Posities door TheGauntletNL

  Bemanning van TS hebben diverse meters aan boord dat ze stoffen kunnen meten en een VEB wordt ingezet bij grote branden zodat dan de asbest of andere gevaarlijke stoffen gecontroleerd wordt hoe het zich verspreidt

  ik weet hoe de VeB werkt aangezien ik daar ook bij zit. vandaar ook mijn opmerking aangezien deze melding voort kwam uit een verspreiding van een grote brand melding in het spel.

  Ik heb de vraag of het mogelijk is om zelf gemaakte A&U te sorteren op een eigen bereik i.p.v. alfabetisch. dit omdat ik niet speel met inzetvoorstellen maar handmatig voor iedere inzet alles toewijs. Dus wat ik zou willen zien is naast de sorteer optie in welke kolom er ook een optie komt van op welke positie die A&U in de desbetreffende kolom zou moeten komen staan.

  volgens mij heeft Grave geen HV meer die was toen naar Sint-Oedenrode gegaan


  Hoe zit het met de WVD's in deze regio? Zijn dat de busjes met 81 nummer bij de kazernes die ze hebben?

  de wvd oftwel de VEb zit in Vught, Heeswijk-Dinther, Boxtel, Oss, Cuijk en ik meen grave maar dat weet ik zo nu even niet zeker. deze maken gebruik van de dinestbussen op de kazerne en hebben geen eigen voertuig. de dienstvoertuigen die op de posten staan zijn ook officieel ongenummerd maar krijgen een nummer vanuit de meldkamer bij een VEB alarmering.

  ik heb nu heel twente vol gebouwd met brandweer politie en 2 ziekenhuizen en ambulance posten ik ben nu bezig met gelderland maar in twente krijg ik veel meldingen maar in gelderland waar ik 5 kazernes en 2 politiebureaus heb krijg ik heel af en toe een melding iemand die weet hoe dat kan?

  moet je ven kijken of dat je poi's hebt gemaakt daar. of anders poi's van team toestaan. had ik zelf ook toen ik brabant-noord vol had en aan brabant-zuidoost begon. heel de regio zo goed als vol en bijna geen meldingen totdat ik poi's ging aanmaken.

  dit vind ik persoonlijk ook wel een goed idee aangezien de meeste regios bezig zijn om bepaalde functie te ontkleuren aangezien die overkoepelend werken. deze functies worden nu nog veelal door de brandweer gefaciliteerd maar omdat de kosten dan bij de brandweer liggen willen ze deze graag kwijt door deze onder te brengen bij de veiligheids regio om ze de kosten te kunnen spreiden.

  lijkt mij een zinvolle toevoeging.

  Kan iemand hier iets mee qua roepnummers en voertuigen voor RB Brabant-Noord?


  Locaties RB 's-Hertogenbosch:


  POST TWEEBERG

  bezoek- en postadres

  Tweeberg 78

  5246 XN 's-Hertogenbosch


  ZWEMBAD SPORTIOM

  zwemlessen

  Victorialaan 10

  5213 JE 's-Hertogenbosch


  STRANDPOST OOSTERPLAS

  strandbewaking

  Oosterplasweg 20

  5215 HT 's-Hertogenbosch


  STRANDPOST ZANDMEREN

  strandbewaking

  Zandstraat

  5331 PG Kerkdriel  Locaties RB Oss:


  Triton; Botenhuis

  Bergsche Hoevepad 19, 5344 KW Oss


  Toezichtspost; Geffense Plas

  Gielekespad 10, 5343 XN Oss


  Locaties RB Mill:


  Bewaking De Kuilen

  Bewaking Kraaijenbergse Plassen

  Bewaking Maas in Cuijk

  In brabant-Noord is het zo dat er 2 peletons basis brandweer zorg zijn voor interregionale bijstand. deze 4 ts'en worden gealarmeerd volgens verschillende regels zover ik weet. hierin word altijd mee genomen dat een bijstand peleton regionaal zo word samengesteld at deze geen invloed mag hebben op de brandweerzorg in het gebied waar een peleton word gevraag dus zal deze altijd vanaf posten komen die verder weg liggen van het incident. voor interregionale bijstand word er in brabant-noord gebruik gemaakt van de posten die 2 ts'en hebben. deze posten worden ook altijd om en om gelarmeerd dus de ene keer is het peleton a en dan peleton b. deze peletons hebben een vaste samenstelling.

  Leuk idee!

  Alleen denk ik dat er dan wel een mogelijkheid moet zijn om dat niet te willen, want als je net even fanatiek 150 meldingen heb weggespeelt dan wordt je helemaal gek van al die meldingen denk ik.

  ja kan ik me voorstellen. Maar dat moet toch aan de backend op te lossen zijn door een bepaalde interval in te stellen dat je bijv niet binnen de zelfde minuut een nieuwe pushmelding krijgt. Ik zou het bijvoorbeeld heel praktisch vinden omdat als ik speel ook vaak met andere dingen bezig ben en dan soms het spel even kan “vergeten” waardoor er bij teaminzetten of opegezette meldingen van mijzelf spraakaanvragen open blijven staan.

  lijkt mij ook een goede toevoeging. word tenminste bij ons in de regio ook gedaan tenzij er bijv een haakarm van die post is ingezet die niet van het voertuig af mag tijdens inzet (SBH of WTH). in deze gevallen word automatisch een haakarm wat regionaal rezerve is ingezet om andere bakken op te halen.


  misschien ook goed om te kijken of je ergens een vinkje aan kan zetten bij haakarmvoertuigen dat deze "regionaal" reserve is en deze ingezet word om haakarmbakken op te halen bij andere posten. waardoor andere haakarm voertuigen die crusiale haakarmbakken hebben inzetgereed blijven.