Boten en vliegtuigen toevoegen

  • Hoi,


    Afgelopen woensdag ben ik een beetje gaan rond snuffelen op de duitse-, engelse- en amerikaanse- Meldkamerspel. En ik weet dat hier al een paar suggesties zijn geweest bij de voertuig suggesties (maar daar kan ik op het moment niet bij), maar ik vind dit toch niet erg eerlijk...


    Op het Nederlandse spel hebben we alleen de WOA (Waterongevallen Aanhanger).


    Op de duitse- en amerikaanse- MKS hebben ze wel boten die echt op water kunnen voor patrouille of meldingen van de brandweer, politie en reddingsbrigade (rescue). Ook hebben ze vliegtuigen en helikopters van de brandweer en ook droneteams.


    Als zij het wel kunnen toevoegen waarom kan het dan niet hier? Het basis concept is toch in principe hetzelfde, alleen per land is het iets anders ingedeeld naar hun eigen wensen...


    Met vriendelijke groet,


    ShelledLocket32

  • Droneteams zie ik opzicht nog wel werken - Vrij simpel gezien gewoon een nieuw voertuig met een speciale taak net zoals b.v. een AGS of een Voorlichter. Hang er een speciale opleiding aan en je hebt dit eigenlijk al klaar.


    Helikopters had ik het laatst al eens over met een buddy, met het gekke idee om als brandweerhelikopter een Chinook of een Cougar met een bambi-bucket te hebben. Maar we kwamen er toch achter dat die dan, buiten transport van water (Bambi-buckets hebben gemiddeld een inhoud van 10.000 liter) vrij nutteloos zou zijn. Neem ook mee dat watertankers in het spel ook al 15.000 liter meezeulen. Ik zeg niet dat het niet leuk zou zijn, maar om nu zoveel extra te besteden aan (wat in mijn ogen) een verheerlijkte watertanker lijkt mij niet nodig.


    Boten zijn een beetje het zelfde verhaal volgen mij. Het staat mij ook bij dat ergens anders al was gezegd dat patrouilleren op het water met de huidige backend van het spel niet mogelijk was, maar dat is allemaal mumbo-jumbo die ik lekker aan de developer laat om uit te leggen. Verder ben ik van de veronderstelling dat de meeste brandweerboten ook in civiel beheer zijn maar door de brandweer worden bemand waar nodig (maar pin me hier niet op vast) Het zou me over het algemeen leuk lijken maar ik zie dit nog niet snel gebeuren.

  • Boten zijn zeker iets waar wij enthousiast van worden. Het punt waarom het nog niet in het spel zit, is omdat de kaart geen verschil ziet tussen land en water, waardoor je boot dus over wegen gaat in plaats van over de rivieren. In het Amerikaanse spel zie je regelmatig boten over land "varen".


    De Bambi-bucket in Nederland is van de Brandweer, alleen de helikopters zijn van defensie. Deze bambi-bucket zie je maar in een klein aantal veiligheidsregio's. Ons streven is om eerst meer voertuigen die in het hele land voorkomen te implementeren alvorens deze specialismen worden ingevoerd.