[DONE] Verschil Uitruktijd Beroeps/Vrijwillige Kazerne's

Diese Seite verwendet Cookies. Durch die Nutzung unserer Seite erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen. Weitere Informationen

 • [DONE] Verschil Uitruktijd Beroeps/Vrijwillige Kazerne's

  Beste allemaal,

  Nu zijn alle kazerne's gelijk maar in real time heb je natuurlijk beroeps en vrijwillige kazerne's. Misschien is het een idee om per kazerne in te kunnen stellen wat de uitruk tijd is of een vast gegeven dat een beroeps kazerne 1 minuut er over doet om uit te rukken en een vrijwillige kazerne 3.30 minuten.

  Het makkelijkste is dan denk ik om bij een kazerne een vinkje te moeten zetten wanneer dit een vrijwillige kazerne is en dat daar aan gekoppeld staat dat alle voertuigen van die kazerne een uitruktijd van 3.30 minuten hebben. Alles om het wat realistischer te maken.

  Misschien is 1 minuut en 3.30 minuten voor het spel wat aan de lange kant dan zouden we de beroeps kazerne op 30 seconde kunnen zetten en de vrijwillige posten op 1:30 seconde.

  gr,

  Pascal
 • [POLL] Vrijwillige brandweer met vertraging laten uitrukken

  Vrijwillige brandweerkorpsen met vertraging laten uitrukken? 19
  1.  
   Goed idee, maar met de mogelijkheid om zelf de vertraging in te stellen. (14) 74%
  2.  
   Ja! Goed idee! (3) 16%
  3.  
   Nee, ik vind dit geen goed idee. (2) 11%
  4.  
   Goed idee, maar dan met een vertraging van 5 of 6 minuten. (0) 0%
  Goedemiddag,

  Ik zit met het volgende. De brandweerkorpsen die "in het echte leven" door vrijwilligers worden bediend rukken in het spel wel erg snel uit.

  Als oplossing het volgende;
  Wellicht is het mogelijk om een vinkje toe te voegen aan de instellingen van individuele kazernes waarmee aangegeven kan worden dat dit een vrijwilligerspost is. Door dit vinkje aan te klikken wordt er bij iedere uitruk 4 minuten bij de aankomsttijd opgeteld. Op deze manier denk ik dat het spel weer een stukje dichter bij de realiteit komt!

  Ik ben benieuwd!

  Gerwin109

  Bericht is 1 keer bewerkt, laatst door “gerwin109” ().

 • Het idee laat het spel meer naar de realiteit gaan, maar niet iedereen zal hier blij mij zijn. Op dit moment staat bij ons een dergelijk plan wel op de lijst.

  De huidige ideeën zijn het zelf bepalen van een uitruktijd per post of per voertuig. Door te kiezen voor een uitruktijd per voertuig, wordt volgens mij het probleem met het 1e en 2e voertuig automatisch opgelost. Een tweede TS heeft namelijk meestal een iets langere uitruktijd.
  Voormalig Content Manager Meldkamerspel.com
 • Timo,

  Helemaal goed! Ik ben benieuwd wat jullie ervan maken, een uitruktijd dat per voertuig in te stellen is is inderdaad een goede oplossing. Zoals je zegt pak je dan ook direct het probleem met eerste en tweede voertuig.

  Ik ben benieuwd wanneer de optie wordt toegevoegd, want een ts van een vrijwilligerspost die binnen een minuut ter plaatse is, is natuurlijk wel erg snel ;-).

  Gerwin109
 • Voor de volledigheid zal ik ook hier even reageren, vraag was ook al via Facebook gesteld namelijk. Hoewel het antwoord hierboven eigenlijk al gegeven is, dank daarvoor.

  Het instellen van de uitruktijd per kazerne/post is niet mogelijk. Dit is ook onnodig, aangezien de verschillende voertuigen op de posten veelal toch andere uitruktijden hebben. Zo zijn haakarmvoertuigen met specialistische bakken veelal langzamer dan de eerste TS, omdat deze op de juiste bemanning moeten wachten (bij opkomen vrijwilligers). De verdeling beroeps/vrijwillig is daarnaast niet altijd per kazerne te maken. Er zijn vrij veel posten die zowel beroeps als vrijwilligers hebben. Bijvoorbeeld de eerste TS en enkele bijzondere voertuigen worden dan door beroepsmensen bezet, terwijl bijvoorbeeld de tweede TS door vrijwilligers wordt gevuld.

  Volledige beroepsposten komen zeker voor, maar die hebben dan niet zo veel voertuigen, dus ja dan kan je het net zo goed per voertuig instellen.
  Voormalig Content Manager Meldkamerspel.com
 • Nou kan ik hier het perfecte voorbeeld van geven Timo, wat jij net vertelde over dat beroepsmensen uitrukken met de eerste tankautospuit en bepaalde specialistische voertuigen en vrijwilligers met de tweede tankautospuit.
  In Apeldoorn centrum dragen de beroeps brandweerlieden zorg voor het uitrukken van de eerste tankautospuit de tankwagen hoogwerker het hulpverleningsvoertuig of de gevaarlijke stoffen eenheid, De vrijwilligers rukken uit met de tweede tankautospuit en indien de beroeps mensen tekort hebben voor specialistische voertuigen word dit aangevuld met vrijwilligers, Maar over het algemeen is de inzet van de beroeps voldoende