Nieuwe voertuigen - ProRail incidentbestrijding (ICB)

  • Zelf ben ik voorstander van de toevoeging voor een spoorwegspecialisatie zoals de 25 KV test-teams van de Brandweer of Prorail ICB.

    De 25KV teams hebben praktisch niet veel inzetten, ICB daarentegen wel veel.


    Qua werkzaamheden komt het werk van ICB vele raakvlakken tegen met de brandweer, ICB heeft ook o.a. ademlucht / gaspakkendragers en hydraulisch redgereedschap.

    Wegens de mentale aspecten van dodelijke inzetten worden meer incidenten door ICB behandeld en minder door de brandweer of politie.


    Een kazerne zonder blusvoertuig maar met specialisatie spoorwegongevallen zou in mijn ogen prima kunnen volstaan als opkomst locatie.

    Hier zouden de dienstbus-commando voor ploegleiders / OVD, dienstbus-materiaal voor ICB'ers, dienstbus-hogedrukreining, de HV bakwagen en de HV haakarmbak voor op het spoor kunnen staan.


    Als je realistisch wil spelen maak je een meldkamer in Utrecht genaamd: Operationeel Controle Centrum rail (OCCR) welke de ICB aanstuurt.

  • Maar kijk Kustwacht word ook door de meldkamer gealarmeerd officieel gezien RWS soort van maar ook niet

  • en die word weer op de hoogte gesteld door de MK

    Ongeval op de snelweg. Een verstandelijk beperkte man werd door de Politie getransporteerd naar de gevangenis. Om de man rustig te houden mocht hij zijn hond en goudvissen bij zich houden. Onderweg volgt er een aanrijding met een militair konvooi, waardoor de Politiebus van de afsluitdijk af rijdt en te water gaat. Daarbij raakten ze een roedel zeehonden, waarvan enkelen ernstig gewond.


    De Meldkamer gaat aan het werk en direct of indirect worden de volgende hulpverleners ingeschakeld;


    - Brandweer met duikteam
    - Ambulances en MMT
    - Politie
    - Verkeersregelaars
    - RWS
    - Provinciale Diensten
    - Dierenartsen
    - Dierenambulance
    - Lenie van Ecomare

    - Reddingsbrigade
    - Kustwacht
    - SAR heli voor afdrijvende drenkelingen
    - Defensie helikopters en een mini submarine
    - Berging te land
    - Bergingsvaartuig
    - GGZ voor opvang van de verstandelijk beperkte man


    Allemaal direct of indirect ingeschakeld door de Meldkamer.

  • Dat is wel een heel specifiek hypothetisch scenario.


    Het kustwachtcentrum luistert standaard channel 16 af, waar alle vaartuigen met een marifoon opzitten. Vaartuigen in nood roepen "mayday, mayday, mayday" en het kustwachtcentrum peilt hun locatie uit en stuurt vlieg-en vaartuigen naar de laatst bekende locatie.


    Ander scenario: Op een boorplatform raakt iemand gewond, en de scheepsarts vind het nodig dat deze persoon verdere medische behandeling krijgt. De scheepsarts belt het kustwachtcentrum voor een transport naar het vaste land. Het kustwachtcentrum alarmeert een helikopter, welke de patiënt gaat vervoeren.


    Super weinig meldingen van vaartuigen in nood of personen in nood op zee komen binnen via 112.

  • ProRail gaat taken overnemen van de brandweer voor op het spoor dit is al is besproken binnen game team zij leiden het incident ter plaatse.

    Dus dat ProRail er bij komt is alleen maar goed.

    Zo werkt dat ook met de RWS zij moet in het echt ook aanwezig zijn voor de veiligheid op snelwegen.


    Wees blij dat er nog steeds ontwikkelingen zijn en dat we kunnen uitbreiden met nieuwe toevoegingen

    Vind ik een heel klein beetje kort door de bocht....
    Omdat het gameteam slechts de spreekbuis is voor de Nederlandse spelers.
    De ontwikkelaar bijvoorbeeld een 'bug" hersteld omdat het niet de bedoeling is om bij grote meldingen wel de patiënten af te handelen en geen kleinere meldingen omdat het het "farmen" van patiënten zou zijn en en het niet in de lijn is met de originele intentie van het spel. Maar het genereren van een enkele arrestant terwijl alle politiebureaus ook uitstaat wordt niet gerepareerd.


    Ik heb bijzonder veel bewondering voor het gameteam en de tijd die ze er in steken. Maar stop met populistisch gelummel. ProRail gaat inderdaad steeds meer taken overnemen, maar wordt niet organiek vanuit een meldkamer 112 aangestuurd. Net als kustwacht en RWS. Het spel is het meldkamerspel en ziet primair op de noodhulp toch?

    Want anders wordt het tijd om ook beveiligingsbedrijven in te gaan voeren in het spel.
    Omdat die na een brand mogelijk een gebeid beveiligen.
    Omdat die bij evenementen een steeds grotere rol gaan spelen....

  • Als je het geen toevoeging vindt doe je er toch niets mee?

    Sommige mensen zoals ik vinden het wel een toevoeging en zouden het tof vinden als ICB in het spel komt.


    Prorail doet net als de brandweer, politie etc de noodhulp. alleen dan van het Nederlandse spoor, daarom zijn hun voertuigen uitgerust met blauwe lampen en de 2toon.

    het meeste werk wat er verricht wordt blijft buiten de media. hierdoor lijkt het alsof er niet veel gedaan wordt.

    maar iedere zwaan, springer, aanrijding, lekkage of defecte trein wordt door hen behandeld.


    de alarmering van vaartuigen van de kustwachtschepen zal veelal op eigen waarneming zijn of via den helder.

    schepen en voertuigen van reddingsdiensten als de KNRM en Reddingsbrigade gaan via de normale meldkamer (na een 112 melding) of via den helder (na een melding op de DCS of marifoon). dit is afhankelijk van de melder

    maar goed dit likt mij niet de juiste plek voor dit laatste meningsverschil

  • Dit is uiteraard een onjuist uitgangspunt, er dan niets mee doen.
    Er zijn meldingen waar nieuwe onderdelen aan toegevoegd zijn, zoals bijvoorbeeld ongeval touringcar. Wanneer je die melding wilt kunnen afhandelen zal je de nieuwe toevoeging wel moeten activeren.

    Het blijft bijzonder te ervaren dat er de ene keer halsstarrig wordt vastgehouden aan "de oospronkelijke bedoeling" en de andere keer er zomaar van die oorspronkelijke bedoeling wordt afgeweken.

    Volgens mij is er in het verleden geroepen dat het spel Meldkamerspel heet en er dus alleen Brandweer, Politie en Ambulance in voorkomt. Daar is in korte tijd veel in veranderd. Misschien de naam van het spel maar wijzigen in "Hulpverlenersspel"?

  • Volgens mij is er in het verleden geroepen dat het spel Meldkamerspel heet en er dus alleen Brandweer, Politie en Ambulance in voorkomt. Daar is in korte tijd veel in veranderd. Misschien de naam van het spel maar wijzigen in "Hulpverlenersspel"?

    In het verleden is inderdaad geroepen dat de basis zou bestaan uit politie, brandweer en ambulance. In de tussentijd is er veel veranderd, ook qua ontwikkelaar en team, en zijn de visies van beiden verder uitgebreid dan alleen dat stukje hulpverlenen.


    Ik snap niet zo goed waarom er altijd maar zo met de hakken in het zand moet worden gedrukt. Er zit hier in Nederland een flinke groep vrijwilligers naar alle troep te luisteren die de spelers als "feedback" voor het spel hebben.


    Ik ben erg blij dat ik niet in dit team zit, want als ik zo af en toe het geneuzel op het forum doorlees is dat geen fijne positie om in te zitten.

    Wees dankbaar dat deze mensen hun tijd opofferen om een poging te doen om actief een positieve bijdrage aan dit spel te leveren, in plaats van altijd op dit forum een mening te spuwen over de gemaakte keuzes.


    Houd in je achterhoofd dat de keuzes die zij en de ontwikkelaar maken bedoeld is om een zo groot mogelijke spelersbase te maken, en een onderdeel daarvan is nieuwe spelers trekken door updates met nieuwe diensten en functionaliteiten, al denk ik dat de meeste functionaliteiten nu wel in het spel zitten. Dit maakt dat de focus nu gaat naar het uitbreiden van de diensten waar mee gespeeld kan worden.


    Ik heb door mijn jaren heen heel wat spellen gespeeld, en als ik een spel niet meer leuk vond door bepaalde updates of door andere problemen, dan ging ik op zoek naar een ander spel.

    Als je de richting waarin het spel zich ontwikkelt niet leuk vind, en bepaalde dingen wel of niet wilt zien, dan kan je ook altijd de keuze maken om niet verder te spelen.

  • In het verleden is inderdaad geroepen dat de basis zou bestaan uit politie, brandweer en ambulance. In de tussentijd is er veel veranderd, ook qua ontwikkelaar en team, en zijn de visies van beiden verder uitgebreid dan alleen dat stukje hulpverlenen.

    Nou in het verleden.. Ik noem 2/3 maanden geleden de statement van de ontwikkelaar niet in het verleden. Het is wat Rene-MKS zegt en waardoor ik ook reageerde....
    Als gameteam verwoord je dat standpunt 2/3 maanden geleden nog. Dan moet je nu niet als gameteam zeggen... ja maar er veranderd veel.

    Dat is wat Rene zegt: Het is niet chique om te pas en te onpas een argument te gebruiken. Ik zou het als gameteam niet zo brengen. En het gameteam kan in sommige gevallen, als ik het een beetje goed begrijp, wel degelijk wat invloed uitoefenen bij de ontwikkelaars.


    En ik vind het prima dat er ontwikkelingen zijn en er iedere maandag nieuw meldingen zijn. Ik vind het fantastisch dat het spel zo wordt door ontwikkeld. Ik heb alleen een beetje moeite met tegenstijdige dingen zeggen ook al wordt je als gameteam hiermee geconfronteerd vanuit de ontwikkelaar.

  • "..naar alle troep te luisteren die de spelers als "feedback" voor het spel hebben"
    Dat is een stevige uiting over de input die de community geeft. Het gameteam kan nooit alle wijsheid in pacht hebben en, maar dat is een aanname, is er juist om al die input te filteren.

    Input als troep benoemen zal leiden tot minder input en is het gameteam afhankelijk van de "eigen-wijsheid".

    Laat duidelijk zijn dat ik respect heb voor een ieder die vrijwillig tijd besteed in iets wat anderen ten goede komt. Meestal omdat die vrijwilliger iets kan, wat anderen niet kunnen óf willen ;-)

    Maar, zover mijn ervaring reikt, is het gameteam zich hier ook van bewust. Het fijne van al die troep is dat zij daardoor ook weten wie zij er eventueel bij zullen vragen en vooral wie niet.

    Als laatste, ja, je kan altijd de keuze maken om niet verder te spelen. Dat betekent niet dat je geen input kan leveren als je iets niet leuk vind. Dan wordt je zo'n zwijgzame volger die alles over zich heen laat komen en totaal geen bijdrage levert.

  • Er is een vraag gesteld of ProRail toegevoegd kan worden vanuit meerdere spelers. Hier is door ons onderzoek gedaan wat mogelijk is binnen het spel en dat is gecommuniceerd. Er is voorlopig nog niks besloten en zijn we vooral bezig met content van politie, ambulance en brandweer. Maar op den duur raakt deze content uitgeput.


    Ik denk dat ik namens de rest van GT kan spreken dat er inderdaad soms troep tussen zit, maar als je daar niet tegen kan, moet je stoppen denk ik. Dus laat het voor ons denken maar achterwege ;) En er zit ook vaak minder troep tussen, waar we wel wat mee kunnen.


    Voor nu lijkt de ProRail op 50-50 te staan, dus wij zullen hier nog naar gaan kijken, zodra we meer informatie hebben, zullen we dit met jullie delen.

  • ja maar kijk bij bij 9/10 meldingen met ambulance worden ze niet standaard overgebracht maar Prorail heeft Treinverkeersleiders me Meldkamer bij hun maar worden ook geleid op aanvraag van de 112 meldkamer.

    want hoe wil je anders Prorail kunnen bereiken de Treinverkeersleider kan je niet op bellen en de MK voor Prorail ook niet