Interactie met de melder

  • Goed idee? 21

    Das Ergebnis ist nur für Teilnehmer sichtbar.

    Hallo allemaal,


    Mij schoot het volgende idee te binnen. Het gaat als volgt:


    Er komt een melding binnen zoals alle meldingen momenteel binnen komen, in plaats van dat je op 'Alarm' klikt is de naam van de knop 'intake' (deze staat dan in de categorie intake meldingen) wanneer er op deze knop gedrukt word verschijnt een pop-up met een kaartje waar de beller zich bevind (aangeduid met een telefoon icoon) en staat de discipline bovenaan (politie, brandweer of ambulance) ook komt er een gesprek in beeld. Tijdens het gesprek kun je op knoppen klikken om verder te vragen naar de eventuele aard van de brand, ongeluk, aantal gewonden, verdachtes, signalement enzovoort. Tijdens het gesprek kun je in een venster (Kladblok regels voor de gekoppelde eenheden) typen wat relevant is. Als de intake klaar is (het gesprek afgerond enzovoort) kun je klikken op 'uitgifte naar team' en 'uitgifte'. Uitgifte naar team zorgt ervoor dat teamgenoten het incident kunnen zien en ook de kladblok regels en op basis hiervan voertuigen aansturen. Bij de keuze voor uitgifte maakt diegene die de intake heeft gedaan de melding of (uiteraard kan deze alsnog worden vrijgegeven). Alleen diegene die intake heeft gedaan kan de kladblok regels aanpassen. Team-admins kunnen mensen aanwijzen die intake mogen doen voor team-meldingen.


    Als bijvoorbeeld een TS ter plaatse komt bij een schuurbrand en deze uitslaand blijkt te zijn (en er dus opschaling nodig is) krijgt de meldkamer de melding voor spraakaanvraag van de TS en komt er in het melding venster te staan wat de TS in echte gevallen tegen de meldkamer zou zeggen; dus iets zoals: "Meldkamer, 5631 ter plaatse, brand is uitslaand wij maken middel." de meldkamer kan dan weer kiezen dmv knoppen wat de reactie is maar deze zal in echte gevallen ongeveer zijn: "5631 meldkamer, is begrepen middel gemaakt voertuigen zijn onderweg."


    nou op dit idee valt natuurlijk nog wel verder te breien dus reageer gerust met toevoegingen en suggestie. Als je het een leuk idee vind laat het weten in de poll, als je het niet mee eens bent mag je natuurlijk je mening kwijt (hou het wel respectvol)



    Hieronder een foto van wat ik in gedachte had voor het intake scherm (tip: als je het bestand opent in een nieuw tabblad kun je inzoomen):