Uitbereiding helidek ziekenhuis

 • Hi allemaal, excuses als dit al eens is voorgesteld maar ik heb het niet kunnen vinden tussen de bestaande suggesties.

  Niet ieder ziekenhuis heeft een helidek, en misschien belangrijker, een traumateam.
  In de praktijk zijn er vaste ziekenhuizen waar de traumaheli (en eigenlijk ook de MMT auto) heengaat om de trauma-arts weer op te halen (en in uitzonderlijke gevallen de patiënt heen te brengen).
  In het spel kan je echter alle ziekenhuizen kiezen om heen te vliegen, wat het realisme niet ten goede komt.
  Bovendien zie je bij het afwerken van de betreffende status 7 niet direct of er een MMT aan verbonden is, want de status 7 melding komt vanuit de ambu.
  Het leek mij een mooie toevoeging om een ziekenhuisuitbereiding te maken (helidek), zodat je alleen naar die betreffende ziekenhuizen de traumaheli kunt sturen.
  Optioneel kan hiervoor natuurlijk de al bestaande uitbereiding traumatologie gebruikt worden, echter is er wel een verschil tussen traumatologie en een traumacentrum...
  Speltechnisch zou dat waarschijnlijk betekenen dat iedere melding waar een MMT voor nodig is, automatisch altijd dat specialisme nodig heeft, zonder de garantie dat het MMT nodig is (is altijd een kans), dus wellicht dat het niet (goed) mogelijk is, maar ik wilde graag jullie mening horen!

 • Ik heb bij mijn ziekenhuizen die een helideck hebben een (H) toegevoegd aan de naam. Zo kan ik in en oogopslag zien welke ziekenhuizen geschikt zijn voor een heli en ze daarheen sturen. Dit zijn overigens in 95% van de gevallen de door Nederland aangewezen traumacentra zoals het UMCU en het EMC. Geen heli? Dan geldt bij mij gewoon het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

 • Dat is een hele goede suggestie en had ik ook al bedacht, maar ik zie nu dus bij de status 7 afhandeling niet of er een heli bij de melding staat. Eventueel zou ik dan weer terug kunnen gaan naar de melding ipv het status 7 bericht om te achterhalen of de lifeliner er bij staat.

  Mijn andere suggestie, indien mijn originele inderdaad te ingewikkeld en ongewenst is, zou dan zijn om bij de status7 melding ook te vermelden dat er een heli/MMT bij aanwezig is.


 • Niet ieder ziekenhuis heeft een helidek, en misschien belangrijker, een traumateam.

  Klopt, NL werkt met level 1 tot en met 3 ziekenhuizen. Level 1 zijn doorgaans ziekenhuizen met trauma-opvang. Een regio zoals Brabant Zuidoost heeft geen enkel level 1 ziekenhuis en zal bijv. al snel moeten uitwijken naar Nijmegen, Tilburg of Maastricht.


  Echter kan er wel door het MMT gekozen worden om met een trauma-patiënt (instabiel) naar een level 3 ziekenhuis te gaan: ter stabilisatie. Vervolgens zal doorgereden/gevolgen worden naar een level 1 ziekenhuis. Het MMT kan in theorie dus ieder ziekenhuis aandoen in Nederland. Het ophalen van de arts is dan vaak een creatieve oplossing.