Melding brand Papierrecyclelaar verkleinen

  • Goedenavond,

    Ik had een vraag over de melding brand bij papierrecyclelaar. Bij de vereisten om deze melding te kunnen krijgen staat dat 15 keer de uitbreiding schuimblussing nodig is. Echter wordt er 25000 liter schuim gevraagd. Dat zou dus inhouden dat als je overal een SB voertuig zou hebben staan bij de 15 uitbreidingen je dus 10 SB voertuigen te weinig hebt om de melding af te kunnen sluiten.

    Zou het niet kunnen zijn dat er bij de invoering misschien een 0 teveel is ingevoerd?

  • Goedenavond,

    Ik had een vraag over de melding brand bij papierrecyclelaar. Bij de vereisten om deze melding te kunnen krijgen staat dat 15 keer de uitbreiding schuimblussing nodig is. Echter wordt er 25000 liter schuim gevraagd. Dat zou dus inhouden dat als je overal een SB voertuig zou hebben staan bij de 15 uitbreidingen je dus 10 SB voertuigen te weinig hebt om de melding af te kunnen sluiten.

    Zou het niet kunnen zijn dat er bij de invoering misschien een 0 teveel is ingevoerd?

    Dat klopt dan ook weer niet dat er een 0 teveel is ingevoerd.


    Zou dan eerder denken dat 25000 ( svm ) naar 15000 ( svm ) zou moeten dat komt dan wel overeen.


    Lekker zo laten staan is prima toch! 25 SB voertuigen er heen.

  • Dat klopt dan ook weer niet dat er een 0 teveel is ingevoerd.


    Zou dan eerder denken dat 25000 ( svm ) naar 15000 ( svm ) zou moeten dat komt dan wel overeen.


    Lekker zo laten staan is prima toch! 25 SB voertuigen er heen.

    Ik ben geen maker van meldingen maar bij geen enkele melding die we tot nu toe hebben gehad wordt er ergens meer dan 2500 liter schuim gevraagd. Dan is een tienvoud wel een erg grote verandering. Ik heb bijvoorbeeld met ruim 25 uitbreidingen van schuim (en ik weet ik kies voor realistisch bouwen) dus niet voldoende mankracht om deze melding dicht te krijgen zonder een aanrijtijd van meer dan anderhalf uur. En volgens mij kan dat het idee niet zijn achter het spel. Nogmaals als men dit wil dan heb ik er niets van te zeggen maar dan zal ik inderdaad maar doen wat jij eerder gesuggereerd hebt, namelijk stoppen met het spel...

  • Hm als je toch 25 uitbreidingen heb, dan heb je neem ik aan ook 25 SB voertuigen, en dan kan je de melding toch afmaken ( geen probleem toch )


    Dat je dan wilt stoppen is je eigen keuze.

  • Hm als je toch 25 uitbreidingen heb, dan heb je neem ik aan ook 25 SB voertuigen, en dan kan je de melding toch afmaken ( geen probleem toch )


    Dat je dan wilt stoppen is je eigen keuze.

    Nee want er zijn ook plaatsen waar een SBA staat en die leveren maar 500 liter schuim.

  • Als we 25 SB hadden gevraagd was er hetzelfde aantal uitbreidingen uit gekomen.
    Deze waardes worden aan de hand van een formule berekend. Aanpassen van de melding zou mogelijk kunnen als we hier verzoeken voor indienen. Echter zal dat er ook voor zorgen dat de eis van het aantal posten omlaag gaat. Dan verschuift eigenlijk het probleem. 15k liter SVM benodigd als ik goed reken namelijk 9 uitbreidingen.


    Maar ik snap de beweeg rede voor de aanrijdtijden. Maar dat is dan ook een keuze die gemaakt is. Ook kan deze melding een goede stimulatie zijn om met je team samen te werken om dit tot een goed einde te brengen. Als je zonder team speelt is het natuurlijk iets lastiger, maar een beetje uitdaging mag er in onze ogen ook wel zijn. Als je alle meldingen zonder moeite vol zou krijgen is de lol er volgens mij ook wel een beetje uit.

  • Dus concreet gezien is er nu een melding gemaakt die 10 keer zoveel schuim vraagt als de grootste melding waarbij schuim nodig is?

    Duidelijk dat er dus geen rekening meer wordt gehouden met de mensen die realistisch willen spelen.

  • Dan ligt het waarschijnlijk aan mij. De inzet waarbij nu het meeste schuim werd gevraagd in het spel was Brand bij vuurwerkopslag (2000 liter schuim) en minimaal 5 keer een uitbreiding.

    Bij deze melding dus 25000 liter schuim. Dat is dus gewoon 10 keer zoveel. Reken je met 400 liter schuim per uitbreiding zoals er tot nu toe gedaan is dan heb je feitelijk 62 keer schuimuitbreiding nodig. Ook een mooi aantal toch.

    Want dan blijf je op dezelfde manier rekenen.


    Het gaat me niet om gelijk te hebben of om het beter te weten maar dan is deze melding toch gewoon helemaal buiten elke mogelijke bandbreedte die je in het spel hebt zitten?

    Als dit de lijn is die men wil volgen? Prima. Maar ik dacht in mijn naïviteit dat er misschien een 0 te veel was toegevoegd. Omdat er nergens meer dan 2500 liter schuim is gevraagd,
    Maar ga nu niet voor mij (omdat ik het idee heb dat de rest het wel leuk vindt) een melding lopen aanpassen. Dat is de discussie niet waard.


    Want het ligt in de lijn van de verwachtingen, gezien de toename van het aantal meldingen met veel gewonden dat dit probleem steeds vaker ervaren zal worden door mij en dan is het inderdaad verstandig om een conclusie te trekken en te denken dat het beter is om te stoppen..

  • Dat jij een probleem hebt met de melding is prima om te melden.
    Wanneer er niks gemeld worden kunnen wij er niet naar kijken.
    Daarom is dit nu ook een suggestie. Als het merendeel van de community aangeeft dat ze het ook niet eens zijn met de melding, dan gaan we er zeker naar kijken. Ook nu bij 1 melding zullen wij altijd intern kijken wat we kunnen doen. Om het voor zoveel mogelijk mensen leuk en interessant te houden.

    Ondanks dat we het graag voor iedereen goed doen is dat een optie die helaas niet mogelijk is. Wij zoeken altijd de balans, maar met een wisselende community wisselt het balanspunt ook altijd.

  • Fire-Ard,

    Bij ons in het team zitten ook een paar spelers die realistisch spelen. Die lopen tegen hetzelfde probleem aan.
    Vasthouden aan realistisch is eigenlijk al onmogelijk gezien het aantal meldingen. Daar moeten dan keuzes gemaakt worden.

    Een optie is om op strategische plaatsen depots te plaatsen. Die kan je dan voorzien van de benodigde voertuigen.
    Een SB depot met 25 SB is overigens goedkoper dan 25 SB op 25 verschillende kazernes..

    Door depots te bouwen kan jij je real kazernes gewoon real blijven doen en vanuit je depots kan je de voertuigen aanspreken die je in real tekort komt.

    Niets moet, maar ik probeer met je mee te denken

  • Toch wil ik hier Fire-Ard wel gelijk geven wat de benodigde hoeveelheid schuim betreft. Iedereen maakt inderdaad zijn eigen keuzes in hoe hij/zij het spel speelt, maar het spel heeft zich hier tot nu toe altijd goed op aangepast. Als er bij een melding niet voldaan kon worden aan de vereisten, dan bleef de melding grijs en werd hij niet gegenereerd. Ik zou dat toch graag ook bij deze melding zien op basis van de gevraagde hoeveelheid schuim. Dat is namelijk hier niet het geval. Ik heb zojuist al mijn 28 schuimhoudende voertuigen naar deze melding gestuurd en nog kwam ik te kort.

  • Waardes schuim in melding naar beneden 45

    1. Ja, aanpassen graag (15) 33%
    2. Nee, laat maar zo (30) 67%

    Zoals Piet al eerder aangaf. Als het merendeel van de spelers vind dat de waardes aangepast moeten worden, kunnen wij dit bij de ontwikkelaar indienen. Ik zal hiervoor een poll starten:

  • Serieus?
    Er zijn spelers die de voorraad SB al drastisch verhoogd hebben, naar aanleiding van de melding.
    Gaan we die nu uitleggen dat die extra voorraad voor niets aangeschaft is?

    Dat wordt dan hetzelfde als met ambu & MMT voor spelers die Specialistisch Schuim zijn gaan spelen.
    Maar dat was dan een gevolg van een keuze van de ontwikkelaar, maar toch.....

    Een speler kan ook kiezen om de melding gewoon niet af te handelen en te laten verlopen óf zijn teamleden om hulp te vragen. Dat is één van de redenen waar je het voordeel hebt om in een team te zitten.
    In mijn team zitten ook spelers die niet voldoende SB hebben, bijvoorbeeld omdat ze "volledig realistisch" spelen. Dat wordt altijd opgelost. Het is ook nog eens een melding die in elk team gedeeld zal worden. Ik zie het probleem dan ook niet echt.

  • Ja, serieus.

    Er zijn veel spelers die dit spel realistisch proberen te spelen. Sterker nog, de vraag voor een realistisch (Nederlands) opschalingsmodel staat uit, en word volgens mij breed gedragen door de spelers.

    Als je het spel realistisch wilt houden, dan moet je vooral een melding waar 25 (!) schuimblusvoertuigen voor nodig zijn in de lucht houden.

    In de realiteit is het namelijk zo dat er amper 25 SB's bij de civiele brandweer in Nederland te vinden zijn, zeker als je het gaat hebben over SB's die voldoen aan de landelijk vastgestelde standaard (10.000L water + 3000L schuim).


    Ik vind het kort door de bocht om dan als argument "dan doe je die melding toch niet" te gebruiken.


    Ik begrijp dat de ontwikkelaar het leuk wilt houden door steeds grotere meldingen te maken, zodat het spel ook uitdagend blijft voor de grote spelers, echter denk ik dat er ook een grens is en dat die uitdaging ook elders te verkrijgen is.

  • Heb je al is goed naar de meldingen gekeken die je elke 20/30seconde krijgt?


    Weinig realiteit aan toch?

    Mekker dan niet over realistisch spelen....


    Hoevaak hebben we een natuurbrand in NL?

    Hoevaak hebben we grote rellen?


    Alles is toch uit verband omdat het een spel is....


    Welk spel in de wereld is realistisch?

    Geen 1...