Verzameltopic voor alle korte/snelle vragen en antwoorden!

  • Ik denk dat er een onderscheid moet zijn tussen Reddingsbrigade op het strand in de zogenaamde strandposten en de KNRM reddingstations https://www.knrm.nl/reddingstations. Nu is er gekozen voor een gebouw waarin beiden zitten. Misschien had de optie beter geweest om ook te kiezen voor strandposten voor de reddingsbrigade op het strand of daar waar ze horen aan meren en plassen. Je kan ook een Reddingsstation op de plek zetten van een Reddingsbrigade en dan geen KHV erin.


    Dat laatste is ook precies het idee. We hebben gekozen voor één gebouw omdat de diensten qua taakstelling in grote lijnen behoorlijk op elkaar lijken. Dat heeft onder andere ook weer voordelen voor de missiegeneratie voor deze diensten.

    Je kunt dit gebouw dus bouwen en met de keuze van de voertuigen die je koopt kiezen voor welke dienst het gebouw is geplaatst.


    Reddingsbrigade: DAT-RB + BA-RB

    KNRM: KHV (+ evt. BA-RB)


    Of je gaat voor een combinatiepost met daarin een combinatie van alle beschikbare voertuigen. Deze invulling biedt de speler de flexibiliteit dit naar eigen inzicht in te richten.

  • Goedemorgen,


    Leuk een nieuwe uitbreiding de KNRM. Maar ik zat te kijken en ik zie dat er ook een groot aantal van deze posten zijn die niet direct aan het strand te koppelen zijn. (bv Dordrecht)


    Mijn vraag is dan ook, is het wel zinvol om deze posten te bouwen omdat ze eigenlijk nooit in de buurt zitten van een POI die nodig is voor de inzetten van de KNRM. (wel rivier maar die worden expliciet niet gebruikt stond te lezen in het nieuws) Graag een reactie of het slim is of niet...

    Dit is incorrect, met de nieuwe meldingen hebben we ook POI's rivier en meer meegenomen, tevens zullen hier in de toekomst nog wel meer inzetten op volgen. Dus ook op de binnenwateren kunnen meldingen gegenereerd worden.

  • Even wat anders. Hoop dat deze vraag niet al te onwetend overkomt... :-)


    Ik ben me een beetje aan het verdiepen in het grootschalig brandweeroptreden.

    Als er opgeschaald wordt kan er uiteindelijk een basispeloton bijeenkomen met 4x TS en een OvD. De OvD mag dan tot 4 TS en een specialistisch voertuig aansturen.

    Maar die 4 TSen, komen die altijd vanuit dezelfde posten? Met andere woorden, is er bepaald welke TSen samen een peloton vormen? Of kan het elke TS zijn en wordt het bepaald door de locatie van het incident?


    In het verlengde vraag ik me ook af of het Peloton Grootschalige Watervoorziening ook wordt samengesteld uit verschillende posten.


    Bedankt!

  • Nee dat maakt niet uit het incident kan overal voorkomen en ze sturen de dichtstbijzijnde eenheden naar toe.

    De samenstelling van een peloton word door een regio zelf ingevuld en kan nog worden aangevuld met een specialisme indien nodig

    afhankelijk van het aard van het incident en de vraag naar extra slagkracht.

  • Dit is incorrect, met de nieuwe meldingen hebben we ook POI's rivier en meer meegenomen, tevens zullen hier in de toekomst nog wel meer inzetten op volgen. Dus ook op de binnenwateren kunnen meldingen gegenereerd worden.

    Van de 17 meldingen zijn er 2 voor POI rivier en 5 voor POI meer. Waarbij er 1 zelfs overlapt. Verder zijn alle 17 meldingen met een POI Strand. Dus het blijft vooral een eenheid die gericht is op het strand. Dat is op zich niet erg maar wel jammer voor mensen die niet aan de kust zijn begonnen.

    Daarnaast staat duidelijk te lezen in de blog dat de nieuwe voertuigen ingezet worden voor missies op het strand en verder ter ondersteuning van de gewone waterongevallen


    Of de informatie in de blog klopt niet of het is inderdaad niet zinvol om deze posten buiten het strand te bouwen.

    Ook dat laatste is niet erg maar vervelend als je geen strand POI of duin POI in je gebied hebt. Het risico bestaat nu namelijk dat er (wat al bij veel andere meldingen is gebeurd) weer POI verschijnen op plaatsen waar geen POI gemaakt hoort te worden.

  • Het heeft wel degelijk zin om deze posten in het binnenland te hebben omdat de BA-RB ook telt als WOA bij incidenten. Zo kan de Reddingsbrigade de Brandweer ondersteunen bij de reguliere waterongevallen.

    Deze kan getrokken worden door beide nieuwe voertuigen en is uitwisselbaar met de bestaande WOA. Dit betekent dat de Reddingsbrigade nu ook bijstand kan verlenen bij bestaande waterongevallen in het spel. Dit maakt dat deze update ook in het binnenland kan worden gebruikt en de voertuigen op de binnenwateren kunnen worden ingezet.

  • Ik wil een 2de sectie ME op bepaalde bureaus hebben.

    Ik heb opgeleide mensen, vrije parkeerplaatsen en de 2de sectie beschikbaar staan.

    Helaas kan ik nog steeds geen 2de commandovoertuig aanschaffen, iemand die me kan helpen??

    Dat komt omdat de 2e sectie geen Commandovoertuig heeft. Een peleton is 6x ME-Flex met 1x ME-Commando

  • In brabant-Noord is het zo dat er 2 peletons basis brandweer zorg zijn voor interregionale bijstand. deze 4 ts'en worden gealarmeerd volgens verschillende regels zover ik weet. hierin word altijd mee genomen dat een bijstand peleton regionaal zo word samengesteld at deze geen invloed mag hebben op de brandweerzorg in het gebied waar een peleton word gevraag dus zal deze altijd vanaf posten komen die verder weg liggen van het incident. voor interregionale bijstand word er in brabant-noord gebruik gemaakt van de posten die 2 ts'en hebben. deze posten worden ook altijd om en om gelarmeerd dus de ene keer is het peleton a en dan peleton b. deze peletons hebben een vaste samenstelling.

  • Vraagje:


    Als ik een DA-HOD bij eigen voortuigtype DA-OVD noem en het vakje niet aanvink, wordt dit voertuig dan door de A&U ook gezien als een OvD?


    Of moet ik dan handmatig mijn A&U aanpassen?

    Dit is mij niet gelukt te doen, al bestaat de kans dat ik het niet correct doe.




    de OVD-G hoe kun je die instellen zodat die automatisch terug gaat van een melding als er geen patienten meer zijn

    Dat is de instelling 'Ambulances automatisch terugalarmeren', in de meldkamer tabblad instellingen. Ik geloof wel dat dit beperkt tot premium accounts is.

  • Goedemiddag,


    Klein vraagje betreft de melding "kat in boom". Waarom is het nodig om een tankautospuit hiervoor te alarmeren? Een redvoertuig zou hiervoor toch voldoende moeten zijn?


    Via de p2000/112 meldingen zie ik regelmatig dat er alleen een redvoertuig hiervoor gealarmeerd wordt.

  • omdat soms de hw langer moet rijden dan een ts en dan halen ze de hw voor "niks" van de karzerne

    Eigenlijk zou een RV (=AL en HW) zelf meldingen moet kunnen afhandelen. Zoals bovenstaande melding maar ook bijv. gevaarlijk hangende tak.
    Zover ik weet is dit alleen (nog) niet technisch mogelijk. Want gebeurt regelmatig dat een RV gewoon de melding afhandelt in een gebied waar alleen een TS staat.

  • Goedemiddag,


    Klein vraagje betreft de melding "kat in boom". Waarom is het nodig om een tankautospuit hiervoor te alarmeren? Een redvoertuig zou hiervoor toch voldoende moeten zijn?


    Via de p2000/112 meldingen zie ik regelmatig dat er alleen een redvoertuig hiervoor gealarmeerd wordt.


    Eigenlijk zou een RV (=AL en HW) zelf meldingen moet kunnen afhandelen. Zoals bovenstaande melding maar ook bijv. gevaarlijk hangende tak.
    Zover ik weet is dit alleen (nog) niet technisch mogelijk. Want gebeurt regelmatig dat een RV gewoon de melding afhandelt in een gebied waar alleen een TS staat.

    Omdat dit helaas nog niet technisch mogelijk is. We zijn wel met de ontwikkelaars aan het kijken voor de optie om alleen een RV te sturen.