Posities door RAVJeroen

    suggesties zijn altijd welkom! Ik heb erover gedacht en ik denk dat een lijkwagen geen toevoeging zou zijn aan het spel.
    Omdat meldingen nu nog geen tijd hebben waarbinnen melding moeten worden afgerond. Een melding verdwijnt wel na 24 uur.
    En de uitvaartondernemer wordt niet aangestuurd door de meldkamer. Een forensisch arts kan wel door de meldkamer worden gestuurd, maar ik denk dat er te weinig meldingen zijn om een arts tot toevoeging te maken.

    klopt, dit viel mij ook op in zekere maten. Ik denk dat het niet zo realistisch kan als in bochten dat de snelheid omlaag gaat, maar het lijkt mij wel realistischer dat
    voertuigen sneller verplaatsen op de snelweg. En verschillende snelheiden in voertuigen en wegen. Ambulances ook gaan sneller dan brandweerautos.
    Ook valt het mij op dat voertuigen altijd gaan voor de kortste route zoals door een woonwijk heen ipv er omheen. In de realiteit gebeurt dit niet omdat de doorstroom veel sneller is op de 50 weg ipv door de woonwijk met alle bochten, geparkeerde autos, drempels en een snelheid van 30.
    Het is iets wat niet super belangrijk is, maar het is denk ik wel een punt wat verbeterd zou kunnen worden.

    Ik ben ook pas begonnen maar ik vond het niet een probleem. Het is ff wennen maar dan weet je het wel. Het is ook leuk om je te verdiepen in de verschillende disciplines. En als je het moeilijk vind, pas je lekker de naam aan van het voertuig en schrijf je het voluit. Probleem opgelost.

    Klopt! Zoals in Hollands-Midden is de hoofdpost in Leiden waar alle ambulances hun dienst beginnen en eindigen. Maar kunnen in de dienst overal naar toegestuurd worden. Blijven op Leiden, naar een VWS-post (noordwijk, Hillegom) of naar een ander gebied zoals Alphen ad Rijn. Allemaal om de dekking te houden.


    Opzich is het een leuk idee en is het ook realistisch. Maar dan zal je naast Ambulanceposten ook VWS-posten moeten bouwen. Dus een VWS-post moet erbij komen. En zoals MPR zegt, zullen er veel meer spraakcontacten bij komen. Opzich kan de speler het zelf bepalen, want als hij het houdt bij ambulanceposten en geen VWS-posten bouwt, dan krijgt hij dit niet.
    Ik weet nog niet of ik het zelf zou doen in mijn spel, maar ik zou zelf nog de prioriteit geven aan de reanimatie, responder, MICU, GGB en opschaling in de gele tak voordat we deze optie zouden implementeren.

    Ik ben ook HAP-chauffeur, dus ik kan wel wat duidelijkheid geven in de discussie.


    - Ja,wij kunnen opgeroepen worden door de MKA en ingezet worden als responder. De veel auto's hebben een portofoon die een rechtstreekse verbinding heeft met de uitgave centralist van de MKA. Daarmee kunnen wij een A1-rit aanvragen voor een spoedvisite, maar de meldkamer kan ons ook vragen om een melding in te vallen omdat wij dichterbij zijn. Omdat of er geen ambulance beschikbaar is of een lange aanrijtijd nodig heeft.


    De HAP-auto wordt niet door de meldkamer aangestuurd. Dat gebeurt op de huisartsenpost door het callcentrum naar een huisarts zit die de regie heeft en de visites en consulten op de post coadineert. De meldkamer doet alleen soms een beroep op ons en wij vragen bij de meldkamer toestemming voor een A1/U1-rit. Er is wel veel samenwerking onderling omdat calls die binnenkomen naar de meldkamer worden doorgezet als het spoed is, of terug naar de HAP als het niet spoed blijkt te zijn.


    De HAP-auto heeft de ambulance-striping en daarmee ook dezelfde wettelijke vrijstellingen. Momenteel wordt de stiping iets aangepast en is de striping niet meer rood/blauw maar amber/blauw. Maar nogsteeds duidelijk ook door het auto nummer. (achter het regiogetal staat altijd een 7.. 10-701 etc)
    Wij vervoeren alleen de huisarts (en assisteren hem op locatie) en nemen geen patiënten mee. Als bij visite blijkt dat een patiënt gezien moet worden door een specialist in het ziekenhuis, dan regelen we vervoer via de MKA die een ambulance stuurt.


    Ik snap wel de verwarring! Ook omdat bijvoorbeeld het Witte Kruis een ambulancedienst is, maar in friesland en zeeland ook het huisartsenvervoer regelt. Ook zitten veel posten in of naast het ziekenhuis en staat daar de auto ook. Maar dat staat opzich los van elkaar met de meldkamer.
    Ik denk als je dit wilt doen moet je ook een huisartsenpost bouwen. Maar ik denk dat dat net iets te ver is.


    Ik heb wel net een suggestie gepost voor een POI voor de huisartsenpraktijk en post. Voor ambulanceritten is dit een leuke toevoeging denk ik omdat hier veel naar toe gereden wordt. Patiënten die naar de eigen huisarts gaan en doorverwezen moeten worden naar het ziekenhuis worden vervoerd met de ambulance. Daarbij gaat het wel voornamelijk over A1-ritten voor een 'pijn op de borst'-melding. Waarbij de patiënt gepresenteerd wordt op de SEH van het ziekenhuis voor het maken van een ECG en het afnemen van bloed om een infarct uit te sluiten.
    Of als ze niet meer op hun voet kunnen staan omdat ze er doorheen zijn gegaan. Eerst beoordeeld de huisarts, maar als die een foto wil laten maken, dan gaat het vervoer met een ambu naar de SEH. Of een acute benauwdheid naar de longgeneeskunde.
    Mijn vraag is: Zien jullie het ook als een toevoeging?

    Beste Woukaa en timo,


    Ik wil graag helpen en misschien bernie89 ook omdat hij bij een RAV werkt. Als er een lijst is met meldingen kan ik daar naar kijken en een suggestie doen. Dan kunnen jullie daarvoor beslissen.
    Ik ben erg enthousiast over de reanimatie die in de pijplijn zit. Komt die dan samen met de responder zodat die eventueel samen ook ingezet kunnen worden? Ik kan me goed voorstellen dat sommige zaken moeilijk technisch haalbaar zijn. Maar tot die tijd wacht ik geduldig. :)


    Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet wat de inzetcritiria zijn en wanneer precies de OvDG wordt ingezet.(aantal slachtofers etc) Maar we hebben meldingen hier met minder slachtoffers. Zoals een code 20 (20-29 slachtoffers) waarbij 1 OvDG zou moeten zijn, dat kan denk ik niet. Dus misschien moet in het spel de drempel iets naar beneden en een OvDG al bij minder slachtoffers worden ingezet. Zelf vind ik het prima 1 OvDG bij 4 slachtoffers, maar als het anders moet maakt het mij niet zo uit.


    Ik had zelf ook een suggestie gedaan voor de MICU en ik weet zeker dat het een leuke toevoeging gaat zijn in het spel. Ik ben erg beniewd!
    Ik denk dat dat een medium care-ambulance wordt? Een zorgambulance is voor stabiele patiënten. Dan heb je in sommige RAV's ook een meduim care-ambu met een monitor er ook in. Die kan ook patiënten vervoeren die bewaakt moeten worden tijdens transport. Deze auto is iets uitgebreider dan de zorgambulance, maar heeft niet alles aan boord van een ALS ambulance. Ik hou van de diversiteit en realiteit dus ben erg beniewd.


    Gr Jeroen

    Ik ben het eens dat de ambu meldingen meer naar het realisme kunnen worden opgebouwd.
    Zeker een paar extra voertuigen zullen een mooie toevoeging zijn.


    De naamgeving vind ik goed zoals het is. Als mensen 112 bellen geven ze meestal ook niet de naam, maar meestal een omschrijving van wat er aan de hand is. En zelf ben ik ook van mening dat het leuker is als je ook echt begrijpt wat er staat. Dus wanneer je medische termen gaat gebruiken zullen vele niet eens meer weten waar het over gaat, waarbij het plezier er misschien ook een beetje van af gaat.
    Heb zelf al verschillende keren 112 gebeld of erbij geweest dat er 112 werd gebeld. En heb hier nog eigenlijk nooit gehoord dat mensen van die medische termen gebruiken. Daarom vind ik het ook iets minder realistisch.

    Ik denk dat sommige meldingen nog beter kunnen. Wat burnie zegt: "Wat betreft de terminologie: voor iedere aandoening is een medische term, een term die iedereen wel kan snappen en een jip-en-janneke term." Ik denk dat als we in het midden kunnen zitten dat het wat realistischer is, maar dat het voor iedereen duidelijk moet zijn.


    Wat je zegt klopt deels. Ja, als een leek de meldkamer belt vragen ze om een omschrijving en in ja/nee-vragen en zij zullen in jip en janneke-taal tegen die mensen spreken. Maar de systemen en de code waarop een centralist uitkomt zijn medische termen. Ook wat wordt doorgegeven aan de ambulance in het MDT over de melding is in vaktaal. Een huisarts die de meldkamer belt voor vervoer en de overdracht doet, doet dat ook met termen omdat het voor iedereen duidelijk is. Centralisten die uitvragen bij de meldkamer moeten verpleegkundige zijn om een goede inschatting te maken en er kennis van hebben.
    Dus het klopt dat er naar mensen die 112 bellen eenvoudig wordt gesproken, maar achter de schermen gaat het vaak verder als vaktaal. En omdat we de meldkamer zijn en ambulances naar meldingen sturen, denk ik dat we het iets realistischer kunnen maken voor termen te gebruiken die iets beter klinken maar alsnog duidelijk zijn voor iedereen.

    Is ook een goed plan. Ik denk dat dat ook goed kan werken. Hartfalen, toegenomen benauwdheid, wegraking...

    Burnie,
    Een prachtig stukje en je haalt me de woorden uit de mond!! Want waar ze het nu hebben over de opschaling van de brandweer kan dit ook in de ambulancezorg. Ik had het net gelezen en ik had dezelfde ideeën.


    Bij het stukje opschaling sluit ik me ook helemaal aan. De diversiteit en realiteit worden dan nog beter. Misschien is voor de grote teaminzetten het wel leuk om de codes 10 tot 40 te doen met daarbij de inzet van OvDG, MMT en GGB. Maar daf zou ik pas doen als de responder en GGB in het spel zijn. Hier en daar lees ik soms over dat de rapid responder en de GGB. En die zou ik er graag in het spel zien. Dat zal de meldingen en de realiteit ten goede komen. En bij een beknelling samen met de HV, OvDB etc.


    En ik denk dat er ook nog een slag te maken is in de incidenten. Iets meer diversiteit en misschien ook met de termelogieen die wij gebruiken. Dit krijgen wij ook te zien in het scherm(MDT). Ik zie soms een melding 'telagesuiker' voorbij komen en opzich klopt dat ook. Maar officeel wordt het een hypoglycemie genoemd. Een allergische reactie wordt een Anafylaxische reactie genoemd.
    Ik denk dat we de lijst van meldingen met kleine dingetjes kunnen uitbreiden. Sepsis(bloedvergiftiging), Exercabatie COPD, Decompensatie cordis etc.
    Wat is jullie mening erover?
    Gr Jeroen

    Wat ik nog mis in de POI is de huisartsenpraktijk en post. Voor ambulanceritten is dit een leuke toevoeging denk ik omdat hier veel naar toe gereden wordt.
    Patiënten die naar de eigen huisarts gaan en doorverwezen moeten worden naar het ziekenhuis worden vervoerd met de ambulance. Daarbij gaat het wel voornamelijk over A1-ritten
    voor een 'pijn op de borst'-melding. Waarbij de patiënt gepresenteerd wordt op de SEH van het ziekenhuis voor het maken van een ECG en het afnemen van bloed om een infarct uit te sluiten.
    Mijn vraag is: Zien jullie het ook als een toevoeging?

    In de MICU word toch ook nog geopereerd of heb ik het mis en er is toch meestal een spoed begeleiding.

    Nee de MICU is alleen voor vervoer. Het is een grotere ambulance voor het vervoer van IC-patiënten. Er is ruimte voor een groot ziekenhuisbed ipv een brancard en met allemaal pompen en monitoren. Omdat het patiënten vaak zijn slecht zijn met (meerdere) bedreigde vitale functies. Vandaar dat er meer ruimte nodig is voor monitoren om de patiënt te bewaken en vaak ook meerdere pompen met medicatie. Vaak gaat er ook een IC-verpleegkundige mee of een IC-arts ter begeleiding.
    Het klopt wel dat het een spoedvervoer kan worden omdat een patiënt verslechterd en vervoer moet worden naar een academisch ziekenhuis voor een bepaalde ingreep. Dat kan met een gewone A1 status (Prio1 van de ambulancedienst) maar kan ook in geval van spits etc met motor begeleiding van de politie.

    anders krijg je nog meer afdelingen in je ziekenhuis en wat voor meldingen zouden jullie dan willen. En hoeveel MICU hebben ze in Nederland.

    Hoeveel MICUs er zijn in Nederland weet ik niet. Maar dat is zoals iemand al zei ook hetzelfde met de Lifeliner. Daar zijn er maar 4 van in heel Nederland. Maar daar kunnen er zonder problemen meer van zijn in het spel. Spelers kunnen het realistisch houden en kijken welke RAVs de MICU hebben, maar dat is aan de spelers. Ziekenhuizen hebben veel meer afdelingen. Maar veel mensen houden wel van realisme. En voor een MICU/NICU werken veel met die afdelingen. Zij halen brengen geen patiënten op de SEH.
    Zelf vind ik het ook weer leuk voor een uitbreiding te werken en zo het besteld vervoer uitbreiden.


    Ik het kader van meldingen is het B/A2 of A1 vervoer tussen ziekenhuizen. En dat kan omdat patiënten een andere zorg nodig hebben(meer of minder) of dat er ruimte moet gemaakt worden en daarom een patient overgeplaatst moet worden.
    Casussen van mensen op de IC:
    - mensen die in coma worden gehouden
    - mensen die na een reanimatie van de SEH komen
    - mensen aan een beademingsapparaat
    - mensen die een grote ingrijpende operatie hebben ondergaan (hart/open buik)
    - mensen die ernstig ziek zijn en intensive zorg nodig hebben (bloedvergiftiging/sepsis)
    ik denk dat we hier genoeg meldingen van kunnnen maken voor een leuke uitbreiding

    Ik weet niet hoeveel werk het precies is, maar het lijkt me best wel een kluif om dit hele systeem door te voeren. De beheerders mogen me corrigeren als ik het fout heb natuurlijk.
    Is dat de moeite waard? Er rijden namelijk niet gek veel MICU's rond, als ik het goed heb. Veel realistische spelers zullen 'm dus niet kunnen (willen) aanschaffen.


    MICU invoeren prima idee, kan me indenken dat mensen 'm graag toevoegen aan hun wagenpark. Maar of dat hele systeem met die gelevelde IC echt de moeite waard is? Ik heb er mijn twijfels bij.

    we kunnen het ook eenvoudiger houden en een IC en Kinderafdeling doen. Dat maakt een goede verdieping qua materieel en ook een leuke uitbreiding voor de ziekenhuizen. Ook omdat ik een veel teams lees dat veel mensen het realistisch willen

    Ik denk dat als de MICU er komt, er een uitbreiding moet komen voor het ziekenhuis met een IC en eventueel een kinder/verloskunde afdeling (voor neonaten voor de NICU).
    En dan kan het om een IC afdeling gaan, of je kan upgraden naar niveaus. Opzich niet heel ingewikkeld. En dan zou er bij niveau 3 ook A1 vervoer naar ziekenhuizen onderling kunnen.
    Omdat juist veel spelers realiteit willen is dat denk ik wel leuk. Ook omdat in de realiteit ziekenhuizen verschillende niveaus IC hebben en er daarom vervoer is omdat patiënten meer of minder specialisme nodig hebben.
    Bijvoorbeeld een patiënt die aan het herstelen is en daardoor naar een IC kan voor medium care omdat hij minder intensieve zorg nodig hebt. Of een patiënt die naar het AMC moet vanwege de specialistische zorg die hij nodig heeft.

    Ik zou ook graag de MICU zien als uitbreiding bij de ambulancepost. Ook omdat zoals hierboven gezegd wordt, de MICU van een ambulancedienst (RAV) is en niet van het ziekenhuis.


    Ik zou ook de suggestie willen doen met een uitbreiding in het ziekenhuis met een IC-afdeling. Wanneer spelers een IC-afdeling hebben, komt de MICU beschikbaar bij de ambulanceposten. Het is zelfs zo dat de IC 3 niveaus heeft:
    Een level 1 IC is gericht op de bewaking, verpleging en behandeling van patiënten met een dreigende of bestaande stoornis van één vitale orgaanfunctie,(in combinatie met beademingsnoodzaak) die naar verwachting niet langer dan 2-3 dagen duurt.


    Een level 2 IC is gericht op patiënten met ernstige ziekten maar op een level 2 IC hoeft men niet in staat te zijn patiënten met zeer gecompliceerde ziekten te behandelen.
    Een level 3 IC is gericht op patiënten met zeer gecompliceerde, zeer ernstige ziekten, bij tegelijkertijd meerdere vitale functies verstoord zijn. Voor deze patiënten is continue beschikbaarheid en aanwezigheid van gespecialiseerde verpleegkundigen en intensivisten noodzakelijk


    Het zou kunnen dat bij niveau 3 ook A1 overplaatsingen komen naar een ander ziekenhuis. Leuk zou zijn inderdaad als het van spelers ziekenhuizen naar teamziekenhuizen moet en vica versa. En net als in het echt kan dat door heel Nederland. Dus ook van Amsterdam naar Groningen.
    En zo kan er ook een NICU zijn voor neonaten met een uitbreiding in het ziekenhuis van de kinderafdeling.
    Ik ben erg enthousiast over deze suggestie en uitbreiding en hoop dat hij erin komt.

    Mooie suggestie MPR,


    Ik zou graag de ambulance-tak naar een hoger en realistischer niveau te tillen. Dingen die ik nog weet van de ambulance-opleiding bij RAV Hollands-Midden.
    Mooie ideeën en suggesties zijn het! Ik heb wel een paar kleine aanmerkingen:


    De Triage van T1,2,3 worden alleen gedaan bij een incident met meerdere slachtoffers(gewone patiënten hebben geen code, zoals een rit voor een pijn op de borst of een hypoglycemie). Dat wordt gedaan door de 1e ambulance (command & control) en kan later worden overgenomen door de OVDG. De Triage is obv de ABC, airway, breathing en circulation. Om de vitale functies in kaart te brengen en te rangschikken naar ernst/overlevingskans.


    De gewone ALS-ambulance kan over het algemeen T1 patiënten prima behandelen. En voor sommige zaken is er ondersteuning nodig van een MMT-arts. Anesthesie vooraf inturbatie, brandwonden >15%, dreigende dwarleasie, Schot/streekwonden, etc. Maar over het algemeen kan een gewone ambulance dit prima.


    De rapid responder heeft vrijwel het gelijke in de auto als een ALS-ambulance. Ook deze kan de eerste levensreddende handelingen verrichten om een T1 of T2 patiënt ABC-stabiel te krijgen. Vervolgens kan de patiënt over worden gedragen voor vervoer. Een ambumotor is een rapid responder. Ik weet niet hoeveel een motor mee heeft aan materialen en of dat hetzelfde is als een auto. Maar ik denk dat deze ook ALS-handelingen moet kunnen uitvoeren en daardoor ook T1 en 2 moet kunnen behandelen.


    Het MMT-team kan patiënten vervoeren. De voorkeur heeft over de weg met de ambulance omdat er meer werkruimte is in een Lifeliner en minder vibraties. Maar als er sprake is van significante tijdwinst, kan de patiënt vervoerd worden met de Lifeliner, maar de werkruimte is veel minder en de benen van de patiënt zijn niet bereikbaar omdat deze in de staart van de helikopter zitten.


    Vanaf code 10 wordt het MMT,OVDG etc ingezet, Maar misschien is het ook leuk om bij teams-inzetten code 10 tot 40 uit te werken voor inzetten. Dat maakt het ook uitdagender voor de ambulancezorg in het spel en de (team)ziekenhuizen die patiënten moeten coördineren.
    Ik vind het erg goede ideeën en hoop dat ze spoedig in het spel gebracht worden!
    Gr Jeroen