Roepnummers basisteams Politie Oost-Nederland

  • Binnen de ME wordt gebruik gemaakt van de SGBO roepnummering. Dit betekent een letter uit het NATO-alfabet, gevolgd door het regionummer en vervolgens een nummer voor het dienstverband en de rol.


    De belangrijkste kolommen hierin zijn:


    Bravo/Charlie 1.00 en verder voor de ME
    Delta 1.00 en verder voor de openbare orde
    Mike 1.00 en verder voor de motorrijders
    Papa 1.00 en verder voor de beredenen
    Zulu 1.00 en verder voor de helikopters
    Whiskey 1.00 en verder voor de waterwerpers


    De eenheid Oost-Nederland heeft geen eigen levende have. Deze dienst valt onder de Landelijke Eenheid en maakt dus ook gebruik van de roepnummers van de Landelijke Eenheid, beginnend met LE....

  • is dit voor bijna alle politie gebieden?
    of alleen voor oost nederland

  • Excuus voor de late reactie. Maar dit is inderdaad in het hele land hetzelfde. Wanneer er ME'ers uit meerdere delen van het land samen worden ingezet, wordt aan het roepnummer het nummer van de regionale eenheid toegevoegd.


    Bravo 10 1.14 is een groepslid ME uit Limburg (eenheid 10)

    Charlie 08 1.10 is een groepscommandant ME uit Zeeland-West-Brabant (eenheid 08)

  • 01 t/m 09 = noodhulp duo

    10 = operationeel commandant

    11 t/m 15 = noodhulp solo

    16 t/m 19 = onopvallend

    20 = operationeel expert/specialist

    21 t/m 26 = noodhulp motor

    27 t/m 34 = bike/fiets

    35 t/m 39 = aspirant/student

    40 t/m 49 = vos/horeca

    60 t/m 84 = wijkagenten


    00.40 t/m 00.45 = Hondengeleider

    00.91 t/m 00.93 = OvD-P


    Dit wordt hier bij mij in de regio IJsselland gebruikt voor de roepnummers.


    Bijvoorbeeld: Politie Deventer = ON14.01 = Noodhulp duo

  • De politie in de Liemers en op de Veluwezoom gaan mogelijk samen. Om een gezond basisteam te behouden. Het wordt van de zomer onderzocht.

    De politie bestaat uit basisteams Westervoort valt samen met Zevenaar en Duiven onder het basisteam Rivierenland-Oost. In verband met inlevering van arbeidsplaatsen wordt er onderzocht of de basisteams Rivierenland-Oost en IJsselwaarden (Doesburg, Rheden en Rozendaal) samengevoegd kunnen worden. Rivierenland-Oost moet drie arbeidsplaatsen inleveren en komt zo uit op 72,8, IJsselwaarden verliest vijf arbeidsplaatsen en houd er nog 57,6 over. Dit zit onder de grens van 68 werkplekken en dat is de grens voor een gezond basisteam.

    De basisteams worden kleiner omdat ze de laatste jaren eigenlijk met te veel agenten waren. In 2012 vond de gemeente Arnhem het goed dat teams in de regio meer agenten/arbeidsplaatsen konden houden, in plaats van de agenten waar zij recht op hadden.

    De twee teams werken al langer samen, zo hebben ze al een tijdje een gezamenlijke chef (Marijn Huttinga). Als het plan doorgaat zal dit niet voor meer agenten gaan zorgen. Dit blijf afgestemd op het aantal inwoners. Wat het wel gaat opleveren is dat het makkelijker wordt roosters rond te krijgen of om ziekteverzuim op te vangen, ook kan het management makkelijker worden.

    De politiebureaus en steunpunten die nu al bestaan zullen blijven bestaan. Ook zal de regel 1 wijkagent op 5000 inwoners blijven bestaan. Ook wordt in het onderzoek onderzocht hoe de samenwerking tussen burgemeesters, politie en officier van justitie kan worden gerealiseerd.

    Het is nog niet bekend hoe het nieuwe basisteam dan zou moeten gaan heten.