Posities door Inspecteur Clouseau

  ja klopt Als voor beeld heeft Roermond 2 boten de boot die op haakarm staat is de blusboot en mag niet ingezet worden voor redding van mens en dier dit omdat er een open schroef op zit en de woa mag dit wel gesloten schroef en deze kan dan weer niet ingezet worden als blusboot en is ook kleiner en lichter

  En bij de belgische boten op haakarm gaat het wel over een reddingsboot op haakarm, geen blusboot. Dus spreken we hier al een hele tijd voor een haakarmversie van de WOA

  Ik had gemerkt dat de opvolgingsbalk voor die missie wit begint ipv rood terwijl wit normaal gezien afgewerkt betekend. Ik heb het niet meer opgevolgd na het versturen van mijn voertuigen maar zal proberen te zien of het opnieuw gebeurt.

  Ik wist nog dat dit in het verleden al goedgekeurd was, maar kon hem niet vinden in de lijst. Ik heb het nummer ervoor gevonden in een citaat en dat nr is er niet in te vinden

  VB-010 is het toevoegen van een HV-KR.
  Kunnen we tegen die tijd meteen dit meenemen


  Zet hem wel even op de lijst, voor we m vergeten

  Daar is er in Nederland volgens mij maar 1 van, en ook in België zijn deze niet heel populair.


  Lijkt mij geen toegevoegde waarde voor het spel gezien ze al meerdere voertuigen hebben afgekeurd die maar enkele keren in Nederland of België voorkomen.

  Er zijn er in BE meer boten op haakarmslee dan er in NL Lifeliners zijn, dus lijkt het mij toch genoeg om het bespreekbaar te hebben.

  Men had nochtans een verschillende soort opleiding kunnen maken aangezien de signa's in de brandweerkazerne en de rws post niet dezelfde zijn. Al lijkt het ook wel overkill om voor slechts 1 opleiding een apart gebouw te vragen. Het is altijd pro's en contra's afwegen. Al is er niet echt een verschuiving van signa's van politie naar brandweer, de politie heeft er zeker nog genoeg. En er zijn ook de F.A.S.T. takeldiensten die mee moeten instaan voor signa's. Die worden opgeleid via Agentschap Wegen & Verkeer ipv via de brandweer. Die zou je dan plaatsen via het RWS gebouw.

  Lijkt mij dan realistischer dat niet het aantal deelnemers verhoogd wordt (niet helemaal fair tegenover spelers en teams die wel voorzien in grotere aantallen opleiidngsplekken) maar dat er dan een mogelijkheid komt om inderdaad het aantal klassen uit te breiden op een academie.

  Of er een constructie komt waarin je gebouwen kan samenvoegen, het gebouwencomplex maar dan voor scholen.

  Dat lijkt me ook het beste want voor sommige opleidingen zoals OVD-P en voorlichter ga je toch niet snel grote aantallen tegelijk nodig hebben.

  Er zijn een 15 tal inzetten (ID 525-541) die in het verleden van 26 december tot 1 januari liepen ivm vuurwerk en nieuwjaarsfeestjes. Vorig jaar kwam daar zelf een mega inzet ''Massa-beroerte tijdens het eten van fondue (klein)'' (ID 886) bij. Geeneen van die inzetten is nu actief. Er staan wel een paar nieuwe inzetten ivm bevoren wateren en sneeuwval in het systeem dus misschien dat ze het dit jaar wat later gaan leggen.

  Verder heb ik ook opgemerkt dat er in de begintijd voor ''Verkeersongeval door gladheid'', ''Gevallen persoon door gladheid'' en ''Donkere dagen offensief'' dubbel in het systeem gezet waren zodat de een gelijk met de kerstinzetten en de ander gelijk met de nieuwjaarsinzetten geprogrammeerd kon worden terwijl deze de laatste twee jaar met beide dubbeltjes enkel voor kerst werden geprogrammeerd. (ID 542-547). Misschien eens laten opschrijven voor volgend jaar dit weer zo te doen?

  De cobra heeft misschien nu nog geen meerwaarde, in België zijn er al enkele zones bezig met grote aantallen te bestellen en anderen zijn geintereseerd aan het meekijken hoe deze zones ermee presteren. In de zone Kust staan er 2, een als specialisatie bij de gewone brandweer en 1 verwerkt in een autopomp (ts) bij de marine. Zone Oost heeft net 4 autopompen met cobra geleverd gekregen die ook nog eens schuimblussing bevatten, en zone Antwerpen heeft ook al 2 cobra's besteld. Daar gaan we nog van horen.

  Dat is interessant, daar heb ik nog nooit van gehoord. Kun je me een voorbeeld geven van welke sneltoetsen niet werken wanneer herontwerp is ingeschakeld?


  Ik weet dat er problemen zijn als het venster niet goed scherp is (bijv. na het wisselen van tabblad in de browser), maar dat is een probleem aan de browserkant en heeft ook invloed op de bestaande ingame sneltoetsen.

  Als er echter problemen zijn met Redesign en Hotkeys, wil ik die graag onderzoeken.

  Het zijn niet de sneltoetsen van LSSM die niet goed samenwerken met de redesign, maar de de sneltoetsen van het spel (bv alt+H), simeplweg doordat een scherm dat pas opend, niet door het spel wordt genomen als het scherm waar je in actief bent. Ik moet namelijk eerst een in het incidentscherm klikken nadat ik het opendoe, eer de sneltoetsen (van het spel) werken, dan blijven ze wel werken zolang je van incidentscherm naar incidentscherm gaat.