• Beste medespelers,


    Ik weet niet hoe het met jullie zat maar ik weet nog dat ik begon als speler en door de bomen het bos niet meer zag. Wat is verstandig om te doen, wat moet je vooral niet doen.

    Ik weet ook wel dat er veel tutorials zijn maar of iedereen die leest? De vraag stellen is misschien wel het beantwoorden.

    Daarnaast denk ik dat veel spelers (zeker via de app) niet zo snel op dit forum terechtkomen.


    Daarom is het misschien een idee (en ik weet niet of het technisch haalbaar is) om nieuwe spelers een soort van buddy aan te bieden. Spelers die een bepaalde status hebben in het spel, die dit zelf ook uiteraard willen, kunnen dan een speler (die zich daar voor aan kan melden) bij de hand nemen en op die manier de speler de eerste beginselen bijbrengen.


    Misschien is het niet nodig als mensen in een team komen en kunnen ze hier hun vragen kwijt maar ik dacht dat het misschien een fijne toevoeging kan zijn voor spelers die beginnen met het spel.


    Ik ben wel benieuwd hoe de andere spelers hier over denken...

  • Fire-Ard Op zich een leuk idee. Toevallig lees ik wel veel en speurde in het begin de handleidingen door en worstelde door de forums heen.
    Evengoed nog de benodigde fouten gemaakt, vooral "hoe wil ik het spel spelen?"

    Ik heb diverse teams mogen ervaren. In elk team was er een bepaalde bereidheid om nieuwe spelers op weg te helpen, de één wat meer dan de ander. Maar, op zich kunnen spelers een team vinden dat bereid is ze actief op weg te helpen. In mijn team doen wij dat vooral door onze informatie openbaar te delen op onze website, zodat elke MKS speler er iets mee kan.

    Anderen op weg helpen kost vaak wel tijd, tijd die je zelf minder aan het spel kan besteden. Dat is iets wat je wel moet beseffen, maar hoeft uiteraard geen probleem te zijn. Aan de andere kant zijn er ook veel beginnende spelers die volop gaan klikken en niets lezen, vragen stellen, niet luisteren en weer dezelfde vragen stellen.

    Ik denk dat het dan handiger is om een nieuw team te maken waar ervaren spelers een account hebben om anderen te helpen en waar die beginnende speler dan van begin af aan terecht kan. Uiteraard moet dat team dan gericht zijn op het op weg helpen van spelers en niet op het scoren van credits. Alleen, met verschillende accounts in verschillende teams? Of dat is toegestaan in dezelfde spelversie, zal het gameteam wel een antwoord op weten.
    Voordeel van zo'n team is dat je, als beginnende speler, zeker weet dat alle ervaren spelers ook daadwerkelijk bereid zijn om je op weg te helpen. Ik kan mij ook zo voorstellen dat een aantal "grotere" teams blij zouden zijn met zo'n team, omdat ze dan zelf minder "last" hebben van die beginners.

    Je zou dan alleen wel moeten zorgen dat dat team altijd bovenaan de lijst staat bij het overzicht van teams, zodat de beginnende speler dat team ook direct weet te vinden.

  • Als je kijkt naar een nieuwe speler dan vinden ze een aantal dingen niet fijn.

    * Er zijn alleen maar kleine meldingen (Het duurt toch echt een behoorlijke tijd voor de meldingen echt groot worden)
    * Ik verdien zo weinig (Wat zo is met kleine meldingen)

    * Ik wil zo snel mogelijk brandweer, politie, ambulance en alle specialistische voertuigen.


    En iedereen die wel eens iemand heeft gehad in zijn team of binnen een team heeft geholpen zal dit herkennen. Los je deze problemen op met een buddy of een team waarin mensen geholpen kunnen worden? Dat is de vraag.


    In mijn idee is het belangrijk om te zorgen dat mensen zich welkom weten in het spel en zou je ze moeten binden om de toekomst van het spel te kunnen garanderen. Hoe meer spelers er zijn, hoe beter het is.


    Een speciaal team zou leuk kunnen zijn voor de leden. Met de opmerking dat ze dan niet moeten blijven hangen (Bepaald aantal credits of kazernes, is weg uit het team bv) en je moet mensen vinden die hun account willen opofferen om in dat team te zitten (want je credits zijn een stuk lager vermoed ik zo) Twee accounts lijkt me niet zinvol althans dat zou ik zelf niet willen.


    Maar leuk om zo met elkaar na te denken om meer mensen langer bij het spel te houden.

  • Of dat is toegestaan in dezelfde spelversie, zal het gameteam wel een antwoord op weten.

    Nee dat mag niet.... staat gewoon in de algemene voorwaarden van het spel.

    Het hebben van multi-accounts is verboden


    1. SHPlay’s Games include elements of interaction of players with one another. In order to enable fair competition among the players, the following activities are not permitted:
    • Use of multiple Accounts:A Game may contain multiple game worlds, that are separate from one another. Users are prohibited from setting up multiple Accounts in the same game world.
  • Zo te zien heb je hierboven je antwoord al. Je mag maar 1 meldkamerspel account hebben.

    Dus in dit idee zou je je eigen account hiervoor moeten inzetten.

    Spel technisch is dit na mijn idee meer een community suggestie dan een spelsuggestie, waardoor ik hem op het forum uit het suggestie gedeelte zal halen. Aangezien dit bedoeld is voor spelsuggesties.

  • Nee dat mag niet.... staat gewoon in de algemene voorwaarden van het spel.

    Het hebben van multi-accounts is verboden


    1. SHPlay’s Games include elements of interaction of players with one another. In order to enable fair competition among the players, the following activities are not permitted:
    • Use of multiple Accounts:A Game may contain multiple game worlds, that are separate from one another. Users are prohibited from setting up multiple Accounts in the same game world.

    Het is maar hoe je gameworld uitlegd.......

    Namelijk nagevraagd bij diverse mensen die Engels als voertaal hebben. Met gameworld zou ook gedoeld kunnen worden op één en hetzelfde team.....
    In de regels wordt ook uitgelegd dat het gaat om competitievervalsing te voorkomen. Vroeger was die er wellicht op landniveau, maar het competitieelement is inmiddels niet echt meer een item.

    Maar, via officiele weg inmiddels antwoord gekregen, waarbij jij overigens wel gelijk hebt ;-)