkap Bestrijding Aanhanger.
    MSA: Motor Spuit Aanhanger.

    SBA: Schuim Blus Aanhanger.
    PBA: Poeder Blus Aanhanger.

    OMA: Oefen Materiaal Aanhanger.

    Naar mijn weten hebben we hier in Nederland geen aanhangers voor de WVD en de WO wagens, die hebben een eigen bus of gebruiken de DB van de kazerne.