Voertuigen ook op de UGS kunnen negeren in uitrukregels

  • [NIEUWE TOPIC TEKST]
    Als ik een voertuig op een UGS heb staan, het voertuig ingesteld staat op "alarm- en uitrukregels negeren" maar wel in een groep is ondergebracht tbv alarmering, dan lukt het niet om dmv de groep te alarmeren. Als het zelfde voertuig met dezelfde instellingen niet op een UGS staat maar gewoon in de post dan lukt het wel. Ergo het zou wanneer het voertuig op een UGS staat ook zo moeten werken als wanneer het op een post staat is mijn redenering.... Suggestie is dit aan te passen zodat het op een UGS ook werkt.




    [AANVANKELIJKE TOPIC TEKST]


    Als iemand bepaalde voertuigen alleen voor een specifiek incident wil laten uitrukken dan is er in het menu voertuig aanpassen in het betreffende voertuig alleen een optie om het betreffende voertuig door de alarm- en uitruk regels / A&U te laten negeren, zodat als de betreffende persoon A&U gebruikt het voertuig genegeerd wordt. Punt is als het specifieke incident zich dan voordoet dan moet het betreffende voertuig handmatig opgezocht en aangevinkt worden bij alarmering. Dat is nogal bewerkelijk en kost veel tijd. Mogelijk is het een suggestie om als in het menu voertuig aanpassen de optie in de alarm en uitrukregels negeren aangevinkt wordt, er een tweede aanvink optie verschijnt a la "groepen uitgezonderd" zodat het voertuig in de post blijft bij gebruik van A&U, tenzij voor het alarmeren een vooraf geprogrammeerde groep gebruikt wordt. Een voorbeeld is als je bepaalde brandweereenheden of ambulance eenheden alleen voor interregionale bijstand of voor grootschalige/specialistische inzet wilt inzetten, en niet voor reguliere/kleine meldingen. Punt is nu namelijk dat in de huidige opties het voertuig al ingezet en dus onbeschikbaar kan zijn doordat het op basis van afstand gealarmeerd is omdat het een van de dichtstbijzijnde voertuigen was tov van de plaats incident (wanneer de A&U negeren optie uit staat van het voertuig), of het voertuig niet dmv een groep gealarmeerd kan worden als de optie A&U negeren aan staat van het voertuig omdat alarmeren dmv een groep als alarmeren dmv een A&U gezien wordt. Al typende bedenk ik me nu dat het e.e.a. ook los van elkaar kan bestaan, dus in het menu voertuig aanpassen een separate aan te vinken of uit te zetten optie "groepen negeren", naast "alarm en uitruk regels negeren".

  • Ik gebruik zelf ook groepen en de voertuigen die in een groep zitten negeren altijd de alarm & uitrukregels. De voertuigen gaan altijd opweg naar het incident en handelen het netjes af.
    Alarm & uitrukregels: als je deze selecteert pakken zij de dichtstbijzijnde voertuig(en).
    Groepen: bij een groep selecteer je precies per voertuig in welke groep ze moeten. Als je een groep aanmaakt zeg je naam, categorie, rij en welke voertuigen er in die groep moeten. Bijvoorbeeld: in groep A moet een TS van Den Helder en een HW van Maastricht.
    Als je zou negeren in groepen, dan zou je helamaal die groep niet aan hoeven maken, dat zou in mijn ogen dan verspilling van de tijd zijn, omdat groepen specifiek op specifieke auto's zijn gericht

  • Hoi Thijmen, het is andersom, als een voertuig op A&U negeren ingesteld staat, dat je dan de optie hebt dat als het voertuig in een groep geprogrammeerd staat dat het dan wel uitrukt als je die groep selecteert bij alarmering. Dus de groep overruled dan het A&U negeren, als die optie er zou komen.

  • Hoi Thijmen, het is andersom, als een voertuig op A&U negeren ingesteld staat, dat je dan de optie hebt dat als het voertuig in een groep geprogrammeerd staat dat het dan wel uitrukt als je die groep selecteert bij alarmering. Dus de groep overruled dan het A&U negeren, als die optie er zou komen.

    die optie is er al en die werkt al zo. Als je bij voertuigen de optie ‘negeren in alarm en uitruk regels’ selecteert. En vervolgens het voertuig wel aan een groep hebt gebonden kun je het voertuig alarmeren met de groep en zal een Alarm en uitrukregel het voertuig niet uitkiezen.


    Ik gebruik deze functie momenteel al voor bedrijfsbrandweren, VBB en Defensie brandweer.