Posities door Glenn1995


  StijnH, weet jij of er momenteel 3 MUG's zijn in Sint-Niklaas (standplaats AZ Nikolaas)?


  Want ik weet dat ze een Land Rover Discovery hebben als MUG, diegene die laatst in Temse een ongeval heeft gehad https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200516_04962347. Blijkbaar hebben ze die wel gemaakt, want nu hebben ze terug een Land Rover Discovery in Battenburg patroon. Dan nu ook een Volvo XC90 https://infusie.be/artikels/nieuwe-mug-voor-az-nikolaas/ en dan hebben ze nog die kleine Volvo (volgens mij een Volvo V70), nog niet in Battenburg maar in de oude 112 striping.

  kunnen alle C.I.C.'s ook genoemd worden met lokatie? heb pas ergens een lijst gezien,maar even niet meer terug te vinden...


  Je hebt per provincie een CIC en een CIC voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit zijn ze:

  • CICANT (uitgesproken als Siekant, Provincie Antwerpen)
  • CIBRU (uitgesproken als Siebru, Brussels Hoofdstedelijk Gewest)
  • CILIM (uitgesproken als Sielim, Provincie Limburg)
  • CICOV (uitgesproken als Siekof, Provincie Oost-Vlaanderen)
  • CIVLA (uitgesproken als Sievla, Provincie Vlaams-Brabant)
  • CIWES (uitgesproken als Siewes, Provincie West-Vlaanderen)
  • CILIÈ (uitgesproken als Sieliè, Provincie Luik)
  • CILUX (uitgesproken als Sielux, Provincie Luxemburg)
  • CINAM (uitgesproken als Sienam, Provincie Namen)
  • CINAU (uitgesproken als Sienoo, Provincie Henegouwen)
  • CIWAL (uitgesproken als Siewal, Provincie Waals-Brabant)


  De effectieve locatie is telkens de provincie hoofdstad, zijnde: Brussel (CIBRU), Hasselt (CILIM), Gent (CICOV), Leuven (CIVLA), Brugge (CIWES), Luik (CILIÈ), Arlon (CILUX), Namen (CINAM), Mons (CINAU) en Wavre (CIWAL). CICANT is niet gevestigd in Antwerpen maar in Wilrijk.

  Voor zij die het misschien interessant vinden. Vandaag gelezen op internet, dat de Dispatching/Meldkamer/Radiokamer van de Brandweerzone Oost zal verdwijnen en dat alles vanaf de zomer 2020 zal aangestuurd worden vanuit de Brandweerzone Centrum.

  WPR Antwerpen: Wycan (vroeger: Panza, Tarra, Tango, Tico en Talu)
  SPN Antwerpen: Marcan (vroeger: Maran)
  SPC Antwerpen: Railcan (vroeger: Robo)
  LPA Deurne: Airdur (vroeger: Avia)

  Voor iemand die bovenstaande afkortingen niet kent. WPR = Wegpolitie / Police de la Route (bevoegd voor autosnelwegen). SPN = Scheepvaartpolitie / Police de la Navigation (in Nederland gekend als Waterpolitie). SPC = Spoorwegpolitie / Police des Chemins de Fer. LPA = Luchtvaartpolitie / Police Aéronautique (bevoegd voor luchthavens).

  Misschien een ideetje voor de admins om in de adresbalk van de website forum.meldkamerspel.com om er https in te steken. Zodat alle gegevens veilig kunnen uitgewisseld worden.


  Op de gewone website meldkamerspel.com is er wel https vast te stellen, maar op de website forum.meldkamerspel.com niet.