Kosten ziekenhuisbehandeling

  • Ik ben nu langzaam aan begonnen aan het bouwen van mijn Ambu posten en ziekenhuizen. Nou zijn we als team eigenlijk tegen wat onduidelijkheden aangelopen betreft de vergoedingen voor de patiënten.
    Het zit namelijk zo; Als een patiënt in het veld behandeld wordt krijg je daar gemiddeld 250 credits voor. Dat is heel duidelijk. Als je een patiënt transporteert naar een ziekenhuis krijg je daar gemiddeld incl behandeling en transport 550 credits voor. Dat is ook heel duidelijk.
    Nou is die patiënt in het ziekenhuis voor minimaal 1 uur en daar krijg je niks voor. Terwijl je wel investeringen doet voor die patiënten. Wat we dus eigenlijk willen zeggen is dat er een aparte vergoeding zou moeten zijn voor de behandeling in het ZH. Waarom?
    Als je patiënten naar het ZH van een teamlid stuurt krijg je wederom die 550 credits maar het team lid niks (ervan uit gaande dat die geen toeslag vraagt) en die zit wel minimaal 1 uur met die patiënt.


    Hoe we het ons min of meer bedacht hadden was het volgende:


    Behandeling in het veld die +/- 250Cr
    Behandeling + transport die +/- 550Cr
    De betaling van het ZH van andere is het percentage dat afgaat van de transport en gaat naar de eigenaar van het ZH.
    De behandeling in het ZH levert nog eens een X Cr op. zie het als de toeslag vd zorgverzekering :D Dus bijvoorbeeld je krijgt 100 credits per patiënt als je de afdeling niet hebt. En 200 per patiënt als je die wel hebt. Dus wat dat betekend maakt niet uit van wie de patiënt komt dat als die ontslagen word uit jou ziekenhuis dat je daar ook een vergoeding voor krijgt.



    Dit stelsel maakt het in ieder geval rendabel om een ZH te bouwen. anders kun je net zo goed je team heel egoïstisch gezegd opzadelen met je eigen patiënten en zelf de ZH kosten besparen.