31-12-2022 – Overzicht 2022

  • Beste spelers,


    We zitten alweer op de laatste dag van het jaar. Een jaar waarin voor meldkamerspel veel is gebeurd. In dit bericht zouden we graag met jullie terugblikken op het afgelopen jaar.


    2022, waar moeten we beginnen?


    Inzetmaandag


    Een standaard punt op onze agenda dit jaar was de inzetmaandag. Bijna iedere week weer een nieuwe inzet. Dit jaar begonnen we met de Mijlpaal inzetten die een extra uitdaging geven aan de grotere spelers. En vervolgens zijn we blijven uitbreiden totdat we zelfs de 1000ste inzet in het spel hadden. En dit jaar hebben we afgesloten met inzetten die juist weer wat meer slachtoffers bieden. Juist omdat jullie deze vaak aanvroegen.

    Nu zijn wij benieuwd, welke inzet van afgelopen jaar vond jij de leukste?


    Updates

    Ook hebben we in 2022 weer enkele updates gehad. Na vele uren van voorbereiden was het voor ons in juli eigenlijk mogelijk om de bereden brigade aan iedereen vrij te geven. Deze update bood ons nieuwe kansen om meer inzetten toe te voegen met dit specialisme. Om bij de specialismen te blijven kunnen we daarmee een snelle koppeling maken naar de update van oktober. Hierin werd het mogelijk om posten een specialisme te geven, zodat ze alleen maar speciale meldingen genereren.

    Om het lijstje van de updates af te maken komen we alweer bij de laatste update van dit jaar. Op 1 november gaven we jullie de kustwacht. Hiermee kwamen ook nieuwe functies voor meldingen op zee beschikbaar. Wij hopen dat jullie hebben genoten van alle updates en zijn benieuwd welke jouw favoriet is.


    Events

    Daarnaast hebben we ook dit jaar weer verschillende events gehad. Denk daarbij aan het lente en zomer event. Of bijvoorbeeld de 6de verjaardag van Meldkamerspel, de 112-dag en kerst. Allemaal events die ook dit jaar weer terug zijn gekomen. Maar ook maakte dit jaar een nieuw event zijn intrede in het spel, namelijk het formule 1 event. Wij hopen dat jullie deze events ook waarderen en zullen komend jaar weer kijken wat we weer actief kunnen zetten.


    Opschalingsmodel

    Ook zijn er dit jaar weer verschillende vragen gekomen over het opschalingsmodel waar we in 2019 hard aan hadden gewerkt. Helaas moeten we jullie bevestigen dat het in de vorm als destijds besproken niet mogelijk is met de huidige staat van het spel. Wij zullen met de ontwikkelaar op de achtergrond blijven kijken hoe we updates vorm kunnen geven om het toch zo realistisch mogelijk te maken. Tot in welke mate dit mogelijk is en hoe de uitwerking zal gaan zijn is zelfs voor ons nog niet bekend. Het enige wat we nu weten is dat wij het idee in ons achterhoofd houden en het er bij pakken wanneer er iets van mogelijk is.


    Gameteam

    Ook dit jaar hebben wij als gameteam weer vele uren geïnvesteerd in het spel. Ondanks niet alles altijd direct zichtbaar is voor jullie worden vele uren aan de achterkant geïnvesteerd in het uitwerken van updates en het kijken met de ontwikkelaar naar de mogelijkheden voor het verwerken van jullie suggesties. Helaas lopen wij hier vaak aan tegen de beperkte tijd die de ontwikkelaar heeft. Het liefst zouden wij iedere week een update doen, maar dat is niet mogelijk vanuit de ontwikkelaar. Want ook zij hebben maar een beperkt aantal mensen en uren beschikbaar. Daarnaast is de ontwikkelaar naast het maken van updates nog altijd druk bezig met het verbeteren van de achterkant om zo voor meer snelheid van zowel het spel als toekomstige updates te verbeteren.


    Als laatste willen wij ook jullie bedanken voor dit jaar. Mede dankzij jullie vragen, opmerkingen, meldingen en suggesties hebben we dit jaar het spel weer een stukje beter kunnen maken. En wij hopen jullie ook volgend jaar weer te mogen zien op een van onze communicatiekanalen. En dat we weer samen met jullie het spel verder mogen verbeteren en uitbreiden.


    Dan rest ons niks anders dan jullie alvast een fijne en veilige jaarwisseling te wensen. En mocht je in de gelegenheid zijn denk ook nog eens aan onze hulpverleners die ook met deze feestelijke dagen klaar staan voor ieders veiligheid.


    Jullie Meldkamerspel.com Team


    [Blockierte Grafik: https://blog.meldkamerspel.com/wp-content/uploads/2022/12/image-3.png]