[VA-001] Rapid Responders (RR)

  • In principe zit het first responder principe nu gewoon in het spel; de eerste arriverende eenheid bij een slachtoffer begint met behandeling tot een bepaald percentage. Hoe we daarin verdere invulling aan gaan geven is nog niet bekend op dit moment.


    RR te motor staat op de lijst. SIV te motor niet, aangezien alleen Haaglanden deze gebruikt. Deze zijn in onze ogen prima te simuleren met een SIV.

  • Misschien (Als er tijd is) kan er een RR op de motor worden toegevoegd. Voor de diversiteit van de voertuigen. Wellicht is dit ook mogelijk voor de SIV als motor zoals we die in Den Haag (geloof ik) kennen.


    Verder kennen wij in Brabant Zuid-Oost de First Responders. Het is een soort wagen die lijkt op de Rapid Responder. Brandweervrijwilligers met een extra opleiding rijden mee op meldingen van de Ambu waarbij de aanrijtijden niet kunnen worden gehaald. Dit wordt geloof ik in verschillende regio's toegepast. In de Randstad zal het niet zo snel nodig zijn, maar in de Brabantse dorpen die ver van een post afliggen is dit wel nodig. Deze voertuigen zijn van de brandweer, zijn genummerd volgens het brandweer systeem én het Ambu systeem (dus 22-3889 en 22-601) en worden gealarmeerd door de meldkamer ambulance.
    Misschien is het leuk om dit ook toe te voegen als wagen. Dan kan je een extra optie geven in de vorm van ziekeverzorging. Het idee is dan dat je deze zonder ambulance uitbreiding kan toevoegen aan je brandweerkazerne, maar er moet wel voor 2 personen een opleiding worden gevolgd. Dit si vooral handig om bij bijvoorbeeld een aanrijding vast te beginnen met het verzorgen, tegen de tijd dat de Ambu er is, kan diegene worden vervoer.


    Zo wordt er denk ik wat meer diversiteit toegevoegd aan het spel, op dezelfde manier als bij de politie met DA, DB en DM. En bij de brandweer bijvoorbeeld AB en ABH

    Het is per regio heel erg verschillend qua naam en functie.
    First Responder wordt bij Gelderland-Midden gebruikt bij reanimatie etc, klein busje die diverse spullen aan boord heeft voor enkel reanimeren en of breken van deuren.
    Bij de VRU kennen ze dat niet, en rukken ze voor reanimatie's uit met wat de post ter beschikking stelt TS/DB.


    Het idee zelf is zeker leuk om te hebben, maar ben alleen bang dat dit zo specifiek is dat niet elke speler er gebruik van kan/wil maken.






    Verder kan deze topic wel gesloten worden door de RR die we als ambulance motor hebben.

  • MPR

    Heeft het onderwerp van de discussie veranderd van “[VA-001] Rapid Responders” naar “[VA-001] Rapid Responders (RR)”.