Inzetbereik verschillende meldkamers.

  • Huidige functionaliteit

    Momenteel heb je slechts 2 opties voor een meldkamer wat het inzetbereik betreft:

    • of de meldkamer heeft een eigen inzetbereik,
    • of zijn inzetbereik is cumulatief met alle meldkamers die niet enkel op eigen bereik ingesteld staan.


    Gewenste functionaliteit

    Hier zou ik graag een iets uitgebreider systeem hebben met verschillende opties:

    • Eigen inzetbereik
    • Cumulatief inzetbereik met alle 'vrije' meldkamers
    • Cumulatief inzetbereik met een beperkt aantal meldkamers
    • Geen inzetten


    Eigen inzetbereik

    Het eigen inzetbereik zoals het nu bestaat. De meldkamer maakt enkel inzetten gebaseerd op eigen gebouwen


    Cumulatief inzetbereik met alle 'vrije' meldkamers

    Net als de instelling die momenteel meldkamers hebben die geen instelling hebben betrekkende het inzetbereik.

    Die tellen hun gebouwen samen op om te zien welke inzetten ze creëren en waar ze dit doen.


    Cumulatief inzetbereik met een beperkt aantal meldkamers

    Deze instelling zou nieuw zijn.

    Deze instelling zou dan een beetje een combinatie zijn van de vorige twee. hierbij bepaal je zelf met welke meldkamers de meldkamer wiens instelling je verandert zou samenwerken voor het Cumulatief inzetbereik zoals uitgelegd hierboven.

    Voor de praktische uitwerking hiervan stel ik voor dat je een getal kunt invullen en alle meldkamers met dat getal werken dan samen voor hun inzetbereik.

    Geen inzetten

    De gebouwen gebonden aan deze meldkamer creëren geen inzetten,

    en worden ook niet meegeteld om het aantal maximum inzetten te bepalen.

    Redenen:

    Voor de optie 'Cumulatief met een beperkt aantal meldkamers:

    Het is handig om meer instellingen te hebben dan 'alles of niets'.

    Als je meldkamers hebt zowel in NL als BE kun je zo gemakkelijker alle NL meldkamers een inzetbereik laten hebben zonder alle BE, en toch nog alle BE meldkamers laten samenwerken met alle NL meldkamers.

    Ook spelers die hun Politie, brandweer, en ambulanceposten liever op een aparte meldkamer zetten kunnen momenteel geen meerdere 'inzetbereikzones' maken als ze op een groter gebied spelen.


    Voor de optie 'geen inzetten':

    Wanneer een speler posten bouwt die louter als reserve dienen, is het soms ongemakkelijk dat op basis van die posten inzetten gecreëerd worden

    Zo'n post mag dan niet meetellen in het maximum aantal inzetten om misbruik te voorkomen, waarbij spelers een hoop lege posten bouwen onder deze instelling voor hun max te verhogen.

    Dit kan ook een oplossing bieden voor spelers met een situatie zoals beschreven in Meldingen ver weg. Voor hun zou die anticheat dan niet meer nodig zijn wanneer hun kazernes in een inactieve meldkamer zitten. Als die niet meetellen voor het maximum is die anticheat namelijk niet meer nodig tegen die posten.

  • Dit kan ook een oplossing bieden voor spelers met een situatie zoals beschreven in Meldingen ver weg. Voor hun zou die anticheat dan niet meer meetellen wanner hun kazernes in een inactieve meldkamer zitten. Als die niet meetellen voor het maximum is die anticheat namelijk niet meer van nodig tegen die posten.

    Ja dan maakt het weer makkelijk om "vals te spelen" de voertuigen blijven immers wel te gebruiken om snel die meldingen dicht te rijden. Nee geen goed idee om iets te bedenken waarmee je een anticheatmechanisme kan uitschakelen!

  • Terwijl die opmerking over de anticheat als bijkomstig bedoeld was en niet mijn eigen reden voor die functie, ben ik het echter oneens dat het valsspelen in de hand werkt. Het anticheatmechanisme is om te voorkomen dat mensen een hele hoop meldingen op eenzelfde locatie creeren. De voorgestelde functie voor 'geen inzet' die vermijdt dit perfect. Dat het gemakkelijker is om inzetten dicht te rijden vind ik ook achterhaald want je kunt genoeg voertuigen op 1 post zetten om minstens 95% van de inzetten dicht te rijden met 1 post. Volgens jouw redenering zouden er dan niet eens 2 posten naast elkaar mogen staan.