Posities door Fire-Ard

    Persoonlijk hoeft het van mij ook niet.
    We hebben de kustwacht en de RWS er al bij gekregen wat voor mij persoonlijk ook niet had gehoeven.
    Nu komt er dan weer ProRail bij.


    Ik ben benieuwd wat men nog steeds wil blijven toevoegen.
    En de opmerking dat je het niet hoeft te nemen. Zonder RWS kan je ook een groot aantal meldingen niet afhandelen. En zonder waterredding zijn er ook meldingen die je niet kan afhandelen die niets met strandvoertuigen te maken hebben zoals brand op veerpont. Dat je vervolgens een strandwacht moet sturen vanuit de kuststreek naar Nijmegen om maar een voorbeeld te geven geeft dus maar aan dat je niet zo eenvoudig er niet aan kan deelnemen.


    Dus voor mij hoeft het niet.

    Zeker niet omdat de POI die horen bij de meldingen van de trein die er tegenwoordig al zijn, op plaatsen te vinden zijn waar nog nooit een trein is geweest.

    mijn punt is naarmate je level en rang groeit de omstandigheden hoeven niet steeds extremer te worden leuk dat er af en toe iets heftigers tussen zit maar heb nog nooit gehoord over een explosie in een huis 6x op een dag of 50x per week in het echt

    Dit kan je voorkomen door meldkamers anders in te stellen. Hierdoor kan je veel minder heftige meldingen krijgen en rijd je alleen maar een kat in de boom of iemand die van de laadklep valt.

    Het is een spel. Je kan het spel vrij realistisch spelen maar het idee dat je elke 20 seconden een melding kan realiseren is al helemaal niet realistisch dus wil je dat allemaal niet dan moet je dus kijken of je die instellingen bij de meldkamer kan veranderen.

    Beste medespelers,

    Ik heb mijn eigen afbeeldingsverzameling aangemaakt. Dus voel je vrij die te gebruiken. De naam is

    Set Ard meer contrast


    Voordeel is dat de meldingen waar maar 1 auto nodig is ook als icoon een TS, Ambulance of politieauto hebben.
    Zijn er twee nodig zoals TS+HV dan is hier ook een apart icon voor.


    Daarnaast hebben de "oude" meldingen verschillende nummers bv natuurbrand, de meldingen van de waterredding en de verschillende events die er zijn in de loop der tijd heb ik ook allemaal van een eigen icoon voorzien.


    Mocht je vragen of opmerkingen hebben? laat het me of hier weten of in het spel.

    Laat ik voorop stellen dat ik het spel geweldig vind. Als je zoals ik alles zelf kan instellen tot en met de kleuren toe, dan ben ik alleen maar blij met het spel.

    Maar er is toch iets waar ik tegenaan loop. Misschien omdat ik realistisch speel, misschien omdat ik iets verkeerd doe.


    Ik zal proberen aan te geven wat mijn punt is.
    Er zijn regelmatig meldingen te vinden waarbij er meer dan 4 MMT-artsen worden gevraagd. Als je kijkt naar het aantal MMT teams in Nederland dan kom je (als je heel Nederland heb volgebouwd) niet verder dan 4 Lifeliners en 2 MMT team (Utrecht en Twente)


    En daar gaat het dan ook mis in mijn beleving want het moeten sturen van 9 of 10 MMT artsen is natuurlijk niet realistisch. Ook niet als je de hulpdiensten uit Duitsland en België heb aangeschaft omdat die in de praktijk ook ondersteuning bieden (bv de MUG helicopter uit Brugge)


    Nu vroeg ik me dus het volgende af

    1. Hoe doen de andere spelers die realistisch spelen dit?

    2. Is er misschien een oplossing die ik over het hoofd heb gezien?


    Natuurlijk begrijp ik ook wel dat het spel niet realistisch is en dat het als je echt realistisch wil spelen je veel meldingen hebt, die niet realistisch zijn maar daar gaat het mij niet om. Ik wil ook niet dat de meldingen aangepast gaan worden maar ik vraag me af hoe ik het misschien beter kan spelen.

    Als ik de discussie goed begrijp (en anders mag iemand mij het uitleggen) is dit probleem ontstaan omdat mensen wel de posten hebben gebouwd maar niet willen dat de posten ook meldingen geven. Dus een beperking op de meldingen waarbij alleen een ambulance nodig is zoals bloedneus?


    Dit gaf geen problemen maar nu wel omdat de melding eerst keek of je een ambupost had en er nu gekeken wordt of de ambupost ook beschikbaar is. Anders heb je wel de melding maar niet de patiënten?


    Een oplossing is om je ambuposten aan te zetten (maar dan heb je bloedneuzen en gevallen personen van laadklep ten over) en de andere oplossing is dus om grote meldingen zonder posten en patiënten te spelen.

    Maar als je wat verder kijkt dan zou het eigenlijk toch anders moeten zijn met de meldingen. Als je voldoet aan de voorwaarden (en dan mag je nog zeggen dat het actief moet zijn) dan hoor je een melding te kunnen krijgen.

    Een voorbeeld. De melding verkeersongeval met touringcar komt nu alleen maar voor in de buurt van de RWS steunpunten. Terwijl ze voorheen overal konden ontstaan. Het zelfde geldt voor aanrijding met zwaar letsel.


    Door de melding te koppelen aan een RWS, maak je de systemen nog ingewikkelder.


    Daarom denk ik dat de meldingen gewoon overal moeten kunnen voorkomen en er gekeken moet worden of je voldoet aan de eisen die gesteld worden. En dat er dan misschien een langere aanrijdtijd is omdat je geen WO in de buurt heb of omdat je een Signalisatie-voertuig mist, het zij dan maar zo.


    Met elke dag op dezelfde plaats (ongeveer in ieder geval) de zelfde melding is het ook een raar gegeven om mee te spelen.


    Daarbij zou je ook als ontwikkelaar van het spel jezelf kunnen afvragen: Waarom spelen veel spelers het spel anders dan wij het eigen bedoelt hebben. Misschien vind je daar een antwoord waarop ze de aanpassingen zouden moeten realiseren.

    De branden blijven gewoon komen. Echter wanneer er binnen 15km geen ambulance post of uitbreiding is dan komen er geen slachtoffers bij. Dit is een failsafe die al jaren in het spel zit. De enige aanpassing die er nu op gedaan is, is dat een uitgeschakelde post niet meer mee telt in de berekening voor die 15km.


    Wat betreft ME en AT. Deze vereisen het aantal posten en daarbij wordt niet meer gekeken naar de uitbreiding op een post. Dit is het zelfde als bij bijvoorbeeld branden waar politie nodig is. Als je in maastricht een politiebureau hebt staan en geen gebruik maakt van eigen inzetbereik. telt ook dat politiebureau mee in de generatie berekening.


    Wat nu veranderd is heeft dus te maken met patiënten, deze lopen via een andere formule dan de meldingen aan zich.

    Dank je wel voor de uitleg. Er is voor mij dus geen verandering (en daar ben ik blij om ;))


    Geldt het verhaal voor de ME en AT ook voor Strandvoertuigen en de Crashtenders? (Die worden namelijk ook verder gevraagd dan de 15 km?)

    Even voor mijn duidelijkheid. Ik werk niet met bereik in welke meldkamer dan ook. Ik heb gewoon alles aan staan en ik bouw realistisch. Betekent dit nu dat bepaalde branden niet meer gaan voorkomen omdat er dan in die buurt geen ambulancepost is?


    En waarom is dit van toepassing bij meldingen maar bij bijvoorbeeld een AT-team of een ME-team niet want dan worden de inzetten overal gegeneerd ook als je de desbetreffende uitbreiding niet in de buurt heb staan.


    Misschien begrijp ik het wel verkeerd en dat zou kunnen maar een uitleg zou voor mijzelf wat prettiger zijn.

    Ik heb al vaker gereageerd op zaken die voor mij niet hoeven en ik wil het nog wel een keer gaan uitleggen.

    Er is geen een spel te vinden die helemaal aan je doeleinden en je wensen voldoet. Althans niet wat je gratis kan spelen, zonder een eventuele hinderlijke reclames tussendoor.

    Ik zie minder dan 10%, heb het spel op veel fronten kunnen aanpassen aan mijn handicap. Natuurlijk wil ik ook wel eens dingen anders maar ik ben blij dat er een spel is waar je allemaal op je eigen manier kan spelen of die manier nu is om veel geld te verdienen, of om maar een paar meldingen per dag te doen. Of je op elke kazerne 20 wagens heb staan of het realistisch wil bouwen. Er kan echt van alles.


    Maar als elke wens die ik in de bijna 4 jaar dat ik het spel speel gezien heb hier op het forum, dan was het spel niet meer te spelen. Natuurlijk zijn er aanpassingen die fijn zijn zoals de OvD-P kortgeleden. Maar alle wensen van voertuigen die 3 keer voorkomen in Nederland, meldingen die 1 woord anders zijn dan we nu hebben, aanpassingen van de RWS, prorail en de kustwacht hadden voor mij niet gehoeven en hoeven voor mij ook niet.

    Het is een meldkamerspel waarbij je de politie, brandweer en de ambulance aanstuurt. Zo is het spel voor mij in ieder geval het leukste. Ik vind het spel met hoe meer er komt, minder prettig om te spelen.


    Voor mij hoeven alle aanpassingen zoals een iets langere uitruktijd niet echt. Ik zie er de meerwaarde niet van in. Willen andere mensen het wel dan kan dat wel. Maar bedenk wel dat wat er al eerder geschreven is, voor niets de zon opgaat. Ik zeg niet dat iedereen zomaar 10 euro kan neerleggen op jaarbasis, maar bedenk wel dat met die prijs die voor een spel absoluut laag is, je dus wel meewerkt aan het in stand houden van het spel.


    Maar nogmaals, laten we iedereen in zijn of haar waarde laten en als mensen het spel anders willen spelen of advies geven hoe je binnen de grenzen van het spel toch je manier van spelen kan laten bestaan dan is het ook eenvoudig om dat weer af te doen als iemand die een andere manier minacht.

    Hoewel ik zelf de uitruktijd nooit gebruik kan ik me voorstellen dat het soms handig kan zijn. Maar voor mij hoeft het niet zo nodig aangepast te worden. Ik weet niet of het veel werk is maar ik zou kunnen begrijpen dat het niet de eerste prioriteit zou hebben.

    Ik had een opmerking. Ik gebruik LSS manager 4. Daarbij heb ik standaard de hulp bij inzet aanstaan (wat er allemaal nodig kan zijn) In die lijst staat echter een uitgebreide omschrijving van het signalisatievoertuig. Ik weet niet of dit vanuit LSS manager gegenereerd wordt want dan kan misschien de naam in die lijst worden aangepast.

    Zie bijgevoegde afbeelding...


    https://prnt.sc/pOjVgDZSBoum

    ik mis geldrop is deze lokatie nog steeds actief dit was een zoutstrooi en signalisatie standplaats ik vind iets terug van eindhoven maar die staat er ook niet bij

    is geldrop naar eindhoven verhuist misschien?

    Er is helaas geen officiële lijst te vinden met alle locaties. Ik heb naar aanleiding van de berichten hierboven de lijst geschreven en samengevoegd. Of de lijst compleet is? Ik durf er mijn handen niet voor in het vuur te steken. Maar als je adresgegevens hebt van de locatie (en als andere mensen dit kunnen bevestigen) pas ik met alle liefde de lijst aan.

    Als je kijkt naar een nieuwe speler dan vinden ze een aantal dingen niet fijn.

    * Er zijn alleen maar kleine meldingen (Het duurt toch echt een behoorlijke tijd voor de meldingen echt groot worden)
    * Ik verdien zo weinig (Wat zo is met kleine meldingen)

    * Ik wil zo snel mogelijk brandweer, politie, ambulance en alle specialistische voertuigen.


    En iedereen die wel eens iemand heeft gehad in zijn team of binnen een team heeft geholpen zal dit herkennen. Los je deze problemen op met een buddy of een team waarin mensen geholpen kunnen worden? Dat is de vraag.


    In mijn idee is het belangrijk om te zorgen dat mensen zich welkom weten in het spel en zou je ze moeten binden om de toekomst van het spel te kunnen garanderen. Hoe meer spelers er zijn, hoe beter het is.


    Een speciaal team zou leuk kunnen zijn voor de leden. Met de opmerking dat ze dan niet moeten blijven hangen (Bepaald aantal credits of kazernes, is weg uit het team bv) en je moet mensen vinden die hun account willen opofferen om in dat team te zitten (want je credits zijn een stuk lager vermoed ik zo) Twee accounts lijkt me niet zinvol althans dat zou ik zelf niet willen.


    Maar leuk om zo met elkaar na te denken om meer mensen langer bij het spel te houden.

    Beste medespelers,


    Ik weet niet hoe het met jullie zat maar ik weet nog dat ik begon als speler en door de bomen het bos niet meer zag. Wat is verstandig om te doen, wat moet je vooral niet doen.

    Ik weet ook wel dat er veel tutorials zijn maar of iedereen die leest? De vraag stellen is misschien wel het beantwoorden.

    Daarnaast denk ik dat veel spelers (zeker via de app) niet zo snel op dit forum terechtkomen.


    Daarom is het misschien een idee (en ik weet niet of het technisch haalbaar is) om nieuwe spelers een soort van buddy aan te bieden. Spelers die een bepaalde status hebben in het spel, die dit zelf ook uiteraard willen, kunnen dan een speler (die zich daar voor aan kan melden) bij de hand nemen en op die manier de speler de eerste beginselen bijbrengen.


    Misschien is het niet nodig als mensen in een team komen en kunnen ze hier hun vragen kwijt maar ik dacht dat het misschien een fijne toevoeging kan zijn voor spelers die beginnen met het spel.


    Ik ben wel benieuwd hoe de andere spelers hier over denken...

    Ik heb er een hekel aan om een fout aan te maken, maar ik denk dat er bij deze melding toch ergens een foutje ingeslopen is (Niet dat het uitmaakt voor de afronding)

    https://prnt.sc/d9GjyHnsn-QI

    Bij de tweede variant is de kans op transport 0% terwijl wel de MMT arts zou kunnen komen


    Bij de derde variant is de kans op transport echter 75%


    Voor degene die denken dat ik alle uitrukken hier op nakijk, nee hoor. Maar ik heb mijn eigen uitrukregels en toen viel mijn oog op dit.;)