08 - Roepnummeroverzicht Brandweer Gelderland Zuid (08)

  • Her en der het lijstje geactualiseerd.

  • De waterwagens voor GLZ zitten momenteel in de afbouwfase bij IFFS. Voor zover mij bekend is zullen het er 2 worden. Zij zullen de DPH van Hedel en de NBH van Ubbergen vervangen.

    Weet jij ook al iets van roepnummers, of is dat nog niet bekend?

  • Weet jij ook al iets van roepnummers, of is dat nog niet bekend?

    japsert2 Inmiddels weet ik dat de TW van Hedel de 5461 gaat worden. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat de TW van Ubbergen het nummer 1361 gaat krijgen, al is die nog niet officieel bevestigd. Wat er met de vrij te komen HA's gaat gebeuren weet ik niet.

  • japsert2 Inmiddels weet ik dat de TW van Hedel de 5461 gaat worden. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat de TW van Ubbergen het nummer 1361 gaat krijgen, al is die nog niet officieel bevestigd. Wat er met de vrij te komen HA's gaat gebeuren weet ik niet.

    Duidelijk. Hoor je dit van contacten binnen VRGZ/andere organisaties of komt dit van een of andere nieuwssite die ik niet ken?

  • Lijst aangepast:


    08-9233 Toegevoegd bij SC
    08-5461 Toegevoegd bij Hedel

    08-1361 Toegevoegd bij Ubbergen


    NBH 9261 Ubbergen, DPH 9662 Hedel en TW 7561 Maurik gaan uit dienst als bovengenoemde tankwagens in dienst komen.

  • Vanaf 2023 wordt het huidige piket van de Hoofdofficier van Dienst (HOvD) gesplitst in twee

    afzonderlijke piketten: HOvD en de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS). De huidige HOvD’s worden nu voor zes verschillende operationele functies ingezet. Deze stapeling van functies is veeleisend en belastend, lastig te combineren met de beheersmatige taak en belemmert de instroom van nieuwe mensen. Omdat vooral de taken op het gebied van incidentbestrijding gevaarlijke stoffen specialistische kennis vergen en andere competenties vragen dan de overige taken, worden deze

    afgesplitst.


    Dit komt uit de jaarstukken van de veiligheidsregio 2021.